D-RIBOSE (100 G) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. belangrijke bestanddeel van ATP (= energie)
. lost makkelijk op in water
. werkt synergetisch met magnesium, Q10, B-50 complex en L-carnitine

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

D-RIBOSE (100 G)


Omschrijving
D-ribose speelt een cruciale rol als hoofdbestanddeel van ATP (adenosinetrifosfaat). ATP wordt aangemaakt in de mitochondriën (energiecentrales) van de cel. Adenosine bestaat uit de componenten adenine en ribose, wat meteen verklaart waarom D-ribose bijdraagt tot het verhogen van de cellulaire energieproductie.

Ribose kan worden aangemaakt uit glucose, maar dit is een vrij complex en traag proces. Dit is te wijten aan de beperkte beschikbaarheid van het enzym glucose-6-dehydrogenase. Bovendien zijn randfactoren zoals stress, intensieve inspanningen, veroudering, cardiovasculaire aandoeningen en ziekte eveneens oorzaken waardoor we minder in staat zijn om onze ATP-productie op een normaal niveau te houden. Toediening van D-ribose in de vorm van een supplement zal dan ook de nieuwsynthese van adenosine verhogen en versnellen. D-ribose verbetert de spierprestaties en bevordert het herstel bij lichamelijke inspanningen.

Andere stoffen die een belangrijke rol spelen bij de cellulaire energiestofwisseling zijn: de B-vitaminen (B50-complex), Co-enzym Q10, (acetyl-)L-carnitine, magnesium en hydroxytyrosol. Ook creatine heeft een sterk synergetisch effect met Ribose, omdat creatine fosfaatgroepen aflevert om uit ADP weer ATP te produceren.

D-Ribose wordt toegepast in dosissen van 5 tot 15 gram per dag en lost heel gemakkelijk op in water.

D-RIBOSE van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Ingrediënten
100 % zuivere D-ribose poeder (1 afgestreken maatschepje = 5 gram)

Gebruik
1 maatschepje mengen met 100 à 200 ml water of fruitsap en uitdrinken bij voorkeur voor de maaltijd. Voor sporters, innemen 15 à 30 min. voor de training of wedstrijd.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen