CARTILO FLEX (500 ML) (NATURAL ENERGY)

CARTILO FLEX
. voor gezond kraakbeen (in alle gewrichten)
. voor soepele gewrichten in knie, voet, heup, rug, schouder, arm, hand en nek
. voor de lubrificatie van alle gewrichten en ter bestrijding van alle vormen van gewrichtspijnen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 1

CARTILO FLEX (500 ML)


Omschrijving
Artrose is een pathologie die ongeveer 15 % van de wereldpopulatie treft. Het is een chronische aandoening die het meest voorkomt bij ouderen en driemaal zoveel bij vrouwen dan bij mannen. De ziekte wordt gekenmerkt door de progressieve vernietiging van het gewrichtskraakbeen van de gewrichtsoppervlakken die gepaard gaat met zwelling, pijn en invaliditeit. Artrose van de wervelzuil komt veel voor en veroorzaakt pijn en neuralgieën.

CARTILO FLEX is een siroop, met een aangename kersensmaak, die de juiste combinatie van glucosamine, chondroïtine, MSM, hyaluronzuur, kiezelzuur en vitamine C bevat in een vloeibare vorm die door het lichaam vlot en optimaal kan worden opgenomen. De gecombineerde werking van glucosamine, chondroïtine, MSM, hyaluronzuur, silicium en vitamine C ondersteunt de opbouw van gezond kraakbeen en levert alle nodige onderhoudsstoffen voor soepele gewrichten.

DE JUISTE COMBINATIE VAN INGREDIËNTEN
. Glucosamine
Dit is een stof die van nature al in ons lichaam voorkomt. Deze stof wordt door een enzym aangemaakt uit glucose (suiker) en amine (glutamine) en staat bekend om zijn vermogen het kraakbeen te herstellen en te beschermen. Glucosamine is zeer belangrijk voor het aanmaken van kraakbeen. Daarnaast bevordert deze belangrijke stof de aanmaak van andere - voor het kraakbeen belangrijke - substanties. Kraakbeen is opgebouwd uit collageen en proteoglycanen, water en chondrocyten. Collageen zorgt voor een goede vering van uw gewrichten. Proteoglycanen houden de gewrichtsvloeistof stroperig zodat de smering van de gewrichten soepel verloopt. Ook stimuleren ze de opbouw en reparatie van kraakbeen. Glucosamine is betrokken bij de aanmaak van beide stoffen.

. Chondroïtine
Ook deze stof wordt door uw eigen lichaam aangemaakt uit twee suikerachtige substanties. Chondroïtine houdt het kraakbeen veerkrachtig. Chondroïtine en glucosamine versterken elkaar bij de opbouw van kraakbeenweefsel. Een gezuiverd extract van chondroïtine (zoals aanwezig in Cartilo Flex) wordt voor meer dan 90 % vanuit de darm opgenomen.

. MSM
Methylsulfonylmethaan (MSM) is organisch zwavel en vormt de natuurlijke bron van zwavel in ons lichaam die een belangrijke component vormt van alle steunweefsels in het lichaam. Het is aanwezig in groente, graan, vlees en melk, maar is zo instabiel dat het bij het bereiden en opslaan van deze voedingsmiddelen gemakkelijk verloren gaat. In de loop van het leven vermindert de concentratie MSM in het lichaam. MSM ondersteunt de elasticiteit van uw gewrichten en houdt het kraakbeen zacht en soepel. MSM helpt tevens het lichaam om belangrijke voedingsstoffen goed op te nemen.

. Hyaluronzuur
Hyaluronzuur treft men binnen het menselijk lichaam in de hoogste concentraties aan in de gewrichten. Hyaluronzuur werkt daar ter plaatse als een soort schokdemper en als smeermiddel, en heeft hierdoor een pijnstillend effect. Hyaluronzuur heeft eveneens een positieve invloed op de manier waarop het lichaam reageert bij het herstel van gewrichtsschade.

. Silicium
Silicium is in ons organisme gebonden aan glycosaminoglycanen en speelt een belangrijke rol in de vorming van kruisverbindingen tussen collageen en proteoglycanen. Studies hebben aangetoond dat silicium de synthese van type 1 collageen stimuleert en dat silicium de calciumopname in het bot verbetert.

. Vitamine C
Vitamine C (ascorbinezuur) is betrokken bij de opbouw van alle steunweefsels in het lichaam. Het versterkt bovendien de invloed van glucosamine. Vitamine C verhoogt ook het effect van MSM. Het stimuleert eveneens de opbouw van kraakbeen. 

CARTILO FLEX van Natural Energy helpt bij het ondersteunen van gezond kraakbeen en het herstel van kraakbeenletsels (in alle gewrichten); voorziet de noodzakelijke voedingsstoffen voor soepele gewrichten in knie, voet, heup, rug, schouder, arm, hand en nek; lubrificeert (’smeert’) de gewrichten; bestrijdt op een natuurlijke manier alle vormen van gewrichtsstijfheid en gewrichtspijnen bij onder andere artrose of artritis en vermindert de symptomen van tendinitis en beenbreuken.

Ingrediënten per dagdosis (2 eetlepels)
Glucosaminesulfaat 2KCL (schaaldieren) 1634 mg
Chondroïtinesulfaat 1200 mg
Methylsulfonylmethaan (MSM) 500 mg
Equisetum arvense L. (7 % silicium) 357 mg   
Vitamine C (L-ascorbinezuur) 60 mg (75 % RI*)
Hyaluronzuur (natrium hyaluronaat) 50 mg
Aroma** (kersen)
Emulgator (glycerol)
Verdikkingsmiddel (xanthaangom)
Conserveermiddel (kaliumsorbaat)
Zoetstof (aspartaam)***
Water
*RI: Referentie inname
**Bevat de kleurstoffen karmozijn en oranjegeel S wat de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig kan beïnvloeden
***Bevat een bron van fenylalanine

Gebruik

1 maatbekertje (= 1 eetlepel) met 15 ml siroop per dag innemen.
Als startdosering 2 maatbekertjes (= 2 eetlepels) met 15 ml siroop per dag innemen op zoals voorgeschreven. 

De siroop heeft een aangename, zoute kersensmaak. 

U kunt de siroop tevens prima vermengen met water of vruchtensap.


Opmerking
Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, raadpleeg voor gebruik uw apotheker.
 


Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Het merk ‘Natural Energy’ is ontstaan vanuit de praktijkervaring van een aantal artsen als antwoord op de toename aan chronische aandoeningen en energie-gerelateerde klachten zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie in onze maatschappij. Vanuit de filosofie van ‘Mens sana in corpore sano’ werd een breed gamma aan specifieke voedingssupplementen ontwikkeld die huisartsen en therapeuten in staat stelt een behandeling op maat van de patiënt te adviseren en voor te schrijven.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen