MAGNESIUM AKTIEF (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

MAGNESIUM AKTIEF
. vooral aangewezen bij fibromyalgie, spierpijnen en sportieve activiteiten
. draagt bij tot een normale werking van het zenuw- en spierstelsel
. helpt bij chronische vermoeidheid en burn-out

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MAGNESIUM AKTIEF (100 V-CAPS)


Omschrijving
Magnesiummalaat (het zout van appelzuur) komt van nature in grote hoeveelheden voor in appels en andere fruitsoorten. Appelzuur maakt deel uit van de citroenzuurcyclus en is essentieel voor de vorming van ATP, een belangrijke energiebron voor lichamelijke activiteit. Appelzuur heft het remmend effect op de glycolyse onder anaerobe omstandigheden op, waardoor de ATP-productie toeneemt en de symptomen van fybromyalgie en chronische vermoeidheid verminderen. De werking van appelzuur wordt versterkt door magnesium, dat (zowel bij aerobe als anaerobe glycolyse) een zuurstofsparend effect heeft.
 
Magnesium is sterk geconcentreerd aanwezig in de intercellulaire vloeistof en de beenderen. Het is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen en wordt terecht het antistressmineraal genoemd. De balans tussen magnesium en calcium zorgt voor het belangrijke evenwicht in het lichaam tussen spanning en ontspanning. Magnesium heeft een kalmerende werking en ontspant de spieren en bloedvaten, terwijl calcium de spieren aanspant. Magnesium verhoogt de weerstand tegen geestelijke en lichamelijke spanningen, reguleert het hartritme en de bloeddruk, gaat vermoeidheid tegen en helpt de slaapkwaliteit te verbeteren.

Magnesium is noodzakelijk voor honderden enzymatische processen, de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van de zenuwprikkels, de opbouw van de beenderen, de productie van eiwitten (het speelt een belangrijke rol in de activering van aminozuren bij de biosynthese van eiwitten), de groei en ontwikkeling, de immuniteit en het goed functioneren van de spieren. Daarnaast reguleert dit mineraal het calcium-, koper-, zink-, kalium- en vitamine D-gehalte van het lichaam.

Als gevolg van bodemuitputting, gebruik van kunstmest en industriële voedselbewerking is er nauwelijks nog magnesium voorradig voor onze groenten, planten en andere voedselbronnen en doordat overmatig gebruik van alcohol (verlaagt de beschikbaarheid voor de cellen door het verhogen van de uitscheiding van magnesium door de nieren), suikers, koffie, frisdranken (koolzuurhoudende dranken bevatten fosfaten die binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam en gewoon weer wordt uitgescheiden) en sommige geneesmiddelen (maagzuurremmers, chemotherapie, medicatie voor suikerziekte, plaspillen, medicatie voor hart- en bloedvaten, hormonen, antibiotica, steroïden) magnesium kunnen laten verloren gaan, lijdt een groot deel van de bevolking aan een voortdurend magnesiumtekort.

Ook emotionele en lichamelijke stress, overdadig zweten (sporten, sauna), zwangerschap, borstvoeding, ondervoeding, diarree, maagbandje en nier- en leverproblemen kunnen voor een magnesiumtekort zorgen.

Vooral personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, nierziekte, spierkrampen, astma, diabetes, stress, hoofdpijn of migraine kunnen een belangrijk voordeel halen door magnesiumsupplementen in te nemen.

MAGNESIUM AKTIEF van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Magnesiummalaat (elementair magnesium 90 mg - 24 % ADH) 600 mg

Gebruik
1 à 5 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Omdat bepaalde hoeveelheden magnesium soms diarree veroorzaken, wordt aangeraden met een lagere dosering te beginnen en deze iedere 3-4 dagen te verhogen totdat de diarree begint of de ideale dosering is bereikt.

Magnesium heeft bepaalde mineralen en vitaminen, ook cofactoren genoemd, nodig om optimaal te kunnen werken. De belangrijkste cofactoren van magnesium zijn calcium, vitamine B6, vitamine C, vitamine D3 en vitamine K2. Naast magnesium is het dus goed, en zelfs aan te bevelen, ook deze cofactoren in te nemen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen