BIOTINE SUPERMIX POEDER (1 KG) (ANIMAVITAL HORSES)

BIOTINE SUPERMIX
. zorgt voor sterke hoeven
. draagt bij tot een gezonde huid en glanzende haren

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

BIOTIN SUPERMIX POEDER (1 KG)


Omschrijving
Biotine (vitamine B8 of vitamine H) is als co-enzym in staat koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie (citroenzuurcyclus) en prostaglandinen (die onder andere een rol spelen bij ontstekingen, bloedvaten, pijn, koorts, … ) uit essentiële vetzuren te produceren. Biotine is tevens noodzakelijk voor de opname van vitamine C en speelt een belangrijke rol bij groei- en herstelprocessen van uw huid, haar, nagels, zenuwstelsel en beenmerg. Een biotinetekort veroorzaakt huidproblemen, zwakke nagels, bloedarmoede, depressie, vermoeidheid, spierpijn, verhoogde cholesterol, ontsteking van de tong en tintelingen of gevoelloosheid.

De hoofdcomponent van Equisetum arvense of heermoes is silicium (kiezelzuur). Het werkzame bestanddeel van dit uiterst belangrijke en essentiële mineraal versterkt niet alleen alle (bind)weefsels, de spieren, de bloedvaten en de huid maar bevordert ook de groei van de witte bloedcellen waardoor uw weerstand tegen infecties toeneemt. Tevens stimuleert silicium de stofwisseling en heeft het een belangrijke invloed op het herstellend vermogen van uw lichaam.

M.S.M. is een organische zwavel die aanwezig is in veel rauw voedsel maar bij de voedselbereiding gemakkelijk verloren gaat. Tekorten gaan gepaard met stressverschijnselen, vermoeidheid en een verminderde weerstand. M.S.M. wordt niet opgeslagen in het lichaam waardoor overdosering weinig waarschijnlijk is. Een eventuele overmaat aan M.S.M. verlaat het lichaam via de huid als een reukloze substantie die bekend staat om zijn insectenwerende werking.

BIOTINE SUPERMIX POEDER van AnimaVital is een uitgekiend mengsel van essentiële voedingsstoffen en kruiden, speciaal aangewezen bij doffe haren en haaruitval, bij hoeven van slechte kwaliteit.

Ze bevat hiertoe in de eerste plaats een hoge dosering aan biotine 2 000 mg/kg, het vitamine bij uitstek dat de groei en de kwaliteit van het haar bepaalt en de hoeven sterker maakt.

Met MSM (methylsulfonylmethaan) bevat deze mix ook organisch zwavel, een zeer belangrijke bouwstof van haar en hoorn.

Verder verschaft biergist alle nodige natuurlijke elementen voor de groei van haren en hoeven.
Tenslotte zitten voornoemde voedingsstoffen verwerkt in een basis van heermoes, brandnetel en blaaswier, kruiden die vanwege hun mineralenrijkdom mee instaan voor glanzende haren en sterke hoeven.

Samenstelling van het poeder
Equisetum arvense (heermoes)
Saccharomyces cerevisiae (afgedode biergist)
Urtica dioica (grote brandnetel)
Fucus vesiculosis (blaaswier)
Methylsulfonylmethaan (MSM)
Biotine 2000 mg/kg (nutritioneel toevoegingsmiddel)

Gebruik
In de voeding mengen. Een dagdosis voor een volwassen sportpaard bedraagt 10 g (en voert liefst 20 mg biotine aan!); aan kleinere sportpaarden wordt dagelijks 2 g/100 kg dag gegeven.
Dien het poeder gedurende 3 maanden toe om een optimaal resultaat te bekomen.
Doseerlepel van 15 ml (10 g afgestreken) bijgevoegd.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen