D-RIBOSE (100 G) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

D-RIBOSE
. geeft het recuperatievermogen een gezonde boost
. draagt bij tot een normaal herstel na zware inspanningen, bij restless legs syndrome, ...
. ondersteunt de mentale kracht en weerbaarheid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

D-RIBOSE (100 G)


Omschrijving
D-ribose (een natuurlijk voorkomend pentosesuiker) is het hoofdbestanddeel van ATP (adenosinetrifosfaat). ATP wordt aangemaakt in de mitochondriën (energiecentrales) van de cel. Adenosine bestaat uit de componenten adenine en ribose. Vandaar dat D-ribose een belangrijke rol speelt bij het verhogen van de cellulaire energieproductie.

Ribose kan uit glucose worden aangemaakt maar dit is een vrij complex en traag proces. Dit komt door de beperkte beschikbaarheid van het enzym glucose-6-dehydrogenase. Bovendien zijn randfactoren zoals stress, intensieve inspanningen, veroudering, cardiovasculaire problemen en ziekte oorzaken waardoor we minder in staat zijn om onze ATP-productie op een normaal niveau te houden.

Uit onderzoek is gebleken dat na inname van D-ribose de energiereserve (ATP) in het lichaam vlugger terug weer op peil wordt gebracht. Dit draagt bij tot betere sportieve prestaties of tot een sneller herstel na bijvoorbeeld bloedverlies of zuurstoftekort.

Bovendien is deze stof  belangrijk bij de ondersteuning van het hart. Bij hart- en vaatziekten kan er een chronisch D-ribose tekort ontstaan waardoor het ATP in onze spiercellen uitgeput geraakt. In geval van ischemie kunnen de ATP-niveaus zelfs met 50 % afnemen.  Ribose kan ervoor zorgen dat de pompfunctie van het hart terug optimaal verloopt (verbetert de mitochondriale functie in de hartcellen) wat de bloedtoevoer en zuurstof naar de organen en spieren bevordert. D-ribose wordt ook ingeschakeld bij mensen met CVS en fibromyalgie (tot 3 x 5 gram/dag).

In de literatuur worden tevens diverse succesvolle combinaties van ribose met andere voedingsstoffen vermeld. CREATINE is een ideale synergist voor ribose. Creatinefosfaat levert de fosfaatgroep om uit ADP weer ATP te produceren en draagt zo bij aan het behoud van een grote beschikbaarheid van adenosine in de cel. Suppletie met creatinemonohydraat en ribose wordt aanbevolen in een verhouding van 4:1.

Ook ACETYL-L-CARNITINE, COENZYME Q10MAGNESIUMCITRAAT en CALCIUMPYRUVAAT werken goed samen met ribose bij het verbeteren van de cellulaire energiestofwisseling.

Volgens artsen (1) uit Minneapolis (VS) vermindert ribose drastisch de symptomen van rusteloze benen (restless legs syndrome, RLS). Ze noteerden hun waarnemingen bij twee mannen, vader en zoon, die uit een generatie van 'rustelozebenenlijders' stammen. De dosering van ribose werd opgebouwd in drie fasen:
. drie weken 5 gram 's morgens,
. drie weken 5 gram 's morgens en 's middags,
. drie weken 5 gram 's morgens, 's middags en 's avonds.
Al in de eerste fase voelden de mannen zich energieker, maar de rusteloze benen verminderden niet. In de derde fase waren de symptomen overdag verdwenen, terwijl ze 's nachts drastisch waren verminderd. De symptomen keerden terug zodra de mannen stopten met het nemen van ribose. Lees meer ...

D-RIBOSE van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling
100 % zuivere D-ribose poeder

Gebruik
1 (= 5 gram) à 6 (= 30 gram) afgestreken maatschepje(s) oplossen in 250 à 500 ml plat water
De helft uitdrinken zo kort mogelijk voor de training of wedstrijd, de andere helft halverwege de training of wedstrijd.
Eventueel mag de dag voor en de dag na de training of wedstrijd een supplementaire inname van 1 tot 2 maatschepjes genomen worden met een beetje water of koolhydratendrank (MAKE MY DAY van Deba Pharma).
Gelijktijdige inname van ribose met een proteïnedrank (aminozuren) kan de effectiviteit echter verminderen.

(1) Shecterle L et al. D-Ribose benefits restless legs syndrome. The journal of alternative and complementary medicine. Volume 14, Number 9; 1165–1166. DOI: 10.1089/acm.2008.0227

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen