CURCUMA JOINT FLEXIBILITY BIO - ORGANIC (500 ML) (PURASANA NATURAL PROTECTION)

CURCUMA JOINT FLEXIBILITY
. kurkuma, boswellia en duivelsklauw dragen bij tot soepele en gezonde gewrichten
. het vloeibare extract is vele malen sterker en werkzamer dan de gewone poeder

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 1

CURCUMA JOINT FLEXIBILITY BIO - ORGANIC (500 ML)


Omschrijving
Purasana Curcuma Joint Flexibility is curcumine in vloeibare vorm! Gemakkelijk in te nemen en met een lekkere smaak! Curcuma Joint Flexibility is goed voor soepele en gezonde gewrichten dankzij curcumine en Boswellia. Harpago (duivelsklauw) helpt een goede mobiliteit te behouden:

  • Naarmate we ouder worden neemt de beweeglijkheid van spieren en gewrichten af en de pijngevoeligheid toe. Bij sporters en personen die langdurig dezelfde activiteit of zwaar werk verrichten kunnen de gewrichten reeds op jonge leeftijd slijtage vertonen en daardoor gevoelig en pijnlijk worden. Curcuma (kurkuma) is een topkuid om, als antioxidant, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen (bijvoorbeeld artritis en bij hernia) te bedwingen, slijtage tegen te gaan, spieren, kraakbeen en gewrichten soepel te houden en het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenafDe weldadige effecten van curcuma op onder andere het prikkelbaredarmsyndroom zijn reeds langer bekend. Curcuma verbetert tevens uw leverwerking en verhoogt de cholesterolafscheiding via de gal.
  • De actieve bestanddelen (Boswelliazuren) in de gomharskorrels hebben een gelijkaardige werking als corticoïden. Anders dan bij niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAIDs) is de werking van Boswelliazuren gerelateerd aan componenten van ons immuunsysteem. Steeds meer studies wijzen op de heilzame werking van Boswellia serrata bij allerhande ontstekingsprocessen (astma, artrose, artritis en hernia).
  • Het geneeskrachtige deel van duivelsklauw zit niet in de kleurrijke bloemen of in de vruchten van de plant, maar bevindt zich onder de grond. De knollen en de wortels van de duivelsklauw, die wel 70 centimeter lang kunnen worden, bevatten diverse geneeskrachtige stoffen (harpagosides) die erkend zijn als effectieve pijnstiller bij o.a. artrose, artritis, jicht en fibromyalgie.

Normaal curcumapoeder is het gemalen poeder van de gedroogde wortel met een laag gehalte aan curcumine. Het is echter niet zo dat u door alleen het toevoegen van kurkuma aan gerechten, reeds voldoende curcumine binnenkrijgt. Dat komt omdat curcumine niet zo makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Curcumine wordt ook door de lever afgebroken. Het toevoegen van het kruid aan uw voeding is dus niet zo efficiënt. Kurkumapoeder uit de supermarkt bevat namelijk maar 2 tot 3 % curcumine.


In curcuma liquid wordt een geconcentreerd extract gebruikt met 9 % curcumine. Het liquid extract is daardoor vele malen sterker en werkzamer dan de gewone poeder afkomstig van gedroogde wortel. Uit onderzoek is tevens gebleken dat de opname van de werkzame stof curcumine verbetert in combinatie met zwarte peper (piperine). Door het toevoegen van zwarte peper, verbetert de opname van kurkuma met factor 20.


Ervaar de positieve effecten van deze vloeibare curcumine die beter wordt opgenomen dan curcumine in tablet- of capsulevorm.

CURCUMA JOINT FLEXIBILITY BIO van Purasana is 100 % natuurlijk, vegetarisch, vrij van gluten, lactose en soja, met extra vitamine C voor de weerstand.

Ingrediënten

Appelsapconcentraat* (Malus domestica Borkh.)
Vloeibaar plantenextract (water, glycerine*, kurkuma-extract*)
Duivelsklauwextract* (Harpagophytum procumbens (Burch.) DC.)
Wierookboomextract* (Boswellia serrata Roxb. Ex Colebr.)
Rozemarijnextract* (Rosmarinus officinalis L.)
Peperextract* (Piper nigrum L.)
Passievruchtenmoes* (Passiflora incamata L)
Acerolasapconcentraat* (Malpighia glabra L- bevat 17 % vitamine C)
Acaciavezels* (Acacia seyal Delile)
Glucosaminesulfaat (vegan)
Verdikkingsmiddel xanthaangom, natuurlijk aroma
*
*Afkomstig uit biologische landbouw

Twee eetlepels (30 ml) Curcuma Joint flexibility bevatten:

Kurkuma-extract 836 mg waarvan kurkuminoïde 800 mg

Duivelsklauwextract 500 mg waarvan harpagoside 12.2 mg

Boswellia serrata-extract 360 mg waarvan Boswelliazuren 180 mg
Peperextract 7,2 mg waarvan piperine 7 mg

Vitamine C (113 %**) 90 mg
**Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Gebruik
Dagelijks 2 eetlepels innemen, puur of vermengd met 100 ml vloeistof.
Goed schudden voor gebruik en de volledige fles gebruiken zonder onderbreking. Na opening in de koelkast bewaren.
Niet geschikt voor mensen met een maagzweer, zweer van de twaalfvingerige darm of galstenen.
Raadpleeg uw arts wanneer u antistollingsmiddelen gebruikt.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. 
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen