GREEN TEA PLATINUM - GROENE THEE (60 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

GROENE THEE
. helpt als bron van antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen
. voor het gezond houden van het hart en bevordert de alertheid en het concentratievermogen
. draagt bij tot een normaal glucosegehalte en een natuurlijk afweervermogen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

GREEN TEA PLATINUM - GROENE THEE (60 V-CAPS)


Omschrijving
Als er één plant is, waarvan honderden wetenschappelijke studies aantonen dat ze breed gezondheidsbevorderend werkt en vele aandoeningen helpt voorkomen of zelfs afremmen, dan is het wel groene thee (Camellia sinensis). Het dagelijks drinken van enkele koppen groene thee of het geregeld gebruik van een goed voedingssupplement is dan ook voor iedereen aan te raden.

Breed gezondheidsbevorderend
Helpt als bron van antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen - helpt de huid beschermen tegen UV-stralen - draagt bij tot het gezond houden van het hart - helpt de botten gezond te houden.
Bevordert de vetverbranding van vetten - helpt op gewicht te blijven - ondersteunt het afslanken door afname van lichaamsvet.
Ondersteunt bij mentale fysieke vermoeidheid - bevordert de alertheid en het concentratievermogen.
Draagt bij tot het behoud van een normaal glucosegehalte.
Draagt bij tot het natuurlijk afweervermogen.

Sterk antioxiderend
Elementair voor de heilzame werking van groene thee zijn de “catechinen”, voorop EGCG of epigallocatechinegallaat. Deze sterke antioxidanten zijn veel krachtiger dan deze die we aantreffen in groenten en fruit. Ze remmen sterk “vrije radicalen” of de agressieve stoffen af die op talrijke manieren schade aan lichaamscellen en organen berokkenen. Groene thee is dan ook een ideale manier om vroegtijdige ouderdomsverschijnselen zoals voortijdige huidveroudering, snelle rimpelvorming, cataract en leeftijdsgebonden netvliesdegeneratie te voorkomen. Zo werd aangetoond dat de cellen van wie gemiddeld 3 koppen groene thee per dag drinkt, een biologische leeftijd hebben die ongeveer 5 jaar lager is dan die van niet-theedrinkers!

Brede bloedvatbescherming
Door diverse gunstige effecten zoals het beschermen van de bloedvatwanden tegen vrije radicalen, een milde bloeddrukverlagende werking bij hoge bloeddruk, een mild cholesterol- en triglyceridenverlagend effect, het verminderen van de oxidatie van cholesterol tot de kleverige “echte slechte” oxycholesterol en een milde bloedverdunnende werking, mag zeker ook gesteld worden dat groene thee helpt te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Zo verlaagt het drinken van gemiddeld 3 koppen groene thee per dag al de kans op een hersenberoerte met 21 %, op een hartinfarct met 50 % en op hoge bloeddruk met 65 %!

Bescherming van zenuwweefsel
Zeer interessant is ook het feit dat groene thee het zenuwweefsel beschermt tegen oxidatieve schade. Bewezen is dat ze bijdraagt tot het behoud van een alerte geest, een sterk geheugen en goed concentratievermogen tot op hoge leeftijd. Uiteraard mogen we de natuurlijk opwekkende werking van groene thee op het zenuwstelsel niet vergeten: ze verdrijft mentale moeheid en verhoogt de hersenactiviteit. Groene thee vermindert ondanks de cafeïne (gehalte 1/3 in vergelijking met koffie) zelfs spanningen en verhoogt de stressbestendigheid, meer bepaald omdat er met theanine in groene thee ook een rustgevend aminozuur zit. Ook is een beschermend effect tegen depressiviteit aangetoond.

Topper om af te vallen
Maar misschien wordt groene thee nog het meest ingezet om een ideaal gewicht te verkrijgen en te behouden. Groene thee kan op verschillende manier helpen afslanken, zeker in combinatie met een verstandig dieet: ze verhoogt het verzadigingsgevoel als ze bij de maaltijd wordt gedronken en vermindert algemeen de eetlust; ze vermindert de absorptie van vetten in de darmen, omdat ze de werking van de vetsplitsende enzymen (lipasen) vermindert; ze verhoogt de verbranding van vetten tot energie en lichaamswarmte (thermogeen effect) en bij diëten zal ze eerder vetten afbreken dan eiwitten; ze bevordert de afbraak van buikvet door lichamelijke inspanning.

Nog meer gunstige effecten
Regelmatig groene thee drinken of een goed voedingssupplement innemen kan nog op andere terreinen de gezondheid bevorderen:
Groene thee helpt bij diabetes type 2 de pancreas meer insuline afscheiden en dus de bloedsuikerspiegel beter onder controle houden.
In een studie vertoonden groene theedrinkers 35,6 % minder ziektedagen door luchtwegeninfecties dan de placebogroep. Dagelijks 1 à 3 koppen groene thee vermindert de kans op griep met 30 %, 3 à 5 koppen zelfs met 46 %.
Er is minder kans op Helicobacter pylori in de maag (bacterie aangetroffen bij maagzweren).
De conditie van het tandvlees verbetert.
Het leverweefsel wordt beter beschermd, ondermeer tegen alcohol.

Waarom u kiest voor GREEN TEA PLATINUM:

  • Is gemaakt van biologische groene thee.
  • Werd – net zoals een thee wordt gemaakt – verkregen door een waterige extractie, gevolgd door een sterke concentratie.
  • De extractie gebeurde niet met het potentieel toxische ethylacetaat, noch met alcohol (dat voor dit doel niet geschikt is).
  • Is gestandaardiseerd om minimaal 60 % EGCG (epigallocatechinegallaat) te bevatten.
  • Is arm aan cafeïne (0,3 %).
  • De inname van één capsule, die minstens 300 mg EGCG aanvoert, komt overeen met het drinken van 3 à 5 tassen groene thee (maar dan met veel minder cafeïne).

GREEN TEA PLATINUM van MannaVital is van biologische kwaliteit (het totaalproduct draagt geen biologisch garantielabel i.v.m. de capsule en de vulstoffen).

Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Groene thee-extract (Camellia sinensis, 60 % EGCG) 500 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij
Vegan

Gebruik
2 maal per dag 1 capsule met een glas water innemen, bij voorkeur buiten de maaltijden.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen