HYDROLATEN: THERAPEUTISCHE, COSMETISCHE & CULINAIRE GIDS - VEERLE WATERSCHOOT (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

. hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden, hout ,…

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

HYDROLATEN: THERAPEUTISCHE, COSMETISCHE & CULINAIRE GIDS - VEERLE WATERSCHOOT


Omschrijving
Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden, hout, ... Deze geurige plantenwaters dragen zowel de fysieke als de energetische kwaliteiten van de planten in zich. Hun eeuwenoud gebruik beleeft nu een renaissance en inhoudelijk sluit dit boek aan bij de noden en interesses van de huidige maatschappij. 

  • Openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.
  • Toenemende  stress en hooggevoeligheid. 
  • Interesse voor zuivere cosmetica.
  • Culinaire inspiratie.
  • Keuze voor persoonlijke groei.

In 67 monografieën worden de kwaliteiten en toepassingen uitgewerkt van zowel aromatische als niet-aromatische planten en zijn suggesties opgenomen voor het gelijktijdig gebruik van Bachbloesems. Het inzetten van hydrolaten om het zelfgenezend vermogen in de mens te activeren wordt ingebed in de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, die de universele relatie van de mens met de natuur en het jaarritme weergeven.

Voorbeeldpagina

Waarom kiezen voor 'HYDROLATEN - THERAPEUTISCHE, COSMETISCHE & CULINAIRE GIDS' van Veerle Waterschoot?
In de derde uitgave is het thema ‘Water’ uitgediept want een hydrolatendrank wordt door ons lichaam herkend en opgenomen als water. Het gezondheidsraamwerk in het boek is de vijf-elementenleer en volgens elk element zijn nieuwe concrete adviezen en gebruiksaanwijzingen uitgewerkt.

Tijdens de coronaperiode is Veerle zelf intensiever aan de slag gegaan met het destilleren van planten, geplukt in eigen omgeving. Dit sluit aan bij haar keuze voor korte keten en duurzaam leven. Ze deelt haar vreugde over het nabij beleven van het alchemistisch proces. Een tiental monografieën over niet-aromatische hydrolaten zijn toegevoegd.

Hardcover, full color, 21 kunstzinnige tekeningen, 223 bladzijden (vorige druk 209).
3de aangepaste druk (juli 2022).

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen