DEBAFLOR (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

PROBIOTICA
. ondersteunen de darmflora, spijsvertering en lichaamsweerstand
. verhelpen diarree, constipatie en prikkelbare darm
. dragen bij tot een normaal cholesterolniveau
. helpen bij allergieën en infecties

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

DEBAFLOR (60 V-CAPS)


Omschrijving
Het maagdarmkanaal is het belangrijkste immuunorgaan van ons lichaam en staat via het grote oppervlak van de darmwand continu in contact met de buitenwereld (door de ontelbare microvilli). De darminhoud kan behalve voedingsstoffen ook een groot aantal lichaamsvreemde, toxische stoffen en ziekteverwekkende bacteriën bevatten. In het darmkanaal leven ongeveer 100.000 miljard bacteriën. Dit is ongeveer tien keer zoveel als het totaal aantal cellen van het menselijk lichaam.

De gezondheid van ons darmstelsel is het resultaat van een microscopisch samenspel tussen miljarden gunstige (probiotische) en ongunstige (pathogene) bacteriën. Onze gezondheid wordt grotendeels bepaald door de mate van evenwicht van onze darmflora, ook wel het microbioom genoemd. Een gezonde darmflora is daarom ook absoluut noodzakelijk voor een optimale conditie.

Probiotica produceren diverse voedingsstoffen met therapeutische bestanddelen in uw darmstelsel. Ze beïnvloeden uw darmflora op een gunstige manier bij zowel constipatie als diarree.

Dit probioticum is een microbiologisch voedingssupplement met melkzuurbacteriën die belangrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten onder andere het:

 • optimaal verteren van eiwitten, koolhydraten en vetten
 • vergroten van de calciumopname
 • verlagen van het serumcholesterol
 • stimuleren van de lichaamsweerstand (immuniteit) en de darmwerking
 • genereren van B-vitaminen zoals foliumzuur
 • produceren van natuurlijke antibacteriële stoffen
 • vervangen van goede bacteriën die vernietigd werden door bijvoorbeeld antibiotica
 • afremmen van gist- en schimmelinfecties (Candida albicans) in urinewegen, darmen en vagina
 • ontgiften van nitrieten
 • produceren van lactase waardoor lactose kan afgebroken worden
 • opheffen van onaangename of slechte adem
 • verminderen van angstgevoelens

Volgens een Italiaanse studie blijken probiotica ook een gunstige invloed uit te oefenen bij de preventie en de behandeling van bacteriële infecties, Candida albicans en maag- en darmklachten bij te vroeg geboren kinderen en pasgeborenen. Hun immuunsysteem is immers nog te weinig ontwikkeld om voldoende weerstand te kunnen bieden aan diverse, mogelijke besmettingen.

Probiotica verminderen de bijwerkingen van antibiotica en kunnen diarree veroorzaakt door antibiotica verminderen of voorkomen.

In het internationaal tijdschrift Experimental and Therapeutic Medicine (Lin, 2015) wordt dan weer de gunstige invloed besproken van probiotica bij eczeem, rinitis, astma en andere allergieën bij jonge kinderen.

Meer en meer studies associëren een gezonde en evenwichtige darmflora nu ook met een lager risico op kanker (Mikiko Shimizu et al. Meta-Analysis: Effects of Probiotic Supplementation on Lipid Profiles in Normal to Mildly Hypercholesterolemic Individuals, PLOS ONE, 2015).

DEBAFLOR van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Lactobacillus acidophilus - Bifidobacterium longum complex (= 1,5 miljard Lactobacillus acidophilus; 0,15 miljard Bifidobacterium longum) 300 mg
Lactobacillus rhamnosus (= 1,4 miljard Lactobacillus rhamnosus) 140 mg
F.O.S. (Fructo-Oligo-Sacchariden) 42 mg

Gebruik
1 à 2 capsules per dag bij voorkeur met de maaltijden of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Bij het gebruik van pre- en probiotica kunnen, vooral in het begin, verhoogde gasvorming en krampen voorkomen. Dit duidt op de fermentatie van de gunstige bacteriën en de verzuring van het darmmilieu. Na ongeveer een week is het lichaam aangepast en verdwijnen deze ongemakken. In dergelijk geval is het zinvol om de aanvangsdosis gedurende de eerste twee weken te verminderen tot de helft van de aanbevolen dosering.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen