ESDOORNSIROOP GRAAD C (1000 ML) (MANNAVITA)

. esdoornsiroop graad C van Mannavita is een ongeraffineerde en gezonde zoetmaker en wordt ook gebruikt als basis voor de befaamde citroensapkuur

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

ESDOORNSIROOP GRAAD C (1000 ML - 1326 G)


Omschrijving
De BIO ESDOORNSIROOP van Mannavita is een ongeraffineerd en biologisch zoetmiddel, dat wordt verkregen uit Noord-Amerikaanse en Canadese esdoorns. Na aanboren van de bomen, wordt het opgevangen boomsap ingekookt en ingedikt tot esdoornsiroop. Aan het ganse proces komen geen meststoffen, bestrijdingsmiddelen of onkruidverdelgers te pas, waardoor de ESDOORNSIROOP van Mannavita 100 % puur en natuurlijk is. De ESDOORNSIROOP of AHORNSIROOP van Mannavita heeft de kwaliteit ‘GRAAD C’ omdat ze wordt gewonnen op het einde van de lente. Graad C is het rijkst aan mineralen en vitaminen en is daarom ook onmisbaar voor de CITROENSAPKUUR, een reinigings- en afslankingskuur.

Tijdens deze kuur zorgt ESDOORNSIROOP voor de nodige energie en voedingsstoffen. De heerlijke ESDOORNSIROOP is het natuurlijke zoetmiddel bij uitstek voor al wie geraffineerde suikers wil vervangen. Sorbet, ijs, yoghurt, muesli, cornflakes, pannenkoeken, wafels, gebak, fruitslaatjes… kunnen ermee op smaak gebracht worden.

Zuiveren én afslanken met de citroensapkuur
De citroensapkuur op basis van ESDOORNSIROOP of AHORNSIROOP graad C is een eenvoudige en grondige reinigingskuur, die tevens uitermate geschikt is om op een natuurlijke manier af te vallen.

Principe en resultaten
Tijdens een citroensapkuur onthoudt men zich gedurende een aantal dagen van vast voedsel, maar men neemt wel voldoende energie, vitaminen en mineralen op via een mengsel van esdoornsiroop graad C en citroensap. Het lichaam, dat helemaal geen verteringsarbeid moet leveren, kan zich vervolgens concentreren op het uitscheiden van stofwisselingsgiften en zich dus grondig reinigen. Na afloop voelt men zich op lichamelijk vlak fitter en vitaler. De spijsvertering, huid en haar worden ondersteund en men ervaart op geestelijk vlak een gevoel van welbevinden en een positieve instelling. Maar voor velen is er vooral een welgekomen gewichtsafname door het aanspreken van de vetreserves.

Gebruik 
Men drinkt dagelijks 3 liter van een mengsel bestaande uit vers geperst citroensap, esdoornsiroop graad C, een cayennepeper en water. De verhoudingen per fles van 1500 ml zijn: 100 ml citroensap + 100 ml esdoornsiroop + 1300 ml water en een snuifje cayennepeper.
In totaal komt dit voor een tiendaagse kuur neer op ongeveer 2 liter esdoornsiroop graad C, vijf kilo verse citroenen, en een busje cayennepeper. Daarnaast zorgt men nog voor extra vochtinname zoals  mineraalwater, groene thee met munt, bloedreinigende thee en vooral een laxerende thee zijn aangewezen. De beste resultaten worden verkregen als de kuur ongeveer tien dagen wordt aangehouden.

Mogelijke bijverschijnselen
Gedurende de eerste dagen van een citroensapkuur kan zich tijdelijk wat hoofdpijn, een slechte smaak in de mond of een zwaktegevoel manifesteren. Die tekenen wijzen er enkel op dat er gifstoffen vrijkomen die nog moeten uitgescheiden worden. Volhouden is dan de boodschap! Opgepast: mensen met een chronische aandoening doen deze kuur enkel onder toezicht van een natuurarts.

Opbouwdagen na een kuur
Na afloop van de kuur zal men geleidelijk overstappen naar een gezonde en gevarieerde voeding via een drietal opbouwdagen. Hierin worden eerst gestoomde groenten, soep, rijstwafels, getoast volkorenbrood, gekookte granen, yoghurt, vers fruit en gevogelte zonder vel aanbevolen.

Uitsluitend Canadese norm graad C is geschikt
Voor een reinigende citroensapkuur wordt alleen de esdoornsiroop Canadese graad C aanbevolen. Enkel deze esdoornsiroop is voldoende rijk aan mineralen om tijdens een kuur de juiste ondersteuning te bieden aan het zich reinigende organisme! De esdoornboom, die de esdoornsiroop produceert in maart en april, zal pas naar het einde van de lente toe de donkere, mineraalrijke stroop van graad C leveren. Graad A, die vroeger wordt gevormd, is lichter van kleur en een stuk armer aan mineralen. Vermijd zeker ook esdoornsiroop waaraan geraffineerde suiker is toegevoegd.

Esdoornsiroop graad C, een uitstekend natuurlijk zoetmiddel
Geraffineerde suikers zijn het dode restant, verkregen na verregaande raffinage van o.a. suikerbieten en suikerriet. Ze zijn totaal ontdaan van de mineralen en vitaminen, die het lichaam nochtans broodnodig heeft om suikers te verbranden! Geen wonder dat men tegenwoordig inziet dat geraffineerde suikers enkel “lege calorieën” leveren, het lichaam van nutriënten beroven en zo een rol spelen bij een groot aantal ziektebeelden. Esdoornsiroop of Ahornsiroop graad C daarentegen bevat natuurlijke, ongeraffineerde suikers die nog vergezeld zijn van alle mineralen, sporenelementen en vitaminen van de natuurlijke omgeving. Het is dan ook een uitstekend natuurlijk alternatief voor geraffineerde suiker in alle mogelijke bereidingen, die in geen enkele keuken mag ontbreken. Let er wel op dat u geen commerciële esdoornsiroop aankoopt, waar amper 10 % echte esdoornsiroop in zit en die voor de rest bestaat uit gekaramelliseerde witte suiker!

Biologische ESDOORNSIROOP graad C van Mannavita is:

  • Ongeraffineerd en natuurlijk zoetmiddel.
  • Biologisch van kwaliteit.
  • Geconcentreerd boomsap uit de suikeresdoorn.
  • Canadese graad C, uitzonderlijk rijk aan mineralen en sporenelementen.
  • Ideaal om geraffineerde suiker te vervangen en lekker voor gebak, pannenkoeken, wafels, sorbets, roomijs, yoghurt, muesli, ontbijtgranen, fruitslaatjes, …
  • Glutenvrij niet-gecertificeerd, zonder suikertoevoeging, lactosevrij, vegan.
Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen