.‘Beste olijfolie ter wereld’ (Biol 2017)
. milde olijfolie met smaak en terroir voor de verfijnde keuken
. komt het best tot zijn recht in koude bereidingen
Omschrijving
De gebroeders Catalán telen, persen en bottelen de olijfolie zelf van 100 % Arbequina olijven. De kwaliteit begint bij hun olijfbomen die 2 maal meer ruimte krijgen, elk 36 m2. Binnen de zes uur wordt de handgeplukte oogst geperst. Dit gebeurt mechanisch, met weinig druk en bij minder dan 25 °C.
Na decantatie in roestvrij stalen tanks wordt de Amanprana olijfolie zonder filtering op afroep gebotteld in donkere glazen flessen. Smaak en antioxidanten worden zo optimaal bewaard.
Waarom kiezen voor biologische olijfolie Hermanos Catalan?
Ingrediënten
100 % extra vierge olijfolie gemaakt van 100 % Arbequina-olijf
Oorsprong: La Rioja, Spanje
Duurzame verpakking van Amanprana
Amanprana kiest voor glasverpakkingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de smaak en uw gezondheid. Glas is een ondoordringbare stof. Hierdoor is de kans dat er iets van buitenaf in uw eten komt nihil. Daarnaast bevat glas ook geen stoffen die in uw product terecht kunnen komen. Glas is 100 % natuurlijk en bevat daarom geen BPA (Bisphenol-A). We kozen bewust voor een fles van donker glas om de olie tegen licht te beschermen. De optimale kwaliteit van uw Amanprana-olie blijft behouden. Het label van de olie van Amanprana is gemaakt van bioplastic (PLA). Bioplastic is biologisch afbreekbaar en is gemaakt van melkzuurbacteriën. Bovendien is de lijm milieuvriendelijk en composteerbaar.
Hoe gebruikt u de biologische olijfolie Hermanos Catalán van Amanprana?
De smaak van de biologische olijfolie Hermanos Catalan komt het best tot zijn recht in koude bereidingen.
U kunt deze biologische olijfolie gebruiken voor het klaarmaken van rauwkost, salades en vinaigrettes.
Wat is het verschil tussen extra vierge olijfolie en gewone olijfolie?
Liefhebbers van de mediterraanse keuken weten het als geen ander: olijfolie is onmisbaar als u graag en gezond kookt. In België vindt u extra vierge maar ook gewone olijfolie in de winkelrekken. Waar staat ‘extra vierge’ precies voor en wat is het verschil met gewone olijfolie?
Olijfolie kunt u tegenwoordig bijna vergelijken met wijn: beide zijn verkrijgbaar in tal van soorten, smaken en kwaliteiten. Olijfolie kan van geel tot diepgroen kleuren en smaaktoetsen van boter, gras of peper bevatten. De kleur en smaak variëren namelijk afhankelijk van het type olijven.
We onderscheiden vier soorten olijfolie: