HIMALAYA MAGNESIUM OLIE SPRAY (200 ML) (HIMALAYA MAGNESIUM BY NATURE)

. magnesium voor uitwendig gebruik
. bevat pure, hoog kwalitatieve magnesiumchloride uit de Himalaya
. spierontspannend, bij krampen en spierstijfheid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

HIMALAYA MAGNESIUM OLIE SPRAY (200 ML)


Omschrijving
PUUR ONGERAFFINEERD HIMALAYA MAGNESIUM UIT TIBET
De omstandigheden in Tibet zijn uniek voor de vorming van het zuiverste magnesium ter wereld. Ook vandaag de dag is er geen vervuiling, geen landbouw, geen pesticides, geen industrie en dus ook geen zware metalen en andere voor de mens belastende stoffen.

Himalaya magnesium wordt gewonnen uit rijke magnesiumzoutmeren en -zoutbronnen (saltwells).
Op het Tibetaanse plateau, ook wel genoemd het dak van de wereld, met een gemiddelde hoogte van 4500 meter, bevindt zich een groot aantal biodiversiteits-kerngebieden en eco-regio’s.
 Een van die regio's bevindt zich op ongeveer 200 km ten noordwesten van de hoofdstad Lhasa. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn rijke, en vrijwel afgesloten van de buitenwereld, magnesiumzoutmeren en -zoutbronnen (saltwells). Hier komen de meest pure en 100 % natuurlijke en ongeraffineerde Himalaya magnesiumolie en Himalaya magnesiumvlokken vandaan. Dit Ngoin magnesium (genoemd naar een zoutbron) wordt voornamelijk gebruikt door de Tibetanen zelf als een "levenselixer". 
Al eeuwen weten ze dat dit levenselixer, gemengd met water of sappen van lokale vruchten, hun gezondheid en energie bevordert en levensvreugde schenkt.

Himalaya magnesiumolie, Himalaya magnesiumvlokken, Himalaya magnesium serum, alle Himalaya producten komen uit gecertificeerde bronnen in Tibet.
Het magnesiumzout is puur wit en prachtig van structuur zoals mag worden verwacht van een zuiver natuurproduct. De magnesiumzouten worden vermengd met kristalwater om magnesiumolie te verkrijgen van 31 %.
Ongeraffineerd en 100 % natuurlijk Himalaya magnesium heeft de hoogste zuiverheid die op de wereld verkrijgbaar is. Ongeraffineerd magnesium bevat nog alle sporenelementen en mineralen in tegenstelling tot wanneer het mechanisch of chemisch wordt gezuiverd. Analyses en onderzoek volgens nationale en internationale normen (NEN, ISO, EN, DIN, Eur. Pharm., ASTM, SSSA, SAE, AOCS, AOAC etc.) zijn dé garantie voor de hoogste kwaliteit.

Himalaya magnesium is geen standaardproduct maar een met de hand voorzichtig, ecologisch en respectvol voor mens, dier en zijn omgeving gewonnen en door de zon en de schoonste lucht op aarde gedroogd, magnesium. Dat zijn de unieke eigenschappen van Himalaya magnesium, zuiver uit de natuur, zoals ons lichaam het nodig heeft en het best kan verdragen.

Himalaya magnesiumproducten zijn geregistreerd voor topische toepassingen, zoals gedefinieerd in de EU-cosmetische regelgeving. Dus superveilig voor de huid.

Een concluderend onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetbad met magnesium badkristallen of badvlokken.
Voor een magnesiumvoetbad raden wij een maximaal magnesiumpercentage van 5 % aan.

Magnesiumchloride wordt als lichaamseigen stof direct opgenomen door de huid en heeft de volgende functies:

  • draagt bij tot de normale werking van de spieren (voorkomt spierstijfheid, spierkrampen)
  • draagt bij tot een optimale energiebalans
  • helpt bij vermoeidheid of moeheid
  • speelt een belangrijke rol in het functioneren van het zenuwstelsel

HIMALAYA MAGNESIUM OLIE SPRAY van Deba Pharma is mild voor de huid, aangenaam en snel opneembaar. Bevat geen kleurstoffen, bewaarmiddelen, gluten en parabenen en is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen, synthetische hulpstoffen, toxische en andere mens- en milieubelastende bestanddelen. Niet op dieren getest. Geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Ingrediënten van de magnesiumolie
Verzadigde oplossing van 31 % magnesiumchloride, 100 % zuiver
Bevat essentiële sporenelementen en mineralen

Gebruik
De gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is 6 mg per kilogram lichaamsgewicht (60 kilo lichaamsgewicht komt overeen met 360 mg magnesium per dag).
Een magnesiumspray bevat ongeveer 15 mg magnesium.

Bij een magnesiumtekort bedraagt de dagdosis 4 sprays per 10 kg lichaamsgewicht.
De onderhoudsdosis bedraagt per dag 2 sprays per 10 kg lichaamsgewicht.
Een grote theelepel (3 ml) magnesiumolie bevat 300 mg magnesium (20 sprays).

Voor een optimaal revitaliserend effect is dagelijks gebruik (eventueel verdeeld over de dag) gewenst. Breng de magnesiumspray gelijkmatig aan op de huid (armen, benen, buik, oksels, …) en masseer lichtjes in. De lichte tinteling en het warme gevoel die u kunt ervaren duiden op een goede opname en zijn volkomen normaal. Om de opname te bevorderen laat u de magnesiumspray tenminste 15 minuten inwerken. Het eventueel plakkerig aanvoelen van de huid ontstaat vooral omdat er te veel olie op de huid werd aangebracht. U kunt de resten met water afspoelen. Heeft u een erg droge huid dan kunt u die nog insmeren met REVI CREME.

Indien u de magnesiumspray niet kunt gebruiken omdat u een zeer gevoelige huid heeft dan kunt u een voetbad nemen met HIMALAYA MAGNESIUM BADKRISTALLEN.

Contact met ogen en open wondjes vermijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen