LACTASE 5000 FCC (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. lactase-enzym verbetert de vertering van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren
. in te nemen voor de inname van melkproducten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

LACTASE 5000 FCC (100 V-CAPS)


Omschrijving
Lactase is een spijsverteringsenzym dat de mens ook aanmaakt om lactose (melksuiker) af te breken. Naarmate we ouder worden, vermindert de capaciteit om lactase aan te maken in de darm. Lactose bestaat uit een eenheid glucose en een eenheid galactose. Het enzym lactase splitst de lactose in zijn eenheden (glucose en galactose), die vervolgens uit de darm kunnen worden opgenomen. Lactose zelf is te vinden in melk of melkproducten en in producten waarin melkbestanddelen verwerkt zijn.

Ook moedermelk is een belangrijke bron van lactose. Pasgeborenen die afhankelijk zijn van (moeder)melk kunnen lactose doorgaans goed afbreken. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt bij heel wat mensen het vermogen om lactose af te breken. Er wordt geschat dat het vermogen om lactose af te breken bij zo'n 50 tot 60% van de volwassen bevolking sterk is verlaagd. Dat is op zich niet vreemd of onnatuurlijk, aangezien volwassenen – in tegenstelling tot pasgeborenen – niet afhankelijk zijn van (moeder)melk en zij geen of veel minder lactose hoeven af te breken. In principe is (moeder)melk zelfs uitsluitend bedoeld voor jonge dieren/baby's, en is de (hoge) consumptie van melk en melkproducten door volwassenen een cultuurverschijnsel. Melk is in de moderne maatschappij voor zowel kinderen als volwassenen een belangrijk voedingsmiddel en een bron van calcium geworden.

Als gevolg van de hierboven beschreven 'discrepantie' ondervindt een deel van de (volwassen) bevolking problemen bij de vertering van melkproducten (lactose). Hun vermogen om lactase te produceren is zodanig verminderd, dat zij met name bij een relatief hoge inname van melk, melkproducten en andere producten waarin lactose verwerkt zit, de lactose onvoldoende (snel) kunnen afbreken. Hierdoor stapelt de lactose zich op in de darmen. 

Het product Lactase is ontwikkeld om de moderne mens te ondersteunen bij de vertering van lactose. De inname van 1 tot 3 capsules lactase vóór de consumptie van melk of melkproducten verbetert de vertering van lactose voor personen die lactose moeilijk verteren. 

LACTASE 5000 FCC van Deba Pharma is vrij van allergenen en geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten per plantaardige capsule
Lactase 5000 FCC (uit Aspergillus oryzae)

Microkristallijne cellulose (stabilisator), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling), siliciumdioxide (antiklontermiddel)

Gebruik
1 à 3 capsule(s) per dag, met wat water innemen en dit voor de inname van voedsel met melkbestanddelen. De dagelijkse dosis hangt af van de concentratie lactose in de voeding.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen