MUCOPURE (500 G) (NATURAL ENERGY)

MUCOPURE

. bevat spijsverteringsenzymen, vitaminen en mineralen

. oefent een gunstige invloed uit op het darmslijmvlies
. wordt gebruikt bij allerhande verteringsproblemen, diarree, constipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, darmontstekingen,...

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

MUCOPURE (500 G)


Omschrijving
Het darmslijmvlies heeft een dubbele rol, voedingsstoffen opnemen en een barrière opwerpen tegen stoffen die ongewenst zijn. Precies daarom is ook de integriteit van het darmslijmvlies van groot belang. Als het darmslijmvlies één van zijn taken niet meer kan uitoefenen, treden er talrijke gezondheidsproblemen op zoals verteringsproblemen, diarree, constipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, darmontstekingen (z.v. Crohn, colitis ulcerosa), spastisch colon, PDS of prikkelbare darm syndroom enz...MUCOPURE van Natural Energy bevat een poeder dat vier groepen actieve bestanddelen bevat die samen de mucosa van de digestieve tractus (het spijsverteringsstelsel) herstellen wanneer die beschadigd is.

Deze vier groepen actieve bestanddelen zijn:
. Stoffen die ontgiften
Heel wat vitamines en mineralen hebben een belangrijke taak als antioxidant en zijn tegelijk voorloper voor bepaalde enzymen in het detoxificatieproces.
Een belangrijk detoxificatiemechanisme van carcinogenen is glucoronidatie. Dit mechanisme wordt geactiveerd door glucuronyltransferase. Een andere detoxificatieweg is glutathionconjugatie. Cysteïne vormt samen met de aminozuren glycine en glutamine de tripeptide glutathion.
Spirulina is rijk aan gemakkelijk verteerbare eiwitten en bevat veel chlorofyl dat de basisstof is bij de aanmaak van cytochroom. Cytochroom speelt een cruciale rol in het wateroplosbaar maken van vetoplosbare toxines.

. Stoffen die de vertering verbeteren
De cellen in het darmkanaal staan in voor de energievoorziening van alle lichaamscellen. Het spreekt voor zich dat een goede vertering hierbij van essentieel belang is. Afbraak van het voedsel gebeurt door enzymen en start in de mond en de maag.
Allerlei enzymen werken als katalysator: ze brengen chemische transformaties teweeg, spelen een voorname rol in de meeste regulatiemechanismen en stellen het metabolisme in staat om zich aan te passen aan veranderende situaties.
De enzymen in Mucopure zijn bromelaïne, papaïne, trypsine, lipase, catalase en SOD (Super-Oxide-Dismutase). Bromelaïne is een natuurlijke bloedverdunner doordat het klontering van bloedplaatjes voorkomt. Papaïne en trypsine breken eiwitten af, terwijl lipase instaat voor de vertering van vetten. Catalase helpt dan weer bij de afbraak van toxische stoffen en SOD ten slotte is één van de enzymen waar het lichaam gebruik van maakt bij de bestrijding van vrije radicalen.

. Stoffen die als voeding dienen voor de darmflora
Ook de juiste zuurgraad speelt een belangrijke rol. Daar zorgen de darmbacteriën voor. Die produceren zelf vitaminen zoals vitamine K en een aantal B-vitaminen. Ze voeden zich met vezels (curcumawortel) die op hun beurt een invloed hebben op de darmperistaltiek.

. Stoffen die de darmslijmvliescellen in hun functie ondersteunen of herstellen
De cellen van een gezonde darm produceren slijm en bicarbonaat waardoor de beschadiging door toxines beperkt blijft. Glutamine is een belangrijke energiebron voor de dikke darm. Gammaoryzanol, een stof afkomstig uit rijstzemelen, heeft een positieve invloed op het darmslijmvlies. Hydrastis canadensis of Canadese geelwortel stimuleert de immuniteit en heeft samen met Curcuma longa een stimulerende en herstellende werking ten opzichte van het darmslijmvlies.

Deze vier groepen actieve bestanddelen zorgen samen voor een herstel van mucosa van de digestieve tractus zonder het minste neveneffect of ongemak.

MUCOPURE van Natural Energy bevat aldus de spijsverteringsenzymen bromelaïne, papaïne, trypsine, lipase en catalase, vitaminen A, B, D en E. Mucopure is eveneens rijk aan de mineralen calcium, magnesium, selenium en mangaan alsook aan de microalg spirulina.

Ingrediënten per dagdosis van 2 eetlepels (30 g)
Oryza sativa L. (rijst) poeder 25,60 g
Emulgator (sojalecithine)
Natuurlijk muntaroma
Spirulina platensis (Gomont) Geitler poeder 350 mg
L-glutamine 250 mg
Curcuma longa L.(kurkuma) droogextract 200 mg
Magnesium (magnesiumbisglycinaat) 168,75 mg (45 % RI*)
MSM (methylsulfonylmethaan) 80 mg
Gamma oryzanol 75 mg
Alpha-liponzuur 50 mg
Vitamine C (L-ascorbinezuur) 50 mg (62,50 % RI*)
Amylase 33,33 mg
Protease 33,33 mg
Lipase 33,33 mg
Hydrastis canadensis L. (Canadese geelwortel) droogextract 20 mg
Vitamine B3 (nicotinamide) 20 mg (125 % RI*)
N-acetyl-L-cysteïne 10 mg
L-glutathion 10 mg
Vitamine E (D-alfatocoferylacetaat) 5,40 mg (45 % RI*)
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 5 mg (83,33 % RI*)
Zink (zinkbisglycinaat) 4,50 mg (45 % RI*)
Vitamine B6 (pyridoxine HCL) 1 mg (71,43 % RI*)
Mangaan (mangaanbisglycinaat) 0,95 mg (47,50 % RI*)
Vitamine B1 (thiamine HCL) 0,50 mg (45,46 % RI*)
Vitamine A (retinylacetaat) 360 mcg (45 % RI*)
Vitamine H (biotine) 300 mcg (600 % RI*)
Vitamine M (foliumzuur) 90 mcg (45 % RI*)
Seleen (L-selenomethionine) 24,75 mcg (45 % RI*)
Vitamine D3 (cholecalciferol) 2,25 mcg (45 % RI*)
Vitamine B12 (methylcobalamine) 1,13mcg (45 % RI*)
*RI: Referentie-inname 

Gebruik

2 koffielepels (= 10 g) per dag de eerste week en daarna 2 eetlepels (= 30 g) per dag, bij voorkeur vóór de maaltijd, op te lossen in vloeistof of zoals voorgeschreven.

1 koffielepel = 5 g; 1 eetlepel = 15 g.Opmerkingen
Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Informeer uw arts of apotheker bij gelijktijdige inname van geneesmiddelen. Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia. Geen langdurig gebruik zonder deskundig advies.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen