. op lage temperatuur geperst uit de romige noten van de Macadamia Integrifolia
. hoog in enkelvoudig onverzadigde vetten, waaronder de zeldzame omega-7 palmitoleïnezuur
. hoge hittebestendigheid, veelzijdig in gebruik en beschermd tegen licht
Omschrijving
Amanprana Biologische Macadamia-olie – Zeldzaam, Goudkleurig & Van nature stabiel.
Amanprana Biologische Macadamia-olie wordt op lage temperatuur geperst uit de romige noten van de langzaam groeiende Macadamia integrifolia. De goudkleurige olie heeft een zachte, boterachtige smaak en is van nature rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, waaronder het zeldzame omega-7 palmitoleïnezuur. Met een hoog rookpunt van ca. 210°C is ze stabieler en minder gevoelig voor oxidatie dan veel andere oliën, waardoor de smaak en kwaliteit behouden blijven, zowel bij bakken en roosteren als in koude bereidingen. Ongeraffineerd, vrij van additieven en gebotteld in donker glas voor maximale versheid – een pure, veelzijdige olie voor wie bewust en smaakvol wil koken.
Waarom Amanprana’s macadamia-olie kiezen?
Ingrediënten
100 % Macadamia-olie*
* Van geconcentreerde biologische teelt
Gemiddelde voedingswaarde per 100 G
Energie 3700 kJ/900 kcal
Vetten 100 g
waarvan verzadigde vetzuren 16 g
Enkelvoudig onverzadigd 81 g
Meervoudig onverzadigd 3,0 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g
Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor glasverpakkingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een ondoordringbare stof. Hierdoor is de kans dat er iets van buitenaf in uw eten komt nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in uw product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat daarom geen BPA (Bisphenol-A). We kozen bewust voor een fles van donker glas om de olie tegen licht te beschermen. De optimale kwaliteit van uw Amanprana-olie blijft behouden. Het label van de olie van Amanprana is gemaakt van bioplastic (PLA). Bioplastic is biologisch afbreekbaar en is gemaakt van melkzuurbacteriën. Bovendien is de lijm milieuvriendelijk en composteerbaar.
Gebruik
In de keuken betekent deze veelzijdigheid dat u Amanprana Macadamia-olie kunt gebruiken voor zacht bakken, roosteren of bakken in de oven, waarbij de stabiliteit een duidelijk voordeel is. Ook in koude bereidingen schittert de olie: door vinaigrettes te kloppen, over geroosterde groenten te druppelen, door hummus te roeren, in smoothies voor een fluweelzachte textuur of om graanbowls en soepen te verrijken. Zelfs desserts profiteren van de subtiele romigheid – denk aan huisgemaakte granola, fruitsalades of een scheutje over warme bananenbrood.