VITAMINE K2 180 MCG (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

VITAMINE K2
. helpt de bloedvaten gezond te houden
. ondersteunt een normale cholesterolspiegel en het afremmen van kalkafzetting, vaatstijfheid, plaquevorming en vaatvernauwing

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITAMINE K2 180 MCG (60 V-CAPS)


Omschrijving
Vitamine K2 verschilt van de K1-vorm, die een rol speelt bij de bloedstolling. K2 is een andere vorm, met zeer diverse functies. Een van de belangrijkste: opslaan van calcium waar het hoort, in het bot. Vitamine D zorgt enkel voor een goede opname in de darm, maar bij gebrek aan K2, slaat calcium neer in de verkeerde weefsels: in gewrichten en plaques in de bloedvatwanden. Dat is meteen ook de reden waarom vitamine K2 doorgaans wordt gecombineerd met vitamine D3. Ook tal van proteïnen die belangrijk zijn voor de botmineralisatie zijn afhankelijk van vitamine K2.

De rol van K2 werd pas recent erkend, en hierdoor zijn tekorten en de cardiovasculaire gevolgen zeer wijd verspreid. Er is een sterk verband tussen cardiovasculaire mortaliteit en vitamine K2-deficiëntie, en Nederlandse onderzoekers (1, 2) waarschuwen dat dit zeer veel voorkomt (1 op 3!). Bij ouderen zou dit oplopen tot 50 %, evenals bij bloeddrukverhoging (hypertensie), ouderdomsdiabetes, chronische nierziekten en hart- en vaatziekten. Vasculaire calcificatie of slagaderverkalking is zeer algemeen bij deze ziektebeelden, en is geassocieerd aan een chronisch tekort aan vitamine K2. 

Vitamine K2 helpt de bloedvaten gezond te houden door het ondersteunen van een normale cholesterolspiegel en het afremmen van kalkafzetting, vaatstijfheid, plaquevorming en vaatvernauwing.

Voor botverlies (osteoporose) hebben we ook OSTEO-ACTIF in ons assortiment. Dit product bevat de voornaamste ingrediënten die een bepalende rol spelen bij de botopbouw. Hierin zit onder andere ook vitamine K2 verwerkt.Vitamine K2 draagt bij tot:


  • gezonde bloedvaten,

  • de instandhouding van gezonde botten.

VITAMINE K2 180 MCG van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Vitamine K2 (Menaquinon-7 all-trans MK microverkapseld) 180 mcg - 240 % ADH
Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling)
Microkristallijne cellulose (stablisator)

Gebruik
1 plantaardige capsule per dag tijdens of na de maaltijd met water innemen of zoals voorgeschreven.

(1) Drummen NEA, Bakker SJL et al. Prevalence and Effects of Functional Vitamin K Insufficiency: The PREVEND Study. Nutrients 2017; 9(12):1334.
(2) Vossen LM et al. Menaquinone-7 Supplementation to Reduce Vascular Calcification in Patients with Coronary Artery Disease: Rationale and Study Protocol (VitaK-CAC Trial) Nutrients 2015, 7(11), 8905-15.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen