Het ‘Groot Handboek Oliën en Vetten’ is een zeer compleet naslagwerk dat een grondig overzicht aanbiedt van alle vetstoffen die we als voeding kunnen consumeren, als voedingssupplement kunnen innemen of die we in de lichaamsverzorging kunnen inzetten.
Komen onder meer aan bod:
- Waarom verzadigde vetzuren niet de oorzaak zijn van hart- en vaatziekten
- Waarom industriële omega-6-rijke zaadoliën met ‘plantaardige’, ‘gezonde’ en ‘cholesterolverlagende’ poly-onverzadigde vetzuren een hoofdoorzaak zijn van westerse degeneratieziekten
- Waarom totaal- en LDL-cholesterolwaarden geen valabele risicofactoren zijn voor hart- en vaatziekten
- Welke risicofactoren wel significant het risico op hart- en vaatziekten inschatten
- Waarom cholesterolverlagende statines nauwelijks zin hebben en welke natuurlijke oplossingen beter werken
- Waarom industriële raffinage en verwerking oliën en vetten ongeschikt maakt voor consumptie
- De onzin van het caloriebeperkt, vetarm dieet
- 61 uitgebreide en overzichtelijke monografieën van de meest gebruikte oliën en vetten voor de algemene gezondheid en voor de lichaamsverzorging
- Praktijkgerichte recepten voor de aanwending van oliën in de lichaamsverzorging
- Een zeer grondige beschrijving van de inhoudsstoffen van oliën en vetten