SALVESTROL PLATINUM (60 V-CAPS) (VITALS)

. hooggedoseerd complex van salvestrolen
. verhoogd gehalte aan fytonutriënten met 2000 salvestrolpunten per capsule
. rechtstreeks van de oorspronkelijke ontdekkers

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

VITALS SALVESTROL PLATINUM (60 V-CAPS)


Omschrijving
Er is uitstekend nieuws voor al wie biologische voeding consumeert en promoot! Vrij recent is er een zeer belangrijk argument ontdekt om biologische gewassen voluit te verkiezen boven gangbare landbouwgewassen: ze zijn ongeveer 30 maal rijker aan salvestrolen. 

Salvestrolen zijn een heterogene groep van stoffen, die een plant in de natuur aanmaakt om zich te verdedigen tegen vreemde organismen zoals schimmels, bacteriën, virussen en insecten. Om die reden worden de salvestrolen begrijpelijkerwijs vooral aangetroffen in de schil, zaden en wortels van planten. Het spreekt vanzelf, dat als planten behandeld worden met fungiciden (schimmelwerende middelen) of andere pesticiden, ze niet of nauwelijks gestimuleerd worden om salvestrolen aan te maken. Vandaar dat niet-biologisch geteelde gewassen gemiddeld 30 maal minder salvestrolen bevatten dan biologisch geteelde gewassen! Salvestrolen zijn voor gezonde weefselcellen volkomen onschadelijk.

Weinig salvestrolen in huidige voeding
Gangbare groenten en fruit zijn dus door de gebruikte bestrijdingsmiddelen een stuk armer aan salvestrolen dan biogewassen, omdat ze het niet meer nodig hebben om deze beschermende stoffen aan te maken. Verder is het zo dat salvestrolen van nature een bittere of scherpe smaak hebben. De laatste decennia is er dan ook helaas veel aan plantenselectie en –veredeling gebeurd, waarbij er steeds minder bittere rassen van salvestrolenrijke gewassen werden geteeld. Ten slotte is het zo dat veel producenten van vruchtensappen en oliën vaak (ongewild) de salvestrolen verwijderen, om hun product minder bitter, troebel en donker te maken. Burke en Potter schatten dan ook dat de hedendaagse voeding 80 à 90 % minder salvestrolen bevat dan pakweg 50 à 100 jaar geleden.

Voor mensen die zeker willen zijn dat ze voldoende salvestrolen binnenkrijgen, bestaan er tegenwoordig voedingssupplementen met een hoge concentratie salvestrolen. 

Waarom salvestrolen worden gemeten in punten
Het salvestrol-puntensysteem is ontworpen om de hoeveelheid salvestrolen in supplementen en voeding aan te kunnen geven. Verschillende salvestrolen hebben verschillende potenties die niet direct gerelateerd zijn aan het aantal milligrammen. De schaal van het puntensysteem is gebaseerd op een berekening van de hoeveelheid salvestrolen die in een historisch dieet van meer dan 100 jaar geleden voorkwam. Die hoeveelheid is gelijkgesteld aan 100 punten.

SALVESTROL® PLATINUM van Vitals is een hooggedoseerd complex van salvestrolen met een verhoogd gehalte aan fytonutriënten en 2000 salvestrolpunten per capsule. (Salvestrol® Shield bevat een onderhoudsdosering van 350 salvestrolpunten per capsule.)

Ingrediënten per 2 vegetarische capsules
Fytonutriëntencomplex 900 mg (Salvestrol®) bestaande uit kabocha pompoen (Cucurbita maxima), druif (Vitis vinifera) en citrusbioflavonoïden, rijstmeel (Oryza sativa), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule)

Glutenvrij niet-gecertificeerd, zonder suikertoevoeging, lactosevrij, vegan

Gebruik
1 capsule 2 maal per dag of zoals voorgeschreven.

Doosje van landbouwafval en biobased plastic pot. Volledig recyclebaar.
De geur en kleur van dit natuurproduct kunnen per batch aanzienlijk variëren zonder nadelige invloed op de kwaliteit.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen