DARMOTON FORTE REGELMATIGE STOELGANG (60 CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

DARMOTON FORTE
. met senna voor een regelmatige stoelgang en een normale darmwerking
. met berk dat de eliminatie van water en het afslanken bevordert
. met anijs om darmkrampen te verlichten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

DARMOTON FORTE REGELMATIGE STOELGANG (60 CAPS)


Omschrijving
Een regelmatige darmlediging is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. Daarom vormen vezelrijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en volle granen, de basis van een gezond dieet. Als die evenwel onvoldoende resultaat opleveren en zelfs de extra inname van vezels zoals psylliumvezels, kokosvezels, lijnzaad of haverzemelen, geen soelaas biedt, dan heeft de natuur voor sommigen nog de sennaplant in petto.

Basis voor gezondheid
Met het gezegde “de dood huist in de darm”, wezen in de Oudheid Egyptische artsen er al op dat voor een optimale gezondheid een regelmatige stoelgang onmisbaar is. Tegenwoordig weten we inderdaad dat constipatie of een trage darmtransit een (mede)oorzaak is van veel chronische ziekten. Bij dergelijke “luie” darmen, is het in eerste instantie zaak om de vezels in de voeding op te voeren en extra vezels in te nemen zoals psylliumvezels, kokosvezels, lijnzaad en haverzemelen. Als die geen uitkomst bieden of als het gebruik ervan te omslachtig wordt ervaren, dan kan de sennaplant uitkomst bieden.

Extra prikkel
De sennaplant, afkomstig van Noord-Afrika en Arabië, bevat in haar bladeren en peulen bijzondere inhoudsstoffen: “antrachinonen”. Deze stoffen prikkelen in de dikke darm - een stuk meer dan voedingsvezels vermogen - de spieren in de darmwand tot een sterkere peristaltische beweging. Ook wordt door senna minder water en mineralen uit de darminhoud getrokken. Het resultaat is dat de stoelgangfrequentie verhoogt en dat darminhoud zachter van consistentie wordt. Dat laatste is dan weer welkom voor mensen met een te harde stoelgang. Meestal wordt aangeraden om ’s avonds senna in te nemen, wat doorgaans ’s morgens een vlotte stoelgang oplevert.

Goede bondgenoten
Mensen met gevoelige darmen kunnen evenwel door de prikkelende werking van senna darmkrampen ervaren. Daarom moet een goed sennapreparaat tegelijk ook een ontkrampend kruid bevatten zoals anijs, venkel, karwij of pepermunt.

Tegelijk beter afslanken
Niet zelden ligt de combinatie van een trage stoelgang en ophouden van vocht mee aan de basis van overgewicht. In die gevallen kan men senna gebruiken om via een regelmatige darmlediging een normaal gewicht te bereiken en dit in combinatie met vochtafdrijvende kruiden zoals berk, guldenroede en Javathee.

Om senna optimaal te laten werken en goed te verdragen zonder plotse aandrang zit in DARMOTON FORTE van MannaVital ook een extract van het ontspannende anijszaad. Om naast de darmlediging ook de vochtbalans te ondersteunen en zo de afslanking te bevorderen, bevat DARMOTON FORTE ook extracten van berk en Javathee. 


Actieve ingrediënten per capsule
Sennapeul (Senna alexandrina), gestandaardiseerd op 20 % hydroxyanthracenen (sennoside B) 90 mg
Ruwe berk, blad (Betula pendula), gestandaardieerd op 2 % flavonoïden 75 mg
Anijsvrucht (Pimpinella anisum) 50 mg
Javaanse nierthee, blad (Orthosiphon aristatus) 50 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij

Gebruik
1 maal per dag 1 capsule met een glas water innemen, bij voorkeur na de avondmaaltijd of zoals voorgeschreven.

Opmerkingen
Senna is niet geschikt voor zwangere, zogende en menstruerende vrouwen, noch voor mensen met maagdarmziekten of met een prikkelbare darm.
Kinderen jonger dan 12 jaar nemen best enkel senna in op voorschrift van een arts.
Ook wordt aanbevolen van niet te lang senna te gebruiken, want dat kan leiden tot een “luie” darm.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen