CEYLON O.P. (ZONDER THEINE) (100 G) (VAN AELST TEA)

. kwalitatieve zwarte thee uit Ceylon
. bevat geen theïne

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 15

CEYLON O.P. (ZONDER THEINE) (100 G)


Omschrijving
Ceylon is de vroegere naam voor Sri-Lanka. De luchtvochtigheid, de koele temperaturen en de neerslag in de centrale hooglanden van het land zorgen voor optimale productieomstandigheden. Dit is een zwarte thee waarvan men de theïne ter plaatse heeft uitgewassen.
O.P. of ‘Orange Pekoe’ houdt in dat de thee bestaat uit losse, ongebroken blaadjes die zorgen voor een heel kwalitatieve thee.

Ingrediënten
Zakje met 100 g thee

Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 95 °C
Trektijd: 5 minuten

De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen