ASTAXANTHINE 4 MG (100 SOFTGELS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

. de astaxanthine in dit product wordt gewonnen uit de microalg Haematococcus pluvialis
. draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
. helpt beschermen tegen de invloed van zonlicht (UV)

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

ASTAXANTHINE 4 MG (100 SOFTGELS)


Omschrijving 
De astaxanthine in dit product wordt gewonnen uit de microalg Haematococcus pluvialis (bloedregenalg). Deze micro-alg is de aantrekkelijkste natuurlijke bron van astaxanthine wegens het hoogste gehalte in drooggewicht. Deze stof is vooral gekend om zijn rozerode pigment en is in grote hoeveelheden aanwezig in zalm, garnalen, krab, kreeft enz. Dit verklaart ook hun roze kleur. Astaxanthine is een belangrijk antioxidant dat een synergistische werking heeft met de andere carotenoïden zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen.

Astaxanthine kan zich inbouwen in het celmembraan van het oog waar het ons beschermt tegen schade van vrije radicalen. Bovendien kan astaxanthine ook toegediend worden als een effectieve behandeling van droge ogen door de verbetering van de traanfilmstabiliteit.

Oxidatieve stress speelt een cruciale rol bij huidveroudering en huidbeschadiging. Het mechanisme dat leidt tot huidveroudering ontstaat via reactief zuurstofspecies (ROS) door o.a aan ultraviolet zonlicht. Huidveroudering omvat schade aan DNA, ontstekingsreacties, verminderde productie van antioxidanten en de aanmaak van matrix metalloproteïnases (MMP's) die collageen en elastine afbreken in de huidlaag. Astaxanthine heeft een grote antioxidatieve capaciteit in de dermale fibroblasten. Het remt de vorming van ROS.

Astaxanthine heeft ook een beschermende werking in de huid tegen het UV-licht. Er is aangetoond dat de behandeling met astaxanthine de schadelijke effecten van UV voorkomt door vermindering van de door UV geïnduceerde productie van reactieve stikstofspecies en de expressie van ontstekingsbevorderende stofjes.

Ook bij maagklachten kan astaxanthine een ondersteuning bieden.

ASTAXANTHINE van Deba Pharma bevat allergenen en is niet geschikt veganisten en vegetariërs.

Ingrediënten per softgel
Astaxanthine-rijke oliehars (10 %) uit de alg Haematococcus pluvialis 40 mg (= 4 mg astaxanthine)
Olijfolie (olijfboom, Olea europaea L.) (vrucht) 450 mg
Vitamine E (d-alfa-tocopherol) 2,5 mg - RI 20,8 %

Gelatine (omhullingsmiddel), glycerol (geleermiddel), sorbitol (stabilisator)

Gebruik
1 à 2 softgels per dag, met wat water innemen, na de maaltijden of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Niet geschikt voor zuigelingen, kinderen en adolescenten jonger dan 14 jaar.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen