MAGNESIUMBISGLYCINAAT - MAXIMALE OPNAME (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

MAGNESIUMBISGLYCINAAT
. verhelpt algemeen magnesiumtekort in het bloed
. draagt bij tot een normale werking van het zenuw- en spierstelsel
. helpt bij vermoeidheid en stress
. mag ook voor het slapen worden ingenomen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MAGNESIUMBISGLYCINAAT - MAXIMALE OPNAME (100 V-CAPS)


Omschrijving 
Als gevolg van bodemuitputting, gebruik van kunstmest en industriële voedselbewerking is er nauwelijks nog magnesium voorradig voor onze groenten, planten en andere voedselbronnen en doordat overmatig gebruik van alcohol (verlaagt de beschikbaarheid voor de cellen door het verhogen van de uitscheiding van magnesium door de nieren), suikers, koffie, frisdranken (koolzuurhoudende dranken bevatten fosfaten die binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam en gewoon weer wordt uitgescheiden) en sommige geneesmiddelen (maagzuurremmers, chemotherapie, medicatie voor suikerziekte, plaspillen, medicatie voor hart- en bloedvaten, hormonen, antibiotica, steroïden) magnesium kunnen laten verloren gaan, lijdt een groot deel van de bevolking aan een voortdurend magnesiumtekort.

Magnesium is noodzakelijk voor honderden enzymatische processen, de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van de zenuwprikkels, de opbouw van de beenderen, de productie van eiwitten (het speelt een belangrijke rol in de activering van aminozuren bij de biosynthese van eiwitten), de groei en ontwikkeling, de immuniteit en het goed functioneren van de spieren. Daarnaast reguleert dit mineraal het calcium-, koper-, zink-, kalium- en vitamine D-gehalte van het lichaam.

Magnesium is een mineraal dat vooral aanwezig is in onze botten en spieren. Magnesium is net zoals calcium een elektrolyt en is vooral gekend omwille van zijn bepalende rol in het energiemetabolisme. Het draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en speelt een belangrijke rol bij de normale werking van de spieren. Bovendien geeft het onze botten een stevige structuur. Vandaar dat calcium en magnesium een goede combinatie vormen voor wat betreft de botmineralisatie.

Belangrijke signalen van een magnesiumtekort zijn onder andere krampen, spierpijnen- en spasmen, vermoeidheid en trillend ooglid.

Magnesiumbisglycinaat Deba Pharma is een goed opneembare vorm van magnesium (maximale opname en superieure biobeschikbaarheid) waarbij het mineraal magnesium is gebonden aan twee moleculen glycine. Dit noemt men een magnesiumchelaat. Deze vorm van magnesium is uiterst geschikt bij mensen die heel veel stress ervaren. Ook bij slapeloosheid kan het worden ingenomen 30 minuten voor het slapengaan (eventueel in combinatie met Deba Pharma Melatonine Forte of Melatonine Complex).

MAGNESIUMBISGLYCINAAT van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.
 
Samenstelling per plantaardige capsule
Magnesiumbisglycinaat (88 mg elementair magnesium - 23,5 % ADH) 800 mg

Gebruik
1 à 5 plantaardige capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen