. milde extra vierge olijfolie voor koude bereidingen
. 100 % extra vierge = koudgeperst en onbewerkt
. smaak van Boletus-paddenstoelen, de finishing touch voor veel van uw gerechten
Omschrijving
De milde olijfolie van Amanprana dankt haar zachtheid aan de Arbequina olijf uit Catalonië, Spanje. Het is 100 % extra vierge en rauw, met de smaak van de Boletus Edulis-paddenstoel. De 'Boletus Edulis'-paddenstoel is ook bekend als de Porcini mushroom of eekhoorntjesbrood in het Catalaans.
Waarom kiezen voor de milde Arbequina-olijfolie met Boletus-paddenstoel van Amanprana?
Ingrediënten
Extra vierge olijfolie *
Eekhoorntjesbrood (Boletus Edulis) *
Oorsprong: Catalonië, Spanje
* = ES-ECO-019-CT
Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor glasverpakkingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een ondoordringbare stof. Hierdoor is de kans dat er iets van buitenaf in uw eten komt nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in uw product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat daarom geen BPA (Bisphenol-A). We kozen bewust voor een fles van donker glas om de olie tegen licht te beschermen. De optimale kwaliteit van uw Amanprana-olie blijft behouden. Het label van de olie van Amanprana is gemaakt van bioplastic (PLA). Bioplastic is biologisch afbreekbaar en is gemaakt van melkzuurbacteriën. Bovendien is de lijm milieuvriendelijk en composteerbaar.
Hoe gebruikt u de olijfolie Arbequina van Amanprana?
De smaak van de olijfolie Arbequina met de Boletus-paddenstoel komt het meest tot zijn recht in koude gerechten.
U kunt deze olijfolie gebruiken voor het bereiden van rauwe groenten, salades en vinaigrettes.
Wat is het verschil tussen extra vierge olijfolie en gewone olijfolie?
Liefhebbers van de mediterraanse keuken weten het als geen ander: olijfolie is onmisbaar als u graag en gezond kookt. In België vindt u extra vierge maar ook gewone olijfolie in de winkelrekken. Waar staat ‘extra vierge’ precies voor en wat is het verschil met gewone olijfolie?
Olijfolie kunt u tegenwoordig bijna vergelijken met wijn: beide zijn verkrijgbaar in tal van soorten, smaken en kwaliteiten. Olijfolie kan van geel tot diepgroen kleuren en smaaktoetsen van boter, gras of peper bevatten. De kleur en smaak variëren namelijk afhankelijk van het type olijven.
We onderscheiden vier soorten olijfolie: