. deze biologische look is gebakken in olijfolie waardoor hij heerlijk krokant is
. u voegt de gebakken look toe aan sauzen, pasta’s of stoofschotels voor extra smaak
Omschrijving
Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook, ook wel aged garlic, aged garlic extract en black garlic genoemd. Het begint allemaal met knoflook (Latijnse naam: Allium Sativum) of simpelweg look. De biologische look van Amanprana wordt in een geconditioneerde, gesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65°C en met een luchtvochtigheid van 85 %, getransformeerd tot een zwarte versie van zichzelf. Daar heeft hij 65 dagen voor nodig en een droogtijd van 48 uur.
De smaak wordt door dit proces zoet en geurloos en de textuur een beetje kleverig. De kracht en weldaden van knoflook vermenigvuldigen zich in dit proces van rusten (aging) en fermentatie. Hierdoor heeft zwarte look meer antioxidanten dan gewone witte look. Daarnaast bevat zwarte knoflook S-Allycysteine dat oplosbaar is in water, waardoor het lichaam de antioxidanten sneller absorbeert.
Waarom kiest u voor de gebakken knoflook van Amanprana?
Ingrediënten
84 % gebakken knoflook*, 16 % olijfolie*
* Bio
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1903 kj/452 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 62 g
waarvan suikers 2 g
Eiwitten 14 g
Zout 0,04 g
Gebruik
Zwarte knoflook heeft geen lookgeur meer en ook niet de scherpe smaak van rauwe look. Het geeft een zoete en intense smaak aan uw gerechten. Een echte smaakmaker.
Deze biologische look is gebakken in olijfolie waardoor hij heerlijk krokant is. U voegt de gebakken look toe aan uw sauzen, pasta’s of stoofschotels voor extra smaak.