CURCUMA COMPLEX 500 MG (90 CAPS) (NATURAL ENERGY)

CURCUMA COMPLEX
. ontstekingswerend middel en natuurlijke pijnstiller
. ondersteunt sportprestaties
. verbetert cognitie en geheugen
. stimuleert de spijsvertering, verlaagt cholesterol
. bij kankerpreventie

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 6

CURCUMA COMPLEX 500 MG (90 CAPS)


Omschrijving
Kurkuma (curcuma longa) met als actief bestanddeel curcumine is een van de belangrijkste geneeskrachtige planten. Kurkuma dankt zijn geneeskrachtige werking in hoofdzaak aan zijn anti-inflammatoire actie.

Het droge extract van de wortelstok van kurkuma dat wordt gebruikt door Natural Energy komt uit curcuma longa, inheems in India, en wordt gekenmerkt door een hoge concentratie van werkzame bestanddelen, namelijk een verhouding van 25:1 ten opzichte van de verse plant. Gestandaardiseerd tot 95 % van curcuminoïdes, zijn, naast de actieve essentiële oliën, de drie actieve curcuminoïdes aanwezig in de wortelstok. Dus 500 mg kurkuma extract (curcuma longa L.) BCM - 95® bevat 475 mg curcuminoïdes (curcumine, demethoxycurcumine, didemethoxycurcumine) en vluchtige oliën (tumerone, atlantone, zingiberone).

De samenstelling van CURCUMA COMPLEX van Natural Energy heeft een biobeschikbaarheid dat 29 keer groter is dan een standaard kurkuma-extract. Men bereikt aldus hogere bloedconcentraties van de werkzame stoffen in het lichaam. Veel wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd met extract van curcuma longa BCM - 95® wat zijn veiligheid bewijst.

De meeste studies werden uitgevoerd betreffende de anti-inflammatoire eigenschappen van curcumine. Curcumine dankt zijn krachtige anti-inflammatoire werking aan zijn COX2 inhiberende activiteit en is bijgevolg een goed alternatief voor de NSAID’s.

Curcumine heeft eveneens een rechtstreeks effect op de werking van het centraal zenuwstelsel, verbetert de cognitieve functies en werkt antidepressief.

Studies tonen eveneens aan dat in gebieden waar de bevolking veel kurkuma consumeert via de voeding de meeste kankers beduidend minder voorkomen. Curcumine veroorzaakt immers apoptose in kankercellen door anti-angiogenese.

Ingrediënten per capsule
Curcuma longa L. (kurkuma) extract (met min. 95 % curcuminoïden complex) 500 mg
Plantaardige capsule (hypromellose)
Vulstof (microkristallijne cellulose)
Antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide)

Gebruik
1 capsule per dag bij de maaltijd met veel water innemen of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Niet te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
Niet gebruiken beneden de leeftijd van 6 jaar.
Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.
Dit middel is niet geschikt voor personen met een galwegenobstructie. 
Vermijd overdosering in geval van een maagzweer. Overconsumptie kan het maagvlies prikkelen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.  

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen