. overbekende Indische zwarte thee, geteeld op de flanken van de Himalaya
. thee met een sterk aroma en een licht, bittere afdronk
Aantal: | 13 |
Omschrijving
Overbekende Indische thee, geteeld op de flanken van de Himalaya. De blaadjes voor deze zwarte thee worden geplukt tussen de tweede pluk en de herfstpluk. Mooie, rode kleur in de tas, een sterk aroma en een lichte bittere afdronk. Een zeer aangename thee voor ‘s namiddags.
O.P. of ‘Orange Pekoe’ houdt in dat de thee bestaat uit losse, ongebroken blaadjes wat de kwaliteit zeker ten goede komt.
Ingrediënten
Zakje met 100 g thee
Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 95 °C
Trektijd: 5 minuten
De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.