SPIRULINA-CHLORELLA BALANCE (1000 CAPS) (NATURAL ENERGY)

SPIRULINA-CHLORELLA BALANCE
. is een belangrijke eiwit- en energiebron
. ondersteunt de darmflora en de normale werking van het immuunsysteem
. bezit een zuiverende werking en helpt bij constipatie en slechte adem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
€72,99
€66,42 ons aanbod, prijs btw inbegrepen
Dit product is momenteel niet meer in voorraad. U kan ook reserveren/bestellen via e-mail: [email protected]

SPIRULINA-CHLORELLA BALANCE (1000 CAPS)


Omschrijving
Spirulina en chlorella zijn twee microalgen die reeds miljoenen jaren in het zuivere water rond het evenaarsgebied groeien. Deze microalgen zijn eetbaar voor de mens, men kan ze dus consumeren zoals elke andere vorm van voeding. Ze bevatten daarenboven een impressionante waaier aan voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, spoorelementen (micromineralen), essentiële vetzuren, eiwitten, nucleïnezuren (RNA en DNA), chlorofyl, en een breed spectrum van fytochemicaliën. In feite bevatten zij elk nutriënt dat een menselijk lichaam nodig heeft. Theoretisch gezien kan men er dus op overleven.

 Daarom noemt men deze twee microalgen ook wel eens 'superfoods'.

Spirulina en chlorella bevatten veel proteïnen, meer en beter verteerbaar dan uit dierlijke voeding. Vooral chlorella is een rijke proteïnenbron (chlorella bestaat voor 58 % uit proteïnen) en bovendien bevatten deze proteïnen alle acht essentiële aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft. De volgende stoffen worden in chlorella en spirulina in grote hoeveelheid aangetroffen:
 alle vitaminen van de B-groep, inclusief vitamine B2 dat praktisch nooit in planten wordt gevonden; vitaminen C en E; macromineralen (calcium, magnesium, zink, enz…); micromineralen (spoorelementen); omega 3-vetzuren; mucopolysachariden; bèta-caroteen, nucleïnezuren (RNA-DNA), chlorofyl, chlorella growth factor en phycocyanine.


Spirulina en chlorella zijn LDL-cholesterolverlagend door de aanwezigheid van oplosbare vezels, gammalinoleenzuur (GLA) en carotenoïden. Bij regelmatig gebruik van spirulina en chlorella kon tevens een toename van de ’goede’ HDL-cholesterol worden aangetoond.

Spirulina is vooral aangewezen bij mentale of fysieke vermoeidheid en een manifest gebrek aan energie en heeft reeds in vele gevallen zijn nut bewezen bij zware fysieke en sportieve activiteiten. Chlorella blijkt als supplement tevens de wondgenezing te bevorderen, speelt een rol bij de opbouw van rode bloedcellen en bezit antivirale eigenschappen.   

SPIRULINA-CHLORELLA BALANCE van Natural Energy is een gebalanceerd voedingssupplement met de ideale verhouding aan spirulina (70 %) en chlorella (30 %) en blijkt inzetbaar als ontgiftingskuur, na chemotherapie, als bron van eiwitten voor vegetariërs, als ontzuurder, ter stimulatie van een optimale energiehuishouding, als aanvullende ondersteuning bij een laag koolhydratendieet, om evenwicht in het centraal zenuwstelsel te brengen, ter bevordering van de intestinale gezondheid en ter verbetering van de bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten per 30 capsules
Spirulina platensis (Gomont) Geitler poeder 10,50 g
Chlorella vulgaris Beijerinck poeder 4,5 g
Gelatine
Antiklontermiddel (magnesiumstearaat)  

Gebruik

3 x 10 capsules per dag met een beetje water innemen tijdens de maaltijden. Deze dosis wordt het best geleidelijk aan verhoogd volgens volgend schema:

1 week 3 x 3 per dag,

1 week 3 x 5 per dag,

1 week 3 x 7 per dag.

Vervolgens 3 x 10 per dag aanhouden of zoals voorgeschreven.


Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen