ALFALIPONZUUR PLUS (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

α-LIPONZUUR
. heeft een positieve invloed op diabetes, zenuwpijn, immuniteit en atherosclerose
. bezit sterke antioxidatieve eigenschappen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

ALFALIPONZUUR PLUS (60 V-CAPS)


Omschrijving
Alfaliponzuur Plus bestaat uit:

 • Alfaliponzuur is een sterke antioxidant die in water en in vet oplosbaar is en daardoor zowel intra- als extracellulair werkt. Het is een deel van het multi-enzymencomplex, speelt een belangrijke rol in de clearance van melkzuur en pyrodruivenzuur, werkt ontgiftend en is een belangrijke biokatalysator. Alfaliponzuur speelt een belangrijke rol bij het reduceren van geoxideerde vitamine C en E en beschermt carotenoïden tegen oxidatie. Daarnaast is alfaliponzuur zeer effectief in het voorkomen van oxidatie van LDL-cholesterol en kan zelfs geoxideerd cholesterol reduceren. Alfaliponzuur heeft een positieve invloed op suikerziekte, zenuwaandoeningen (carpal tunnel syndroom, ischialgie, ...), immuniteit en atherosclerose.
  Met het toenemen van de leeftijd verouderen de mitochondriën. Hierdoor daalt de cellulaire energieproductie en neemt de vorming van vrije radicalen toe. Oxidatieve beschadiging van mitochondriën en toename van vrije radicalen spelen een belangrijke rol in het verouderingsproces. Alfaliponzuur gaat leeftijdsgerelateerde celveroudering en toename van oxidatieve stress tegen.
  R-alfaliponzuur is de natuurlijke en lichaamseigen vorm die superieur is aan het synthetische S-alfaliponzuur of de veelvoorkomende mengvorm (R/S). De meeste (goedkopere) supplementen met alfaliponzuur bestaan voor 50 % uit R-alfaliponzuur en voor 50 % uit S-alfaliponzuur. Alleen R-alfaliponzuur heeft gezondheidsbevorderende effecten. S-alfaliponzuur heeft waarschijnlijk geen functie en is daarenboven eerder belastend voor het lichaam. Het kan de gunstige effecten van R-alfaliponzuur tegengaan en bevordert insulineresistentie. Daarbij leidt inname van de natuurlijke vorm van alfaliponzuur tot een hogere plasmaconcentratie dan de synthetische vorm.
  Een supplement met uitsluitend lichaamseigen R-alfaliponzuur (bij voorkeur gebonden aan natrium in verband met de instabiliteit en temperatuurgevoeligheid van R-alfaliponzuur) is daarom te prefereren boven een supplement met een 50/50-mengsel van natuurlijke en synthetische alfaliponzuur.
  Als α-liponzuur met name vanwege de antioxidatieve werking wordt ingezet, kunnen lage doses vitamine E, vitamine C, co-enzyme Q10 en NAC ondersteunend werken. Alfaliponzuur gaat dan vanwege de regeneratieve werking zeer spaarzaam met deze antioxidanten om. De chelatie van zware metalen door alfaliponzuur kan worden ondersteund door chlorella.
  Als basissuppletie raden wij naast alfaliponzuur een basissuppletie van een goede multi, omega 3-vetzuren en vitamine C aan.
 • Van alle vitamines verschaft vitamine C de breedste waaier aan voordelen. Zo gaat het in de eerste plaats stress tegen. In periodes van hevige stress en druk zal het gehalte vitamine C in het lichaam dalen. Extra vitamine zal ervoor zorgen dat de effecten van het stresshormoon worden verminderd. Ook speelt het een rol bij de versterking van het immuunsysteem. Vitamine C activeert het afweersysteem, vult de antioxidanten in het lichaam aan en versnelt herstel na ziekte.
 • Vitamine B5 is noodzakelijk voor het metabolisme van choline om de neurotransmitter acetylcholine te produceren. Hogere niveaus van acetylcholine zijn gekoppeld aan verhoogde neuroplasticiteit, verhoogde concentratie, verbeterde vloeibare intelligentie en een grotere helderheid van denken en begrip.
  Met behulp van B5 kan u het geheugen en leervermogen verbeteren en lijken eenvoudige mentale taken veel makkelijker. Vitamine B5 kan bijzonder belangrijk zijn voor oudere mensen die beginnende tekenen van geheugenverlies vertonen te wijten aan dalende acetylcholinesynthese.
 • Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant. In het lichaam bevindt het zich in grote getale in de celmembranen, waar het de kwetsbare onverzadigde vetzuren in de membraan beschermt tegen de vernietigende werking van vrije radicalen (met name in de hersenen). Met name d-alfatocoferol stabiliseert celmembranen en remt zo het celverouderingsproces.
 • De co-enzymvorm van vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) is essentieel voor de werking van meer dan honderd vitamine B6-afhankelijke enzymen. Deze enzymen katalyseren diverse biochemische reacties in het lichaam, waardoor de fysiologische functies van vitamine B6 ook sterk uiteenlopen.
  Vitamine B6 is onmisbaar voor verschillende neurotransmitters. Dit zijn boodschappers in de hersenen die informatie overbrengen tussen de zenuwcellen. Vitamine B6 zorgt voor decarboxylatie van aminozuren, waardoor amines worden verkregen. Veel van deze amines zijn belangrijke neurotransmitters en hormonen. Op deze wijze is vitamine B6 betrokken bij de biosynthese van tenminste vier belangrijke (monoamine) neurotransmitters: serotonine, dopamine, adrenaline en noradrenaline.
  Serotonine werkt op de stemming, zelfvertrouwen en het verwerken van pijnprikkels. Een tekort aan deze neurotransmitter kan leiden tot depressie, moeilijk keuzes kunnen maken en een vermindering van het geheugen.
  Dopamine stimuleert het beloningscentrum van de hersenen. Hierdoor voelt men zich goed na een bepaalde activiteit, zoals na seksuele interactie, eten of een algemene prestatie. Er is een verband gevonden tussen een dopamine tekort en de ziekte van Parkinson.
 • Extra vitamine B1 kan het geheugen van oudere mensen versterken, zo blijkt uit een studie die werd verricht aan de Oxford University. Vitamine B1 vertraagt de snelheid waaraan het geheugen krimpt. Het is echter nog wat vroeg om al van een doorbraak richting een oplossing voor Alzheimer te spreken. Daarvoor is verder medisch onderzoek noodzakelijk. Een belangrijke rol lijkt bij het geheugen te zijn weggelegd voor de vitamines B6 en B12. Die verlagen namelijk de niveaus aan aminozuren, meer bepaald de homocysteïnes.
 • Foliumzuur (vitamine B9) speelt een essentiële rol bij de werking van hersenen en zenuwen, in het bijzonder bij de synthese van neurotransmitters (stoffen die zorgen voor signaaloverdracht tussen zenuwcellen).  600 Mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder werden verzocht om goed bij te houden welke voedingsmiddelen gegeten werden, op basis waarvan de onderzoekers de voedingsstoffen vaststelden die men binnenkreeg. Het onderzoek volgde deze groep negen jaar. Uit de analyses bleek dat minstens 400 mcg foliumzuur een bescherming biedt tegen Alzheimer. Foliumzuur beïnvloedt homocysteïne. Andere onderzoeken lieten zien dat een hoog gehalte aan homocysteïne hersencellen gevoeliger maakt voor schade met amyloidproteïne. Een voor hersenen gezond voedingspatroon bevat weinig dierlijk vet en is rijk aan antioxidanten, terug te vinden in fruit en groenten.
  Foliumzuur is vooral effectief wanneer de andere B-vitaminen, met name vitamine B12 en B6, aanwezig zijn. Ook vitamine C werkt synergistisch met foliumzuur. Het gebruik van een B50-complex of een goede multi en vitamine C naast foliumzuur wordt daarom aanbevolen.

ALFALIPONZUUR PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • geheugen- en concentratieproblemen
 • zenuwpijnen (neuropathische) pijnen
 • atherosclerose
 • multiple sclerose (MS)

Ingrediënten per plantaardige capsule
R-alfaliponzuur 120 mg
Vitamine C (ascorbinezuur) 20,6 mg - 26 % ADH
Vitamine B5 (calcium pantothenaat) 6,52 mg - 100 % ADH
Vitamine E (alfatocoferylacetaat) 9,9 mg - 41,7 % ADH
Vitamine B6 (pyridoxaal 5 fosfaat) 2,12 mg - 100 % ADH
Vitamine B1 (thiamine HCL) 1,1 mg - 100 % ADH
Vitamine B9 (foliumzuur) 204,08 mcg - 100 % ADH
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen