MAGNESIUM AKTIEF (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. goed opneembare vorm: magnesiummalaat
. magnesium draagt bij tot de normale werking van de spieren

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MAGNESIUM AKTIEF (100 V-CAPS)


Omschrijving
Magnesium Aktief bevat het ingrediënt magnesiummalaat als actieve stof. Malaat is het zout uit appelzuur en is van nature rijkelijk aanwezig in onder meer appelen en andere fruitsoorten. Appelzuur is een van de stoffen die onderdeel uitmaken van de citroenzuurcyclus en is daardoor essentieel voor de vorming van ATP, de energiebron voor lichamelijke activiteit. Magnesium is een mineraal waarvan een groot deel aanwezig is in onze botten en spieren. Magnesium is, net zoals calcium, een elektrolyt. Een belangrijk signaal van een magnesiumtekort zijn spierkrampen.

Magnesium draagt bij tot:

  • de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • een goede elektrolytenbalans
  • een normaal energieleverend metabolisme
  • de normale werking van het zenuwstelsel
  • de normale werking van de spieren
  • een normale eiwitsynthese
  • een normale psychologische functie
  • de instandhouding van gezonde botten en tanden 

Magnesium speelt ook een rol in het celdelingsproces.

Als gevolg van bodemuitputting, gebruik van kunstmest en industriële voedselbewerking is er nauwelijks nog magnesium voorradig voor onze groenten, planten en andere voedselbronnen en doordat overmatig gebruik van alcohol (verlaagt de beschikbaarheid voor de cellen door het verhogen van de uitscheiding van magnesium door de nieren), suikers, koffie, frisdranken (koolzuurhoudende dranken bevatten fosfaten die binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam en gewoon weer wordt uitgescheiden) en sommige geneesmiddelen (maagzuurremmers, chemotherapie, medicatie voor suikerziekte, plaspillen, medicatie voor hart- en bloedvaten, hormonen, antibiotica, steroïden) magnesium kunnen laten verloren gaan, lijdt een groot deel van de bevolking aan een voortdurend magnesiumtekort.

Ook emotionele en lichamelijke stress, overdadig zweten (sporten, sauna), zwangerschap, borstvoeding, ondervoeding, diarree, maagbandje en nier- en leverproblemen kunnen voor een magnesiumtekort zorgen.

MAGNESIUM AKTIEF van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
Magnesiummalaat (elementair magnesium 90 mg - 24 % ADH) 600 mg

Microkristallijne cellulose (stabilisator), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling)

Gebruik
1 à 5 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Omdat bepaalde hoeveelheden magnesium soms diarree veroorzaken, wordt aangeraden met een lagere dosering te beginnen en deze iedere 3-4 dagen te verhogen totdat de diarree begint of de ideale dosering is bereikt.

Magnesium heeft bepaalde mineralen en vitaminen, ook cofactoren genoemd, nodig om optimaal te kunnen werken. De belangrijkste cofactoren van magnesium zijn calcium, vitamine B6, vitamine C, vitamine D3 en vitamine K2. Naast magnesium is het dus goed, en zelfs aan te bevelen, ook deze cofactoren in te nemen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen