BIO ESSENTIËLE OLIE VAN WINTERGROEN - GAULTHERIA FRAGRANTISSIMA (30 ML) (LADRÔME LABORATOIRE)

. de etherische wintergroenolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bladeren

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIO ESSENTIËLE OLIE VAN WINTERGROEN - GAULTHERIA FRAGRANTISSIMA (30 ML)


Omschrijving
De etherische wintergroenolie van Ladrôme is een 100 % zuivere biologische etherische olie verkregen door traditionele waterdampdistillatie van de bladeren van de wintergreen plant. Het is een meerjarige  groene plant, die zowel in de zomer als in de winter groen blijft. Vandaar de naam 'wintergreen'. U kunt ze gemakkelijk herkennen aan haar leerachtige bladeren met witte bloemen die later rode bessen worden. De plant is gemakkelijk te vinden in haast ieder tuincentrum. De etherische wintergroenolie van Ladrôme is afkomstig van de Gaultheria Fragrantissima uit Nepal. De olie heeft een specifieke zoet-houtachtige en licht rokerige geur en kan enkel uitwendig gebruikt worden en nooit onverdund gebruiken!!!

Productie: traditionele waterdampdistillatie
Oorsprong: Nepal (Oorsprong afhankelijk van het lot. De exacte herkomst is terug te vinden onderaan het doosje.)
Gebruikte delen: blad
Chemotype: methyl salicylate
Status: ecologische en biologische cosmetica gecertificeerd door ECOCERT Greenlife volgens de ECOCERT-standaarden
Formaat: 30 ml
Gemiddelde equivalentie: 1 ml = 32 druppels

Samenstelling
Gaultheria fragrantissima leaf oil*, linalool, eugenol, limonene, geraniol, benzyl alcohol
(*) Ingrediënt van Biologische Landbouw
100 % van het totaal van de ingrediënten is afkomstig van Biologische Landbouw

Gebruik
De biologische wintergroenolie kan op verschillend manieren gebruikt worden:

  • Verstuiven / verdampen: gebruik een aantal druppels in uw aromaverstuiver om uw ruimte te verfrissen. Bij afwezigheid van een aromaverstuiver kan u gebruik maken van een kom heet water.
  • In bad: u kunt een badzout maken van 2 eetlepels badzout en enkele druppels wintergreen en enkele druppels etherische olie van pepermunt
  • Massage: wintergreenolie is goed geschikt voor gebruik in massageolie, een ideale toevoeging aan massageolie voor na het sporten. Omdat etherische wintergreenolie zeer sterk is raden we aan maximaal 2 % wintergreenolie te gebruiken, verdund met een (neutrale) basisolie zoals jojobaolie, olijfolie of amandelolie. Een massage met wintergreen olie heeft een heerlijke ontspannende werking en de frisse geur zorgt voor een lekkere ontspannen sfeer. Wij raden af om (verdunde) wintergreenolie te gebruiken op een kapotte of beschadigde huid.
  • Kompres: kook een glas water en laat afkoelen. Voeg daarna een 2 à 4 druppels wintergreenolie toe. Breng het mengsel aan op uw kompres en dep op de onzuivere huid.

Voorzorgsmaatregelen
Enkel uitwendig gebruiken.
Niet oraal innemen.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen en voor kinderen onder de 8 jaar.
Niet te gebruiken door personen die allergisch zijn aan aspirines of aan salicylaten.
In geval van oogcontact, het oog spoelen met een plantaardige olie.
Nooit onverdund gebruiken.
Kan irritatie van de huid veroorzaken.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen