GLUCOSAM PLUS (180 TABLETTEN) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

GLUCOSAMINE en CHONDROITINE
. beschermen het kraakbeen en gewrichten tegen slijtage
. spelen een rol bij het behandelen van ontstekingen en gewrichtsklachten
. ondersteunen de regeneratie van bindweefsel en het herstel van (sport)blessures

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

GLUCOSAM PLUS (180 TABLETTEN)


Omschrijving
Glucosaminesulfaat is een aminomonosacharide die van nature voorkomt in het lichaam en waar het opgenomen wordt in het gewrichtskraakbeen.

De belangrijkste functie van deze stof is de stimulatie van de biosynthese van de proteoglycanen (mucopolysachariden). Proteoglycanen zijn onderdelen van de kraakbeenmatrix, die structuur en flexibiliteit geven aan het collageen. Gewrichtskraakbeen bestaat uit een matrix van collageen met daar tussenin een gel van water, proteoglycanen en cellen (chondrocyten). Dit vormt in gezonde omstandigheden een soort stootkussen tussen de beide delen van het gewricht. Bij patiënten met artrose en andere gewrichtsaandoeningen is deze functie verstoord. Er is dan een tekort aan proteoglycanen, doordat er niet meer voldoende voedingsstoffen door de kraakbeenmatrix kunnen worden aangevoerd.

Tevens dient glucosamine als bouwstof voor en stimuleert de productie van:
. Glycosaminoglycanen (GAG’s): lange, onvertakte ketens van disachariden, die een belangrijk bestanddeel vormen van collageenrijke weefsels, zoals kraakbeen, tussenwervelschijven, luchtpijp, botten, bindweefsel, vaatwanden en van de synoviale vloeistof (gewrichtsvloeistof). Samen vormen ze ook de kraakbeenmatrix. Wanneer de glycosaminoglycaanketens aan eiwitten worden gebonden, ontstaan proteoglycanen.
. Chondroïtinesulfaten: een belangrijke onderklasse van glycosaminoglycanen noodzakelijk voor de vorming van de proteoglycanen in gewrichtskraakbeen. Chondroïtinesulfaat is in principe ook te beschouwen als een glucosaminebron, aangezien chondroïtinesulfaat uit glucosaminebouwstenen is opgebouwd.
. Hyaluronan: glucosamine is ook de belangrijkste bouwsteen van hyaluronan (ook wel hyaluronzuur genoemd) in de gewrichten. Hyaluronan verhoogt de viscositeit in de synoviale vloeistof en verbetert zo de stootkussenfunctie en de smering van de gewrichten. Daarnaast heeft hyaluronan een belangrijke rol in de ogen (glasachtig lichaam), de huid en de navelstreng.
. Collageen: een zogenaamd glycoproteïne, waarvoor glucosamine ook bouwstenen levert. Collageenvezels geven de structuur, ‘het skelet’, in kraakbeen waartussen de gel van water en proteoglycanen zich beweegt. Het innemen van glucosamine stimuleert de synthese van collageen door chondrocyten.

Glucosaminesulfaat toont een grote effectiviteit, wordt uitstekend verdragen en kan zonder problemen gecombineerd worden met ontstekingsremmers (NSAID’s), pijnstillers en chondroïtinesulfaat. In vergelijking met conventionele ontstekingsremmers treden glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat traag in actie en zijn effectief na 2 tot 4 weken. Sommige artrosepatiënten echter, voelen al na een dag of vier verbetering.

GLUCOSAM-PLUS van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per tablet
VERSTERKTE FORMULE VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT
Glucosaminesulfaat 2KCl (100 % zuiver; mariene oorsprong) 500 mg
Chondroïtinesulfaat (90 %; mariene oorsprong) 400 mg

Gebruik
1 à 3 tabletten per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Glucosamine wordt meestal gemaakt uit chitine, een belangrijk bestanddeel van het pantser van schaaldieren (garnalen, kreeften, krabben). Alhoewel het allergeen aanwezig is in het vlees van de dieren en niet in het pantser, wordt mensen met een schaaldierallergie toch aangeraden voorzichtig te zijn met het gebruik van glucosamine.

Lees meer over glucosamine ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen