PREMIUM 100 % MCT OLIE DUO POWER C-8 & C-10 (500 ML) (AMANPRANA)

. voor meer hersenkracht, minder verlangen naar eten, verhoogde vetverbranding
. voor salades, koffie, shakes, smoothies, bulletproof koffie, sauzen, ...
. bij keto, paleo en koolhydraatarme of eiwitrijke diëten, ...

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

PREMIUM 100 % MCT OLIE DUO POWER C-8 & C-10 UIT EXTRA VIERGE KOKOSOLIE - PALEO & KETO (500 ML)


Omschrijving
MCT staat voor Medium Chain Triglyceride (middellange keten triglyceride). MCT-vetten bestaan uit vetzuren met zes tot twaalf koolstofatomen. De belangrijkste zijn capronzuur (C-6), caprylzuur (C-8), caprinezuur (C-10) en laurinezuur (C-12). De "C" staat voor "koolstof" en het getal voor het aantal koolstofatomen in het vetzuur. Een MCT-olie bestaat uit een mengsel van deze vetten die van nature voorkomen in kokosolie, palmolie, geitenmelk en moedermelk.

In tegenstelling tot vetzuren met lange ketens worden MCT-vetten zeer snel door het lichaam opgenomen en omgezet tot energie. MCT-vetten zorgen ervoor dat de aanmaak van ketonen eenvoudiger verloopt waardoor uw lichaam sneller in ketose kan geraken.

Ketonen kunnen u ongelofelijk veel energie geven. Ketonen zijn de energieleverancier van uw lichaam indien er geen gebruik kan worden gemaakt van koolhydraten (glucose, glycogeenvoorraden). Ketonen zijn ook vele malen efficiënter dan glucose waardoor het niet te verwonderen is dat de inname van C-8 tot betere fysieke prestaties en een heldere geest leidt.

Eenvoudig gezegd, vetzuren met een middellange keten doen alsof ons lichaam in een staat van vetverbranding verkeert. Om ons lichaam de nodige energie te verschaffen, worden in normale omstandigheden koolhydraten eerst verbrand. Pas als de koolhydraten zijn opgebruikt, verzamelt het lichaam de vetten die het nodig heeft om energie te leveren. Om deze reden wordt vaak een koolhydraatarm dieet toegepast om de vetreserves zo snel mogelijk op te gebruiken. Door MCT-olie in te nemen gebruikt ons lichaam de vetopslag om energie op te wekken ook al zijn nog niet alle koolhydraten verbrand. Naast een betere en snellere vetverbranding zorgt MCT-olie ook voor een sterker gevoel van verzadiging omdat de zogenaamde ketonen in het bloed een direct effect hebben op het verzadigingscentrum in de hersenen.
C-6 (capronzuur), C-8 (caprylzuur), C-10 (caprinezuur) en C-12 (laurinezuur) zijn gezonde MCT-vetten. Ze lijken op elkaar maar hebben stuk voor stuk hun eigen specifieke gezondheidsvoordelen. Het is dus verstandig om voor de aanschaf van MCT-olie eerst te onderzoeken wat u met het gebruik ervan beoogt.

Caprylzuur of C-8 is het meest zuivere ketogene vetzuur, gevolgd door C-10, en voorziet in vier keer meer ketonenergie dan gewone kokosolie. Na de inname van C-8 ervaart u al snel een fysieke energieboost en mentale helderheid (MCT-olie wordt ook Brain Octane Oil of brandstof voor de hersenen genoemd). Veel sporters en personen die een ketodieet volgen gebruiken C-8 als extra toevoeging aan hun sportdrank, water of koffie voor een snelle energieboost.

Caprylzuur is reeds vele jaren bekend als voedingssupplement ter behandeling van het candidasyndroom. Meer recent onderzoek presenteert caprylzuur als een antibacteriële stof tegen diverse darmpathogenen waardoor caprylzuur in bredere zin als nuttig beschouwd kan worden bij de natuurlijke darmsanering. Caprylzuur en caprinezuur zijn daarenboven een gouden duo!

Het vetzuur C-8 verbetert ook de thermogenese van uw lichaam en daarmee het vermogen om extra calorieën te verbranden. Logischerwijs helpt dit om gewicht te verliezen en uiteindelijk een gezond gewicht te behouden als u eenmaal uw doel hebt bereikt.

Als het uw bedoeling is om ketose en uw mentale en fysieke kracht te ondersteunen, ga dan op zoek naar MCT-olie waar de superieure energieleverancier C-8 in de hoogste verhoudingen aanwezig is.
Om uw weerstand een boost te geven is een standaard kokosolie (geweldig voor koken en bakken) wellicht gemakkelijker te verkrijgen en goedkoper. Kokosolie bestaat echter voor een hoog percentage uit het vetzuur C-12 (laurinezuur) en produceert daardoor niet dezelfde ketogene en energierijke effecten als C-8 of C-10.

C-8-olie en MCT-olie zijn vloeibaar bij kamertemperatuur en verbeteren heel veel ingrediënten en gerechten. U kan deze oliën in vrijwel alles gebruiken, van koffie tot saladedressings.

In MCT-olie van Amanprana zijn de middellange vetzuurketens afkomstig uit biologische extra vierge kokosolie. C-8 en C-10 hebben hierbij specifieke eigenschappen en kunnen, net zoals dag en nacht, niet zonder elkaar; C-8 en C-10 zijn als Yin en Yang en versterken elkaar. Amanprana heeft dit begrepen en heeft daarom twee soorten MCT-oliën met een hoog gehalte aan C-8 en C-10 op de markt gebracht: één van Premium kwaliteit die zich perfect leent voor koude bereidingen en één van DeLuxe kwaliteit die zowel warm als koud kan worden gebruikt.

De gezondheidsvoordelen op een rijtje:

  • MCT’S zorgen ervoor dat uw lichaam vet gaat verbranden. Uw lichaam doet dit door MCT’s om te zetten in een alternatieve vorm van energie, ketonen genoemd. Ze verhogen de stofwisseling en verbranden het aanwezige vet.
  • MCT-olie zal zorgen voor een langer gevoel van verzadiging. MCT’s verhogen uw ketonen. Deze ketonen onderdrukken ghreline (het hongerhormoon, dat vooral afgescheiden wordt door de maagwand en dat de eetlust opwekt) waardoor u een vol en verzadigd gevoel krijgt.
  • Als u MCT-olie van hoge kwaliteit gebruikt kan dit uw ketonen in enkele minuten gevoelig veranderen. Hierdoor krijgen uw hersenen snel een instant energieboost met onder andere ook meer mentale helderheid tot gevolg. Het is dus een onmiddellijk bruikbare energie voor de hersenen.
  • Het belangrijkste voordeel van MCT is dat het vermoeidheid tegengaat, onmiddellijk energie en meer vitaliteit geeft en tegelijk ook het herstel bevordert. Ideaal dus voor atleten en sporters of bij allerhande zware fysieke inspanningen.
  • MCT-olie helpt mee om de insulinegevoeligheid te verbeteren en bloedglucose stabiel te houden.
  • De olie kan tevens zorgen voor een gunstige en gezonde darmflora.

MCT DUO-POWER C-8 & C-10 PREMIUM van Amanprana is met 53 % C-8 en 45 % C-10 een MCT-olie op haar best om koud te gebruiken.

Ingrediënten per 5 g (Bekijk etiket)
100 % MCT-vetzuren van kokosnootolie* uit Sri Lanka
Capronzuur (C-6) 0,025 g
Caprylzuur (C-8) 2,65 g
Caprinezuur (C-10) 2,25 g
Laurinezuur (C-12) 0,075 g
* BIO

Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor een glazen verpakking. Dat is niet alleen beter voor het milieu, ook voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een niet-doorlaatbare materie. De kans dat er dus van buitenaf iets in uw voeding terecht komt is nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in het product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat dan ook geen BPA (bisfenol-A).

Gebruik
MCT PREMIUM DUO-POWER is geschikt om in salades te verwerken, maar een theelepeltje in uw koffie, shakes, smoothies, bulletproof koffie, sauzen enz. kan ook prima!
Bouw de inname van MCT-olie langzaam op. Begin met een theelepel per keer en kijk hoe uw lichaam er op reageert. Beperk uw inname tot maximaal 6 theelepels per dag (meer heeft weinig zin), tenzij onder therapeutische begeleiding.
Geschikt voor salades, koffie, shakes, smoothies, bulletproof koffie, sauzen, enz.
Geur- en smaakneutraal.
Gemakkelijk doseren en gieten.
Ideaal voor keto, paleo en koolhydraatarme of eiwitrijke diëten.
Ideaal tijdens vasten met tussenpauzes (intermittent fasting).
Ideaal bij zuiveringskuren (detox) en voor lichaamsverzorging.
Ideaal voor sporters zoals bodybuilders, zwemmers, lopers en fietsers.
Bewaren op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 2 °C.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen