. biologische, extra vierge, koudgeperst
. geschikt voor koude en warme bereidingen
. fruitig met een bittere afdronk
Omschrijving
Afkomstig uit een olijfgaard in een natuurpark in Andalusië (DOP Sierra Mágina), Zuid-Spanje. Door de bijzondere, gefilterde kwaliteit kan hij bak- en braadtemperaturen van meer dan 180 °C aan.
Deze super kwalitatieve olie heeft reeds 25 awards op zijn naam.
Waarom kiezen voor de extra vierge olijfolie Verde Salud van Amanprana?
Ingrediënten
100 % extra vierge olijfolie gemaakt van 100 % picual olijven
Oorsprong: Natuurpark Sierra Mágina, Andalusië, Spanje
Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor glasverpakkingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een ondoordringbare stof. Hierdoor is de kans dat er iets van buitenaf in uw eten komt nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in uw product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat daarom geen BPA (Bisphenol-A). We kozen bewust voor een fles van donker glas om de olie tegen licht te beschermen. De optimale kwaliteit van uw Amanprana-olie blijft behouden. Het label van de olie van Amanprana is gemaakt van bioplastic (PLA). Bioplastic is biologisch afbreekbaar en is gemaakt van melkzuurbacteriën. Bovendien is de lijm milieuvriendelijk en composteerbaar.
Hoe gebruikt u de extra vierge olijfolie Verde Salud van Amanprana?
Bij koud gebruik komt de smaak van Verde Salud extra vierge olijfolie goed tot zijn recht, maar deze olijfolie is ook perfect om mee te bakken, braden en wokken. Door de bijzondere kwaliteit van Verde Salud olijfolie kunnen deze baktemperaturen boven de 180 °C uitkomen! Door te bakken, braden en roerbakken in deze biologische olijfolie kiest u de beste basis voor uw gerecht.
Wat is het verschil tussen extra vierge olijfolie en gewone olijfolie?
Liefhebbers van de mediterraanse keuken weten het als geen ander: olijfolie is onmisbaar als u graag en gezond kookt. In België vindt u extra vierge maar ook gewone olijfolie in de winkelrekken. Waar staat ‘extra vierge’ precies voor en wat is het verschil met gewone olijfolie?
Olijfolie kunt u tegenwoordig bijna vergelijken met wijn: beide zijn verkrijgbaar in tal van soorten, smaken en kwaliteiten. Olijfolie kan van geel tot diepgroen kleuren en smaaktoetsen van boter, gras of peper bevatten. De kleur en smaak variëren namelijk afhankelijk van het type olijven.
We onderscheiden vier soorten olijfolie: