LACTOFERRINE 150 (60 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

LACTOFERRINE
. speelt een belangrijke rol bij het instandhouden van een normaal immuunsysteem
. is belangrijk bij luchtwegeninfecties en voor de mond- en huidverzorging
. ondersteunt een gezonde spijsvertering en darmwerking

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

LACTOFERRINE 150 (60 V-CAPS)


Omschrijving
Lactoferrine is een ijzerbindend glycoproteïne van de transferrinefamilie. Het maakt deel uit van ons aangeboren immuunsysteem en komt in hoge concentratie voor in colostrum en moedermelk. Baby’s die borstvoeding krijgen, krijgen dan ook grote hoeveelheden binnen om hen te beschermen tegen indringers en ziektekiemen.

Lactoferrine wordt beschouwd als een belangrijke component van de biologische verdediging, niet alleen voor zuigelingen (via de moedermelk) maar voor alle leeftijdsgroepen. Het komt van nature voor in secreties, waaronder speeksel, zweet, spijsverteringssappen en in het slijmlaagje dat ligt op slijmvliezen van neus, luchtwegen en darmkanaal. Lactoferrine is daar op verschillende manieren betrokken bij de afweer. De stof remt bijvoorbeeld het binnendringen van bacteriën en virussen (1-3).

Lactoferrine is in staat om de replicatie en groei van bacteriën en virussen te vertragen. Dit door ijzer te binden wat leidt tot een bacteriostatisch en bactericide effect (remt de groei van bacteriën en doodt de bacteriën). De hoge affiniteit voor ijzer maakt lactoferrine tot een ijzeronttrekkende stof die zorgt voor sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen. Lactoferrine kan zich dus binden aan bacteriële celwanden hetgeen leidt tot het verstoren van de celwand, het verhinderen van hechting aan gastheercellen en het herkennen door immuuncellen. Bovendien kan het zich ook binden op de HSPG-receptor van de gastheer. Op die manier gaat lactoferrine virusverdubbeling tegen in de cel.

De anti-inflammatoire, antimicrobiële en antioxidantieve werking zorgt ervoor dat dit glycoproteïne wordt daarom met name ingezet in de preventie of behandeling van infecties. Recent onderzoek laat zien dat lactoferrine een gunstig effect kan hebben bij luchtweginfecties tijdens de zomermaanden (4). Eerder was een effect tijdens de wintermaanden al aangetoond. Dat maakt lactoferrine interessant bij verkoudheid gedurende het hele jaar.

Lactoferrine is een groeifactor die op verschillende niveaus een rol speelt: het wordt beschouwd als een multifunctioneel eiwit, dat in verschillende belangrijke fysiologische trajecten werkzaam is. Lactoferrine kan de proliferatie en differentiatie van epitheelcellen uitlokken. Lactoferrine is ook een belangrijk element om ontstekingen in het lichaam te bestrijden daar het in staat is de TNF α-secretie te verminderen. Het activeert tevens de aangeboren immuuncellen zoals neutrofielen en macrofagen. Bovendien kan het ook de proliferatie van lymfocyten verhogen om ons immuunsysteem te versterken.

Door de ontstekingsremmende eigenschappen is toepassing zinvol bij (chronische) inflammatoire ziektebeelden, zoals overgewicht (5), en ter voorkoming van overactiviteit van een afweerreactie.

Lactoferrine staat er bovendien ook voor bekend de gezondheid van de spijsvertering te verbeteren.

Samengevat heeft Lactoferrine veel interessante functies en kan het worden gebruikt als supplement met verschillende gezondheidsvoordelen met betrekking tot:  • immuniteit en weerstand,
  • verkoudheid en luchtwegeninfecties,
  • spijsverteringsstelsel en darmstelsel
,
  • huid en mondholte.

LACTOFERRINE van Deba Pharma bevat 95 % pure lactoferrine en is vrij van LPS (lipopolysachariden), bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, en tarwe.


Samenstelling per plantaardige capsule 
Lactoferrine 150 mg
Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling)
Microkristallijne cellulose (stablisator)
 
Gebruik
1 à 2 capsules per dag tijdens of na de maaltijd met water innemen of zoals voorgeschreven.

Opmerkingen
Niet geschikt voor gebruik bij een koemelkallergie (en PKU).
Niet in combinatie met MAO-remmers.

(1) Giansanti F, Panella G, Leboffe L, et al. Lactoferrin from Milk: Nutraceutical and Pharmacological Properties. Pharmaceuticals (Basel). 2016 Sep 27;9(4).
(2) Berlutti F, Pantanella F, Natalizi T, Frioni A, Paesano R, Polimeni A, et al. Antiviral Properties of Lactoferrin – A Natural Immunity Molecule. Molecules. 2011 Aug 16;16(8):6992–7018.
(3) Campione E, Cosio T, Rosa L, Lanna C, Di Girolamo S, Gaziano R, et al. Lactoferrin as Protective Natural Barrier of Respiratory and Intestinal Mucosa against Coronavirus Infection and Inflammation. Int J Mol Sci. 2020 Jul 11;21(14):4903.
(4) Oda H, Wakabayashi H, Tanaka M, et al. Effects of lactoferrin on infectious diseases in Japanese summer: A randomized, double-blinded, placebo-controlled trial. J Microbiol Immunol Infect. 2020 Feb 26.
(5) Ono T, Murakoshi M, Suzuki N, Iida N, Ohdera M, Iigo M, et al. Potent anti-obesity effect of enteric-coated lactoferrin: Decrease in visceral fat accumulation in Japanese men and women with abdominal obesity after 8-week administration of enteric-coated lactoferrin tablets. Br J Nutr. 2010 Dec 14;104(11):1688–95.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen