CURCUMIX PLUS (60 TAB) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

CURCUMIX PLUS
. bij spierpijn, gewrichtspijn, ochtendstijfheid, artritis, artrose, jicht, acute en chronische ontsteking, slijmbeursontsteking, verminderde weerstand

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

CURCUMIX PLUS (60 TABLETTEN)


Omschrijving

Curcumix Plus bestaat uit:

 • Boswellia is in de Ayurvedische geneeskunde reeds lang een basisingrediënt van de natuurlijke ontstekingsremmende preparaten. Ernstige nevenwerkingen werden daarbij nooit gerapporteerd waardoor het gebruik van Boswellia heel veilig kan beschouwd worden. Wierook wordt gewonnen uit de wierookboom, die in droge streken van onder andere India veel voorkomt. Het gebruik van wierookhars als therapie stamt uit de ayurvedische geneeskunde en werd vroeger al gebruikt tegen allerlei ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis en darmontstekingen. Als men langere tijd dit middel inneemt, is bij sommige patiënten een duidelijke  verbetering zichtbaar en dit zonder de bijwerkingen van corticosteroïden. De werking is farmacologisch onderzocht en berust op het remmen van het ontstekingsproces via de zogenoemde leucotriënen-remming. Leucotriënen zorgen in het lichaam voor het aanwakkeren en onderhouden van het ontstekingsproces. Boswellia-zuren remmen het enzym 5-lipoxygenase, dat een sleutelrol speelt in de aanmaak van leucotriënen. De werking ervan lijkt op die van aspirineachtige stoffen. In 2008 werd ontdekt dat Boswellia als zogenaamde COX-1-remmer werkt. Ook remmen Boswellia-zuren in mindere mate COX-2. COX is een groep enzymen die de synthese van prostaglandines voor hun rekening nemen. Ook prostaglandines zijn betrokken bij ontstekingsprocessen. Aspirine heeft een vergelijkbare werking op COX. In sterke mate remt aspirine COX-1, en in mindere mate COX-2, waardoor de bloedplaatjes niet samenklonteren, wat een ontstekingsremmend effect heeft.
 • Curcuma of kurkuma is een topkuid om, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen (bijvoorbeeld artritis en bij hernia) te bedwingen, slijtage tegen te gaan en spieren, kraakbeen en gewrichten soepel te houden. Naarmate we ouder worden neemt de beweeglijkheid van spieren en gewrichten af en de pijngevoeligheid toe. Bij sporters en personen die langdurig dezelfde activiteit of zwaar werk verrichten kunnen de gewrichten reeds op jonge leeftijd slijtage vertonen en daardoor gevoelig en pijnlijk worden. Kurkuma vermindert pijn en versnelt de heling van maag- en duodenumzweren. Afgezien van de antioxidatieve en ontstekingsremmende werking, zorgt het voor een betere beschermende slijmlaag. Daarnaast is Kurkuma een natuurlijke maagzuurremmer.
 • Ribes nigrum of zwarte bes werd reeds als levenselixir aanbevolen in de 18de eeuw. De bes bevat naast vitamine C, onder andere mineralen, anthocyaninen, flavonoïden, carotenoïden en polysacchariden. Het is een adaptogeen en krachtig tonicum dat een doeltreffende werking heeft op alle fysiologische aspecten van uw lichaam. Ribes nigrum bezit antioxidatieve eigenschappen, beschermt tegen virussen en ontstekingen, verbetert de perifere bloeddoorstroming, werkt vochtafdrijvend en vermindert spierstijfheid en -vermoeidheid. Ribes nigrum ondersteunt ook het genezingsproces na een heelkundige ingreep of langdurige ziekte.
 • Lecithine is een wasachtige stof die tot een klasse lichaamsvetten met de naam fosfolipiden en fosfatiden behoort. Ze is een compleet mengsel van fosfolipiden, fosforzuur, twee B-vitaminen en het aminozuur methionine. Lecithine is een dermate belangrijke stof dat de lever haar continu produceert, net zoals ze met cholesterol doet. 73 % van het totale levervet is lecithine, en 30 % van het droge gewicht van de hersenen bestaat uit lecithine. Lecithine heeft een brede ondersteunende invloed om hart- en bloedvaten jong te houden. Het helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte en is goed voor de bloeddruk. Doordat het de bloedvaten elastisch en jong houdt, zorgt lecithine ook voor een optimale bloedcirculatie. Lecithine is bijgevolg ideaal voor mensen die last hebben van koude handen en voeten. Verder is lecithine een belangrijke steun voor het behouden van een optimale levenskwaliteit. 
  Het helpt ook bij vermoeidheid, in stresssituaties en het is goed voor het immuunsysteem.  Het verhoogt de opneembaarheid van Curcuma! Lecithine geniet voorts de reputatie als ‘hersenvoedsel’. Studenten die lecithine nemen voor examens, teneinde hun geheugen te verbeteren en effectiever te kunnen studeren, krijgen van recent onderzoek volledig gelijk. Halfweg de jaren zeventig van de twintigste eeuw ontdekten hersenonderzoekers dat lecithine veel nauwer bij zenuwfuncties was betrokken dan eerder werd aangenomen.
  Choline, een belangrijk onderdeel van lecithine, bleek in het lichaam omgezet te worden in acetylcholine. Acetylcholine is een stof die zenuwimpulsen van de ene zenuwcel naar de andere zenuwcel overbrengt. Hierdoor speelt het een belangrijke rol in het lichamelijke en emotionele gedrag.

CURCUMIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • spierpijn
 • gewrichtspijn
 • ochtendstijfheid
 • artritis
 • artrose
 • jicht
 • acute en chronische ontsteking
 • slijmbeursontsteking
 • verminderde weerstand

Ingrediënten per tablet
Boswellia serrata 315 mg
Curcuma longa 315 mg
Ribes nigrum 52,5 mg
Lecithine 50 mg
Bevat soja

Gebruik
1 à 3 tabletten per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen