TESTA OMEGA 3 ALGENOLIE DHA & EPA VEGAN (60 V-CAPS) (TESTA OMEGA 3)

. goed voor hart, hersenen en ogen 
. meest compleet - extra geschikt voor ouderen 
. rijk aan 250 mg DHA + 125 mg EPA vetzuren 
. 100 % plantaardig (VEGAN)

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 13

TESTA OMEGA 3 ALGENOLIE DHA & EPA VEGAN (60 V-CAPS)


Omschrijving
Zuiver, visvrij en 100 % plantaardig. Goed voor hart, hersenen en ogen.

Wat is plantaardige omega 3 en waar komt het vandaan?
Omega 3 komt voort uit algen, niet uit vis. Vissen eten algen waardoor zij omega 3 bevatten. Helaas bevat vis tegenwoordig niet alleen maar omega 3. Vis zit vaak vol met PCB’s en andere gifstoffen die eerst dienen te worden uitgefilterd. Wij halen de omega 3 direct uit de algen in een zuiver en gecontroleerd proces.

Algenolie versus visolie en krillolie
De enige reden waarom vissen en krill omega 3 bevatten, is omdat zij algen eten. De goede vetzuren die wij nodig hebben, zitten dus van oorsprong in algen! Dus waarom zouden we vis-/krilloliecapsules slikken? We kunnen heel eenvoudig deze extra stap uit onze omega 3-voedselketen halen en de vetzuren direct uit algen winnen.

Voordelen algenolie capsules

  • Duurzame keuze: u draagt NIET bij aan overbevissing, overmatige krillvangst en onnodige bijvangst.
  • 100 % Plantaardige capsules, dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  • Waar vis- en krillolie gereinigd moeten worden van schadelijke stoffen, is algenolie van zichzelf zuiver (geen dioxines, geen PCB’s).

Als u kiest voor algenolie capsules, dan kiest u dus niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook voor een gezonde vis-/krillbestand en een gezond milieu. 

Testa Omega-3 algenolie DHA+ EPA is 100 % plantaardig

De microalg Schizochytrium sp. wordt in steriele fermentoren onder gecontroleerde condities gecultiveerd. Aangezien er geen impact is van verontreiniging uit de oceaan is de olie vrij van zware metalen (zoals kwik), dioxinen en pcb’s zoals die veelal in vis en visolie voorkomen. Het resultaat is een 100 % plantaardig en zeer zuiver omega 3-supplement. Eén capsule (softgel) Testa Omega-3 DHA + EPA bevat 250 mg DHA en 125 mg EPA en staat gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid volgens de World Health Organization. Deze hoge concentratie van essentiële vetzuren afkomstig van een zuivere en plantaardige omega 3 bron, zijn zeer waardevol voor uw hersenen, ogen en hart. Dat maakt Testa Omega-3 niet alleen beter voor de oceanen, maar ook beter voor jou.

Beter voor jou
De meeste omega 3 DHA- & EPA-bronnen zijn niet plantaardig en daarmee niet geschikt voor vegetariërs en vegans. Doordat ALA maar slechts in geringe mate omgezet kan worden in zowel DHA als EPA, is het juist voor vegetariërs en vegans van belang dat zij extra DHA & EPA innemen. Omega 3 op basis van algenolie is één van de weinige natuurlijk bronnen waar wel de broodnodige DHA- en EPA-vetzuren in zitten, zonder dat het van dierlijke afkomst is.

Testa Omega-3 is rijk aan DHA en EPA omega 3-vetzuren en heeft goedgekeurde hart, hersenen en ogen gezondheidsclaims:

  • Hart: EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen.
  • Hersenen: DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen.
  • Ogen: DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Testa Omega-3 algenolie DHA+ EPA bevat de volgende ingrediënten

Hoogwaardige en hooggedoseerde Omega-3:
Elke capsule bevat minimaal 450 mg Omega-3, waarvan minimaal 250 mg DHA en 125 mg EPA
Ingrediënten olie:
Algenolie van schizochytrium sp.

Zonnebloemolie (high oleic)

D-alpha tocoferol

Antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat)

Rozemarijn extract
Vegetarische/veganistische capsule (softgel) is samengesteld uit:
Glycerol

Maïszetmeel

Carrageen

Zuurteregelaar (natriumcarbonaat)

Gebruik
Dosering voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen): ter ondersteuning van de gezondheid (de perfecte ondersteuning voor hart, hersenen en ogen) in combinatie met gezonde voeding raden wij 1 capsule per dag aan.
Eén capsule omega 3 per dag komt overeen met 2 keer vette vis eten per week. In sommige gevallen raden therapeuten grotere hoeveelheden aan.
Het innemen van het supplement met maaltijden die vet bevatten, is beter voor absorptie. Er komt meer van de omega 3 in uw ‘systeem’ terecht en er blijft na verloop van tijd meer achter in uw lichaam wanneer u de algenolie nuttigt tijdens een maaltijd.
Als u echter last heeft van oprispingen nadat u de algenolie heeft ingenomen, raden wij u aan om het in te nemen vóór een maaltijd. Het voedsel ‘helpt’ om de capsule zijn weg sneller in de maag te laten vinden.
U kunt er ook voor kiezen de capsule open te snijden met een schaar of mesje of in te prikken met een naald. De olie kunt u mengen met een kokos- of amandeldrankje, yoghurt met bijvoorbeeld citroenaroma of een smoothie met banaan en amandelmelk. In zulke vloeistoffen mengt de olie zich goed en is de smaak neutraal.
Dit product is zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Houdbaarheid en bewaaradvies
De houdbaarheid van de Testa capsules is minimaal 2 jaar na productiedatum, indien droog bewaard bij een temperatuur tussen 15 en 25 °C.
De houdbaarheidsdatum (maand + jaar) staat op de blister naast het batchnummer.
Testa Omega-3 doet er alles aan om het product zo goed mogelijk tegen oxidatie te beschermen.
Wij voegen tot 4 x zoveel vitamine E toe (antioxidant).
In tegenstelling tot de bulk van onze concurrenten produceren wij het hele jaar door kleine batches, waardoor we altijd een vers product tot onze beschikking hebben; en gebruiken wij een luchtdichte blisterverpakking waardoor elke capsule goed beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.


Mag ik de capsules in de koelkast bewaren?
Wij raden aan de capsules te bewaren bij een (droge) kamertemperatuur (tussen 15-25 °C) en te beschermen tegen zonlicht (net als andere oliën).
Mocht de kamertemperatuur stijgen, kunt u het product bewaren in de koelkast. Indien u de capsules in de koelkast bewaart, dan kan het product troebel worden omdat de olie kristalliseert. Zodra het weer de kamertemperatuur heeft bereikt zal de olie weer helder zijn, dit heeft geen nadelige gevolgen voor de olie. Een hogere temperatuur betekent een kortere houdbaarheid, maar de producten moeten wel tot de houdbaarheidsdatum kunnen worden bewaard.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen