MSM POEDER (500 G) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

MSM POEDER (500 G)


Omschrijving
M.S.M. is een organische zwavel die aanwezig is in veel rauw voedsel maar bij de voedselbereiding gemakkelijk verloren gaat. Veel mensen hebben een tekort aan zwavel. Tekorten gaan gepaard met stressverschijnselen, vermoeidheid en een verminderde weerstand. Een goede eiwitsynthese kan alleen plaatsvinden wanneer voldoende MSM voorhanden is.

In hoge doseringen heeft MSM een aantal farmacologische effecten. Zo is MSM één van de belangrijkste anti-allergene stoffen sinds de ontdekking van de antihistaminica veertig jaar geleden. Het beschermt tegen vele allergenen doordat het zich (in plaats van deze allergenen) bindt aan de receptoren in de slijmvliezen. Dit mechanisme wordt ook genoemd als verklaring waarom MSM effectief is tegen een aantal belangrijke parasitaire, microbiële aandoeningen en schimmelinfecties in het darmkanaal en de urinewegen. MSM veroorzaakt in de slijmvliezen een vijandige leefomgeving voor deze pathogenen.

MSM vermindert daarnaast symptomen die het gevolg zijn van de fysiologische reactie op stress, zoals maag-darmproblemen, ontsteking van de slijmvliezen, pijn die samenhangt met gewrichtsproblemen en verzwakking van het immuunsysteem.

M.S.M. wordt niet opgeslagen in het lichaam waardoor overdosering weinig waarschijnlijk is. Een eventuele overmaat aan M.S.M. verlaat het lichaam via de huid als een reukloze substantie die bekend staat om zijn insectenwerende werking.

M.S.M. POEDER van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling
OPTI-M.S.M. 100 % zuiver (methylsulfonylmethaan) poeder  

Gebruik
1/2 tot 1 afgestreken maatschepje per dag in water, vruchtensap, gemengd met de voeding of zoals voorgeschreven.
Tip: MSM kan bij acute verstopping (constipatie, obstipatie) een laxerend effect hebben. Neem daarvoor 4 x 250 mg poeder per dag of 1000 à 1500 mg ineens. Verminder echter de dosis bij diarree.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen