DEB STOKO INSTANTFOAM COMPLETE - DESINFECTEREND SCHUIM OP ALCOHOLBASIS - POMPFLES (400 ML) (DEB STOKO PROFESSIONAL)

. uiterst doeltreffend, breedspectrum, desinfecterend, hydro-alcoholisch schuim voor handontsmetting
. voor gebruik in de gezondheidszorg, de levensmiddelenindustrie en in elke omgeving waar handhygiëne essentieel is

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 1

DEB STOKO INSTANTFOAM COMPLETE - DESINFECTEREND SCHUIM VOOR HANDEN OP ALCOHOLBASIS - POMPFLES (400 ML)


Omschrijving

  • Verfrissend schuim op alcoholbasis voor desinfectie van de handen zonder water.
  • Zonder parfum en zonder kleurstoffen.
  • Met hydraterend bestanddeel en conditioner. 

BACTERIEDODEND - VIRUSDODEND - GISTDODEND 

PRODUCTFICHE (pdf): Deb InstantFOAM Complete: Handdesinfectieschuim op alcoholbasis

Waarom ethanol?
Sinds de coronatijd is het gebruik van handdesinfectiemiddelen flink toegenomen. En terecht: als u geen toegang heeft tot water en zeep is handdesinfectie de enige manier om bacteriën en virussen op uw handen te doden. Veel van de beschikbare handdesinfectiemiddelen zijn op basis van ethanol, waaronder de middelen die in de gezondheidszorg worden gebruikt.

Aangezien ethanol ook geconsumeerd wordt, is het een stof waar veel onderzoek naar gedaan is. Meer dan andere, vergelijkbare stoffen die niet als consumptie worden genuttigd. Dat heeft als voordeel dat er veel informatie over ethanol bekend is, waaronder de mogelijke gevaren. Het betekent ook dat er veel onderzoek gedaan is om te kunnen garanderen dat de stof bij gebruik veilig is.

Handalcohol als desinfectiemiddel wordt dan ook, onder meer op aanbeveling van de World Health Organization, voor de gezondheidszorg beschouwd als het meest effectieve desinfecterende middel ter voorkoming van de verspreiding van potentieel pathogene micro-organismen, dat op elke willekeurige werkplek kan worden toegepast. In de gezondheidszorg wordt ethanol veelvuldig toegepast als desinfectiemiddel voor de handen en voor oppervlakken. Wanneer het erom gaat de handen zelf te desinfecteren, is daarbij huidcontact met het desinfectiemiddel onvermijdelijk.

De Werkgroep Infectiepreventie (WIP) die de richtlijnen voor de zorgsector in Nederland uitgeeft, gaat er in de richtlijn voor handhygiëne van uit dat absorptie van ethanol door de huid zo gering is, dat het direct gebruik op de handen geen risico vormt. Er wordt hiervoor verwezen naar een rapport over ethanol van de Gezondheidsraad. Diverse arbocatalogi in de zorgsector conformeren zich aan dit advies van de WIP.

Bron : SVZ

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen