PROPOLIS INTENSE PROPOLIS MOEDERTINCTUUR (30 ML) (PROPOLIA BEE PRODUCTS)

PROPOLIS
. bezit een natuurlijke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking
. ondersteunt het afweersysteem en de behandeling van (wond)infecties
. helpt bij een pijnlijke keel of vermoeide stembanden

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 7

PROPOLIS INTENSE PROPOLIS MOEDERTINCTUUR (30 ML)


PropolisKwintessens van propolis ... de favoriet van de imkers.

Propolia® is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in bijenkorfproducten en biedt u het beste van de bijenteelt en de daaraan verbonden traditionele bereidingen. De Propolia® expertise bij het selecteren van de beste propolis, kan u terugvinden in deze gezuiverde Europese Propolis Moedertinctuur die speciaal werd gekozen voor zijn hoge kwaliteit.

Propolis, een natuurlijke beschermende barrière, is een combinatie van harsachtige, gomachtige en balsemachtige stoffen die bijen uit de knoppen van bepaalde bomen halen, onder andere populieren (vooral de Franse propolis). De naam propolis is afkomstig uit het Grieks en betekent 'voor de stad'. De bijen bevestigen propolis voor de ingang van de bijenkorf als een 'natuurlijke barrière' om de kolonie te beschermen tegen microbiologische aanvallen en ongedierte.
 
Bijen brengen propolis in de vorm van grote druppels naar de bijenkorf voor verschillende doeleinden:

 • Als bouw- en herstelmateriaal: om te lijmen, scheuren op te vullen en een ideale temperatuur te handhaven voor het welzijn van de kolonie, maar ook om te voorkomen dat roofdieren de bijenkorf binnendringen.
 • Als antiseptische behandeling en het bevorderen van een gezonde omgeving voor de ontwikkeling van broedsels. Om dit te doen, zullen de bijen dode en niet te verwijderen indringers mummificeren om de ontwikkeling van microben te voorkomen.
 • In dunne lagen, om de wanden van de bijenkorf glad te strijken.

De rijkdom van propolis schuilt in de vele actieve stoffen die erin aanwezig zijn. Propolis bevat onder andere flavonoïden, fenolzuren, aromatische zuren en heel veel sporenelementen. Propolis komt dan ook nergens anders in de natuur voor.

Propolis prikt …
Er zijn veel producten met propolis als actief ingrediënt op de markt (zoals sprays, zuigtabletten of keelsiropen),en het kan gebeuren dat deze zeer licht van smaak zijn. Als dit het geval is, schrijf de zoetigheid niet toe aan propolis! Goede propolis veroorzaakt een typisch, prikkend gevoel in de mond als getuige van zijn activiteit!
 
Propolis ruikt goed …
We horen vaak van critici dat propolis slecht ruikt. Wat u ruikt is de geur van de bijenkorf, van de natuur ... een balsamico-geur die doet denken aan naaldbossen, en de geuren van vanille en hyacint. De geur van een echt natuurproduct!
 
Propolis is kleurrijk …
Omdat het een hars is, is propolis van nature zeer kleurrijk: groene, rode of bruine propolis ... natuurlijke kleuren van plantaardige oorsprong. En ondanks het zuiveringsproces behoudt een propolisextract zijn kleur! Het is daarom volkomen normaal dat een product dat propolis bevat, kleurvol is en niet wit of transparant. De propolis die in Propolia-producten worden gebruikt zijn bruin, lichtrood (de kleur van de Intense Propolis-producten): een kleur die een geweldige mix van plantaardige oorsprong laat zien. 

Propolis vroeger …
De Egyptenaren, de Romeinen en de Grieken waren de eerste beschavingen die gepassioneerd waren door propolis.

 • Voor de Egyptenaren: Propolis werd gebruikt in heilige rituelen zoals mummificatie en balseming.
 • Voor de Romeinen: Elke legionair nam altijd een klein stukje propolis mee om het tijdens militaire campagnes te kunnen gebruiken.
 • In Zuid-Amerika: Er zijn sporen van het gebruik van propolis door oude en geëvolueerde beschavingen zoals de Inca's.
 • In Afrika: Tijdens de koloniale oorlog (1880 en 1902) tussen de Boeren, het Nederlandse volk van Zuid-Afrika en de Britse soldaten werd propolis vanwege de vele voordelen op grote schaal gebruikt.
 • In Rusland: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het op grote schaal en met succes gebruikt in Sovjetklinieken.

Propolis vandaag ...
Tegenwoordig is propolis van groot belang voor wetenschappers die, sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw, de verborgen en steeds weer verbazingwekkende geheimen van propolis proberen te onthullen. Er zijn tal van studies uitgevoerd, waarbij geleidelijk aan de sluier werd opgelicht over alles wat dit ongelooflijke hars ons te bieden heeft.

Dankzij deze geoptimaliseerde en ultrageconcentreerde formule van propolis kunt u profiteren van al zijn eigenschappen, zonder compromissen.

 • Als voedingssupplement om het immuunsysteem te stimuleren: 's morgens in te nemen door een pipet extract op een lepel honing of een klontje bruine suiker te leggen of in de loop van de dag in te nemen door een pipet extract aan een fles water toe te voegen.
 • Voor mond- en keelkwalen: gebruik als gorgeldrank, gemengd in een glas water of in uw kruidenthee.
 • Voor de geïrriteerde of beschadigde huid: rechtstreeks op de huid aanbrengen om te reinigen en te helpen herstellen. Bedek met een verband om vlekken op uw kleren te voorkomen.

PROPOLIS INTENSE PROPOLIS MOEDERTINCTUUR van Propolia is een sterk geconcentreerd bijenkorfproduct (meer dan 21 %), voor een 100 % natuurlijke werking! Natuurlijk glutenvrij. 
 
Ingrediënten
100 % hydro-alcoholisch extract van gezuiverde Europese propolis
Oplosmiddelen voor het extract: alcohol, water
100 % van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong
Voor 4 pipetten:
2,8 ml (2,62 g) propolis-extract, d.w.z. 420 mg pure propolis

Gebruik
Neem 1 pipet (één keer knijpen is genoeg) van Propolis Moedertinctuur 1 tot 4 keer per dag.
Meng de druppels voor optimaal gebruik met een theelepel honing of leg ze op een klontje suiker, brood of een koekje.
Voor een warmere inname spuit u de inhoud van het pipet in uw favoriete kruidenthee die u vervolgens goed roert.

Opmerking
Dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 3 jaar (wegens de aanwezigheid van alcohol) en personen die allergisch zijn aan bijenproducten.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. 
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen