VITAMINE K2 PLATINUM (60 CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

VITAMINE K2
. helpt calcium neer te zetten in de botten en draagt zo bij tot het behoud van sterke botten
. helpt calcium weg te houden uit de bloedvatwanden en draagt zo bij tot de gezondheid van de bloedvaten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE K2 PLATINUM (60 CAPS)


Omschrijving
Menaquinone-7 uit natto in de preventie en aanpak van osteoporose, atherosclerose en kanker.

De “calciumparadox” is de term die het tegelijk voorkomen van botontkalking en slagaderverkalking in onze leefwereld weergeeft. Veel mensen vertonen namelijk een gebrek aan vitamine K2.

Vitamine K2 speelt een centrale rol in de calciumstofwisseling. Het helpt calcium neer te zetten in de botten en draagt zo bij tot de instandhouding van sterke beenderen én het helpt calcium weg te houden uit de bloedvatwanden, waardoor het de bloedvaten helpt gezond te houden. 

  • In de beenderen katalyseert vitamine K2 de omzetting van het aminozuur glutaminezuur (Glu) tot gammacarboxylglutaminezuur (Gla) in het eiwit osteocalcine, gevormd door de osteoblasten (beenvormende cellen). Door deze carboxylatie wordt de inactieve vorm van osteocalcine omgezet tot de geactiveerde vorm, die kan calcium opnemen en vastleggen in de beendermatrix.
  • In de vaatwanden activeert vitamine K2 de zogenaamde Matrix GLA-proteïnes (MGP), die calcium kunnen binden en zo beletten dat het deel gaat uitmaken van de atherosclerotische plaques.

VITAMINE K2 PLATINUM van MannaVital bevat de actiefste en best onderzochte vorm van vitamine K2: menaquinone-7 uit het gefermenteerde sojaproduct natto (MENAQ-7®) dat in klinische studies zijn werkzaamheid tegen zowel osteoporose als tegen atherosclerose heeft bewezen. VITAMINE K2 PLATINUM kan ook ingezet worden in de preventie van kanker.

Actief ingrediënt per capsule
Menaquinone-7 onder de vorm van natto-extract (MENAQ-7®, 240 % RI*) 180 mcg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij
*RI = Referentie-inname

Gebruik
1 à 2 capsules per dag, met een glas water, bij één van de hoofdmaaltijden of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen