JODIUM PLATINUM BIO (90 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

JODIUM
. draagt bij tot een normale productie van het schildklierhormoon en de normale werking van de schildklier
. voor een normaal energieleverend metabolisme en de instandhouding van een normale huid
. voor een normale functie van het zenuwstelsel

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

JODIUM PLATINUM BIO (90 V-CAPS)


Omschrijving
Het sporenelement jodium is zeer belangrijk voor de schildklierfunctie, het energiemetabolisme, de lichamelijke groei en verstandelijke prestaties. Toch komt jodiumgebrek zeer veel voor in onze leefwereld: samen met vitamine D-gebrek is het zelfs het meest voorkomende voedingstekort. JODIUM PLATINUM van MannaVital komt hieraan tegemoet: het is een biologische en zeer zuivere bron van organische jodium, aangeleverd door knotswier.

Waarom u kiest voor JODIUM PLATINUM:

 • Bevat gecertificeerd biologisch knotswier of ‘duizendknoop’ (PureSea®).
 • Is extreem zuiver: gewonnen uit de propere Atlantische wateren rond de Hebriden (eilandengroep voor de westkust van Schotland).
 • Is gestandaardiseerd om een gegarandeerd gehalte aan jodium te bevatten.
 • De vlotte opname van deze organische jodium is bewezen in een klinische studie.
 • Bevat geen ‘harde’ anorganische en geïsoleerde jodiumzouten, maar organische jodium in een natuurlijke matrix, in harmonie met andere voedingsstoffen.

Belangrijkste indicaties van JODIUM PLATINUM:

 • Verminderde schildklierfunctie (hypothyreoïdie), met verminderde productie van schildklierhormoon; overgewicht door verminderde schildklierfunctie.
 • Verminderd energieleverend metabolisme door jodiumgebrek.
 • Verminderde verstandelijke ontwikkeling en geestelijke functie door jodiumgebrek.
 • Vertraagde lichamelijke ontwikkeling door jodiumgebrek.
 • Het behoud van een normale huid, botten, haren en nagels.
 • Bijdrage in de preventie van en ondersteuning bij borstkanker.

Belangrijkste werkingen en toepassingen van JODIUM PLATINUM :

 • Bevordert de aanmaak van schildklierhormoon (waardoor betere verbranding van voedingsstoffen en optimale warmteproductie (klachten door/gevolgen van een verminderde schildklierfunctie door jodiumgebrek: kouwelijkheid, constipatie, overgewicht, oedemen, vermoeidheid, apathie, geheugenzwakte, depressiviteit, verminderd libido, abnormale menstruatiecyclus, droge huid, broze nagels, uitvallende haren, spierpijnen en -krampen).
 • Draagt bij tot een optimale verstandelijke ontwikkeling en een normale lichamelijke groei bij jongeren, draagt tot het behoud van een normale geestelijke functie bij volwassenen (klachten door jodiumgebrek: lager IQ, leerstoornissen en ADHD, apathie, traagheid van geest, geheugen- en concentratiestoornissen).
 • Draagt bij tot een normale conditie van huid, nagels, botten en tanden.
 • Draagt bij tot de antioxidante bescherming van de borstklier, oefent via afgeleide jodide een antioestrogeen effect uit.

JODIUM PLATINUM van MannaVital is een biologisch en organisch jodium als steun voor de schildklier en het geestelijk en lichamelijk functioneren.

Actief ingrediënt per vegetarische capsule
BIO Knotswier, poeder (Ascophyllum nodosum) 415 mg, met 225 mcg jodium (150 % RI*)
*RI = Referentie-inname

Gebruik
1 maal per dag 1 capsule
Hogere doses van deze organische jodium mogen zeker in het begin, indien voorgeschreven door een gezondheidsprofessional.

Opmerking
Ongegronde angst voor teveel aan jodium en jodiumtoxiciteit!
De adviezen qua Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor jodium zijn te laag. Men is namelijk onterecht bang dat een teveel aan jodium al te snel de kans op hyperthyreoïdie (overdreven schildklierwerking) zou verhogen. Niets is minder waar: een teveel aan jodium wordt gewoon via de nieren uitgescheiden. Zo voert het traditionele Japanse dieet gemakkelijk 25 maal meer jodium aan dan het westerse! Het is zelfs zo dat een jodiumgebrek net aan de basis van bepaalde vormen van hyperthyreoïdie kan liggen: geïnduceerd door jodiumtekort kunnen bepaalde schildkliernodules (via de hypofyse) overprikkeld worden om meer schildklierhormoon aan te maken. In 7 op de 10 gevallen van hyperthyreoïdie zou zelfs het geven van een overdosis jodium onder de vorm van kaliumjodide (en af te bouwen over een aantal weken, uiteraard dit alles onder toezicht van een orthomoleculaire arts) de aanmaak van het schildklierhormoon T4 blokkeren. Dit “Wolff-Chaikoff effect” met vermindering van de aanmaak van schildklierhormoon ziet men trouwens niet zelden optreden als men medicijnen met een hoge dosis jodium geeft, zoals amiodarone bij hartritmestoornissen. Overigens, als men hyperthyreoïdie wil vermijden door jodiumsuppletie, volstaat het om de dosis jodium geleidelijk op te bouwen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen