MILDE OLIJFOLIE ARBEQUINA MET BOLETUS-PADDENSTOEL (250 ML) (AMANPRANA)

. milde extra vierge olijfolie voor koude bereidingen
. 100 % extra vierge = koudgeperst en onbewerkt
. smaak van Boletus-paddenstoelen, de finishing touch voor veel van uw gerechten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
€19,95
€19,54 ons aanbod, prijs btw inbegrepen
Dit product is momenteel niet meer in voorraad. U kan ook reserveren/bestellen via e-mail: [email protected]

MILDE OLIJFOLIE ARBEQUINA MET BOLETUS-PADDENSTOEL (250 ML)


Omschrijving
De milde olijfolie van Amanprana dankt haar zachtheid aan de Arbequina olijf uit Catalonië, Spanje. Het is 100 % extra vierge en rauw, met de smaak van de Boletus Edulis-paddenstoel. De 'Boletus Edulis'-paddenstoel is ook bekend als de Porcini mushroom of eekhoorntjesbrood in het Catalaans.

Waarom kiezen voor de milde Arbequina-olijfolie met Boletus-paddenstoel van Amanprana?

 • 100 % extra vierge = koudgeperst en onbewerkt
 • Milde extra vierge olijfolie voor koude bereidingen
 • Arbequina-olijven
 • Smaak van Boletus-paddenstoelen door infusie in de fles
 • Fascinerend olijfolieproject (sinds 2007)
 • Landsynergie (terroir)
 • Herstel lokale olijfsoorten
 • Gezondheid staat centraal bij het telen, persen en bottelen
 • Uw geheim voor een perfect recept
 • De finishing touch voor veel van uw gerechten

Ingrediënten

Extra vierge olijfolie *
Eekhoorntjesbrood (Boletus Edulis) *
Oorsprong: Catalonië, Spanje

* = ES-ECO-019-CT

Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor glasverpakkingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een ondoordringbare stof. Hierdoor is de kans dat er iets van buitenaf in uw eten komt nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in uw product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat daarom geen BPA (Bisphenol-A). We kozen bewust voor een fles van donker glas om de olie tegen licht te beschermen. De optimale kwaliteit van uw Amanprana-olie blijft behouden. Het label van de olie van Amanprana is gemaakt van bioplastic (PLA). Bioplastic is biologisch afbreekbaar en is gemaakt van melkzuurbacteriën. Bovendien is de lijm milieuvriendelijk en composteerbaar.

Hoe gebruikt u de olijfolie Arbequina van Amanprana?
De smaak van de olijfolie Arbequina met de Boletus-paddenstoel komt het meest tot zijn recht in koude gerechten. 
U kunt deze olijfolie gebruiken voor het bereiden van rauwe groenten, salades en vinaigrettes.

Wat is het verschil tussen extra vierge olijfolie en gewone olijfolie?
Liefhebbers van de mediterraanse keuken weten het als geen ander: olijfolie is onmisbaar als u graag en gezond kookt. In België vindt u extra vierge maar ook gewone olijfolie in de winkelrekken. Waar staat ‘extra vierge’ precies voor en wat is het verschil met gewone olijfolie?
Olijfolie kunt u tegenwoordig bijna vergelijken met wijn: beide zijn verkrijgbaar in tal van soorten, smaken en kwaliteiten. Olijfolie kan van geel tot diepgroen kleuren en smaaktoetsen van boter, gras of peper bevatten. De kleur en smaak variëren namelijk afhankelijk van het type olijven.
We onderscheiden vier soorten olijfolie:

 1. Extra vierge olijfolie
  De crème de la crème en de olijfolie die ook bij ons het meeste gebruikt wordt, is extra vierge/extra vergine olijfolie. Deze olie is het resultaat van de eerste, koude persing met mechanische machines en heeft een zuurgraad lager dan 0,8 %. Aangezien de olijven niet verhit worden, blijven alle vitaminen en mineralen optimaal bewaard met als resultaat een rijke, pure olijfsmaak. Extra vierge is daardoor de perfecte smaakmaker in al uw gerechten: bij salade, in de soep, in een vinaigrette en noem maar op.
 2. Vierge olijfolie
  Vierge olijfolie komt ook voort uit de eerste, koude persing maar heeft een hogere zuurtegraad: maximaal 2 %. De smaak, kleur en het aroma leunen wel dicht aan bij die van extra vierge olie. Waar zit het verschil dan? De olijven die voor deze persing aangeleverd worden zijn van mindere kwaliteit of al wat rijper. Dat merkt u aan de zuurdere smaak en de meer troebele kleur. Vierge olijfolie is perfect om te bakken of om een vinaigrette te maken.
 3. Gewone olijfolie
  Deze, vaak goedkopere, olijfolie is een combinatie van een klein deel vierge olijfolie en een groot deel geraffineerde olie. Gewone olijfolie proeft daardoor vaak wat neutraler dan de (extra) vierge variant. Deze olie is geschikt om te bakken.
 4. Geraffineerde olijfolie
  Deze olie is het resultaat van de raffinering van olijven uit de eerste persing. Dat wil zeggen dat overgebleven olijfpulp opnieuw verhit en afgekoeld worden om onzuiverheden te verwijderen. Tijdens dit proces gaat echter ook veel smaak verloren.
Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen