MSM GEL - SOEPELE SPIEREN EN GEWRICHTEN (100 G) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

MSM-GEL
. verrijkt met etherische oliën, verwarmend
. voor soepele spieren en beweeglijke gewrichten
. kan toegepast worden tijdens of na het sporten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

MSM GEL - SOEPELE SPIEREN EN GEWRICHTEN (100 G)


Omschrijving
De MSM-gel van MannaVital, verrijkt met etherische oliën, is een unieke formule die uitwendig bijdraagt tot soepele spieren en beweeglijke gewrichten.
Het is een efficiënte totaalaanpak bij pijnlijke spieren, stramme gewrichten, verrekkingen, verzwikkingen en kneuzingen.

Met MSM of methylsulfonylmethaan bevat deze gel een natuurlijke zwavelverbinding die de beweeglijkheid bevordert. Daarnaast werd de MSM-gel verrijkt met citroeneucalyptus, lavendel en wintergreen, de ideale synergie van etherische oliën, om de circulatie te ondersteunen en een diepgaande verzachtende werking uit te oefenen :

 • Eucalyptus citriodora (Citroeneucalyptus): deze etherische olie wordt tegenwoordig aanzien als de olie met de krachtigste ontstekingswerende en pijnstillende werking, die tevens een lokaal ontspannende werking uitoefent. Ze wordt dan ook heel breed toegepast bij de uitwendige aanpak van reumatische klachten, spierpijnen en peesontstekingen en mag niet ontbreken in de MSM-gel.
 • Lavandula X burnatti (Lavandin super): deze relaxerende olie wordt in de eerste plaats ingezet om pijnlijke, gespannen spieren te ontkrampen en spierkrampen te voorkomen. Daarnaast heeft ze ook ontstekingswerende en pijnstillende eigenschappen die het bewegingscomfort merkelijk vergroten.
 • Gaultheria procumbens (Wintergreen): met een zeer hoog gehalte van methylsalicylaat is dit de natuurlijke aspirine onder de etherische oliën. Wintergreen heeft dan ook de typische combinatie van een ontstekingswerende en pijnstillende werking, waardoor ze bij alle pijnen en ongemakken van het voortbewegingsstelsel kan ingezet worden. Met haar karakteristieke geur en lokaal opwarmende werking (door het bevorderen van de lokale bloedsomloop) wordt deze olie ook zeer graag door sporters gebruikt.

Waarom kiezen voor de MSM-gel, verrijkt met etherische oliën, van MannaVital?

 • Een unieke synergie van MSM en de passende etherische oliën voor een lokale, diep doordringende werking.
 • Met 10 % MSM, een organische zwavelverbinding die snel door de huid trekt om de gevoelige zones te bereiken en daar een natuurlijke ontstekingswerende werking uit te oefenen.
 • Met de ideale combinatie van etherische oliën: de sterk ontstekingswerende citroeneucalyptus (2 %); de spierontspannende lavandin super (1,5 %); de pijnstillende en verwarmende wintergreen (1,5 %).
 • Zeer breed toepasbaar bij reumatische klachten (artrose, artritis), spierpijnen, spierkrampen, sportblessures, verzwikkingen, verrekkingen, kneuzingen.
 • Zonder parabenen, met natuurlijke hulpstoffen.

Wanneer kan MSM-gel van MannaVital ingezet worden?

 • Bij artrose en artritis, ter verlichting van de reumatische gewrichtsklachten.
 • Bij pijnlijke en gespannen spieren, bij en ter preventie van krampen.
 • Bij peesontstekingen (tendinitis) zoals een tenniselleboog.
 • Bij sportblessures, verrekkingen, verstuikingen en kneuzingen, na de eerste fase van afkoeling met bv. ijspakkingen.
 • Na sportinspanningen en zware training.

Actieve stoffen in de MSM-gel
Methylsulfonylmethaan (MSM) 10 %
Etherische olie van Eucalyptus citriodora (Citroeneucalyptus) 2 %
Etherische olie van Lavandula X burnatti (Lavandin super) 1,5 %
Etherische olie van Gaultheria procumbens (Wintergreen) 1,5 %

Gebruik
Tot 5 maal per dag gelijkmatig aanbrengen op de aangedane zones (rug, nek, schouders, knieën, enkels, spieren, …).
Vermijd contact met de ogen.
Niet aanbrengen op open wonden.
Niet gebruiken bij zuigelingen en kinderen onder de 6 jaar.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen