PRIMOMIL TEUNISBLOEMOLIE OMEGA 6 (90 SOFTGELS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

OMEGA 6
. helpt bij acne en eczeem en ondersteunt hart en bloedvaten
. verzacht menstruatiepijnen en menopauzale symptomen
. draagt bij tot een normaal gewicht bij stofwisselingsstoornissen
. vermindert krampen, winderigheid en diarree

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

PRIMOMIL TEUNISBLOEMOLIE  OMEGA 6 (90 SOFTGELS)


Omschrijving
Uit teunisbloemolie wordt GLA (gammalinoleenzuur, omega 6-vetzuur) gewonnen. GLA bevordert de aanmaak van prostaglandinen (PGE1) en wordt onder andere toegepast bij hart- en vaatziekten, immuniteitsstoornissen, huidproblemen, hoofdpijn en premenstrueel syndroom.

De teunisbloem, ook ’de vriendin van de vrouw’ genoemd, gaat 's nachts open en komt pas dan tot zijn volle schoonheid.

Door wetenschappelijk onderzoek werd duidelijk dat de olie in de teunisbloemzaden bijzonder rijk is aan gammalinoleenzuur. Gammalinoleenzuur is een essentieel vetzuur dat van fundamenteel belang is voor de celmembranen en fungeert als voorloper van de prostaglandinen die in ons lichaam een sterke werking uitoefenen (bloeddrukregulatie, genitaal gebied, aggregatie van bloedplaatjes, klontervorming, centraal zenuwstelsel, …).

Teunisbloemolie bevat tussen 8 en 14 % gammalinoleenzuur met ontstekingsremmende en vaatverwijdende eigenschappen, en hormoonregulerende effecten op vooral de vrouwelijke hormonen.

Veel vrouwen gebruiken teunisbloemolie bij de bestrijding van het premenstrueel syndroom (neiging tot depressie, prikkelbaarheid, zwelling van de borsten, hoofdpijn en waterretentie). Het kan preventief, vanaf ongeveer tien dagen voor de verwachte menstruele periode, worden gebruikt.

Het gebruik van teunisbloemolie is ook zeer nuttig tijdens de menopauze om droge huid, rimpels, verlies van de huidelasticiteit en vroegtijdige veroudering van de huidweefsels te voorkomen.

De Algonquino Indianen van Noord-Amerika verzorgden huiduitslag door hun huid in te wrijven met geplette teunisbloempitten. Bij bepaalde huidproblemen zoals eczeem, kan teunisbloemolie alleen maar gunstig zijn.

In de pediatrie kan het gebruikt worden bij het hyperactiviteitsyndroom. Zoals alle essentiële vetzuren is het goed voor gedragsstoornissen.

Teunisbloemolie bestrijdt alle soorten droogte, of het nu gaat om de huid, de slijmvliezen of de ogen.

PRIMOMIL TEUNISBLOEMOLIE OMEGA 6 van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per softgel
Teunisbloemolie (koudgeperst; eerste persing) 1 000 mg
- Gammalinoleenzuur (8 % GLA) 80 mg
Vitamine E (d-alfa) (83,33 % ADH) 10 mg

Gebruik
1 à 3 softgels per dag voor de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Lees meer over essentiële vetzuren ...

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen