MAGNESIUMBISGLYCINAAT - MAXIMALE OPNAME (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. goed opneembare organische vorm van magnesium
. magnesium draagt bij tot de normale werking van de spieren
. draagt bij tot normale werking van het zenuwstelsel en normale psychologische functie

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MAGNESIUMBISGLYCINAAT - MAXIMALE OPNAME (100 V-CAPS)


Omschrijving 
Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium, waarbij het mineraal magnesium gebonden is aan twee glycinemoleculen. Dit wordt een magnesiumchelaat genoemd. Magnesium is een mineraal waarvan een groot deel aanwezig is in onze botten en spieren. Magnesium is, net zoals calcium, een elektrolyt. Een belangrijk signaal van een magnesiumtekort zijn spierkrampen.

Magnesium draagt bij tot:

  • de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • een goede elektrolytenbalans
  • een normaal energieleverend metabolisme
  • de normale werking van het zenuwstelsel
  • de normale werking van de spieren
  • een normale eiwitsynthese
  • een normale psychologische functie
  • de instandhouding van gezonde botten en tanden (calcium en magnesium zijn dan ook een goede combinatie voor de botmineralisatie)

Magnesium speelt ook een rol in het celdelingsproces.

Als gevolg van bodemuitputting, gebruik van kunstmest en industriële voedselbewerking is er nauwelijks nog magnesium voorradig voor onze groenten, planten en andere voedselbronnen en doordat overmatig gebruik van alcohol (verlaagt de beschikbaarheid voor de cellen door het verhogen van de uitscheiding van magnesium door de nieren), suikers, koffie, frisdranken (koolzuurhoudende dranken bevatten fosfaten die binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam en gewoon weer wordt uitgescheiden) en sommige geneesmiddelen (maagzuurremmers, chemotherapie, medicatie voor suikerziekte, plaspillen, medicatie voor hart- en bloedvaten, hormonen, antibiotica, steroïden) magnesium kunnen laten verloren gaan, lijdt een groot deel van de bevolking aan een voortdurend magnesiumtekort.

Ook emotionele en lichamelijke stress, overdadig zweten (sporten, sauna), zwangerschap, borstvoeding, ondervoeding, diarree, maagbandje en nier- en leverproblemen kunnen voor een magnesiumtekort zorgen.

MAGNESIUMBISGLYCINAAT van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten per plantaardige capsule
Magnesiumbisglycinaat (88 mg elementair magnesium - 23,5 % ADH) 800 mg

Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling), siliciumdioxide (antiklontermiddel)

Gebruik
1 à 5 plantaardige capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen