. gedroogde zwarte citroen wordt veelvuldig gebruikt in de Midden-Oosterse keuken
. gedroogde citroen geeft karakter aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines
Omschrijving
Volgens eigen recept droogt Amanprana citroenen. Gedroogde zwarte citroen wordt veelvuldig gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Chef en auteur Ottolenghi is grote fan van deze intens frisse en zoete smaak. Gedroogde citroen geeft karakter aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines. Verkrijgbaar in schijfjes en in poedervorm.
Waarom kiest u voor de gedroogde citroen van Amanprana?
Ingrediënten
Langzaam gedroogde citroenen*
*= Bio
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1369 kj/323 kcal
Vetten 1,6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 67 g
waarvan suikers 9,4 g
Eiwitten 7 g
Zout 0,1 g
Gebruik
Gebruik de citroen poeder als specerij om extra karakter toe te voegen aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines.
Laat de gedroogde citroenschijfjes meekoken in het kookwater voor stoofschotels, bouillon of bij uw rijst voor een frisse en zoete smaak.