VITAMINE K2 PLUS (90 SOFTGELS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

VITAMINE K2
. helpt de bloedvaten gezond te houden
. ondersteunt een normale cholesterolspiegel en het afremmen van kalkafzetting, vaatstijfheid, plaquevorming en vaatvernauwing

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE K2 PLUS (90 SOFTGELS)


Omschrijving
Vitamine K2 verschilt van de K1-vorm, die een rol speelt bij de bloedstolling. K2 is een andere vorm, met zeer diverse functies. Een van de belangrijkste: opslaan van calcium waar het hoort, in het bot. Vitamine D zorgt enkel voor een goede opname in de darm, maar bij gebrek aan K2, slaat calcium neer in de verkeerde weefsels: in gewrichten en plaques in de bloedvatwanden. De rol van K2 werd pas recent erkend, en hierdoor zijn tekorten en de cardiovasculaire gevolgen zeer wijd verspreid. 

Er is een sterk verband tussen cardiovasculaire mortaliteit en vitamine K2-deficiëntie, en Nederlandse onderzoekers (1, 2) waarschuwen dat dit zeer veel voorkomt (1 op 3!). Bij ouderen zou dit oplopen tot 50 %, evenals bij bloeddrukverhoging (hypertensie), ouderdomsdiabetes, chronische nierziekten en hart- en vaatziekten. Vasculaire calcificatie of slagaderverkalking is zeer algemeen bij deze ziektebeelden, en is geassocieerd aan een chronisch tekort aan vitamine K2. 

Vitamine K2 helpt de bloedvaten gezond te houden door het ondersteunen van een normale cholesterolspiegel en het afremmen van kalkafzetting, vaatstijfheid, plaquevorming en vaatvernauwing.

De natuurlijke vorm van K2, menaquinon 7 (MK7), wordt gewonnen uit de Japanse natto (gefermenteerd sojabonenproduct) en wordt in VITAMINE K2 PLUS gebruikt.

Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt uw spierfunctie, hersenwerking en weerstand.

Visolie wordt aangeraden bij hart- en vaatziekten, ontstekingsreacties, zwangerschap en borstvoeding. Visolie heeft ook een positieve invloed op het suikermetabolisme.

Dit product kan perfect gecombineerd worden met OSTEO ACTIF van Deba Pharma.

VITAMINE K2-PLUS van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per softgel
UNIEKE VERSTERKTE FORMULE VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT
Vitamine K2 (menaquinon 7) 45 mcg - 100 % ADH
Vitamine D3 (cholecalciferol) 5 mcg - 100 % ADH
Visolie (18 % EPA, 12 % DHA)

Gebruik
1 softgel per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Bij gebruik van vitamine K is medisch toezicht nodig bij doseringen boven 100 mcg per dag.

(1) Drummen NEA, Bakker SJL et al. Prevalence and Effects of Functional Vitamin K Insufficiency: The PREVEND Study. Nutrients 2017; 9(12):1334.
(2) Vossen LM et al. Menaquinone-7 Supplementation to Reduce Vascular Calcification in Patients with Coronary Artery Disease: Rationale and Study Protocol (VitaK-CAC Trial) Nutrients 2015, 7(11), 8905-15.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen