TORK ALCOHOL GEL HAND SANITIZER (500 ML) (TORK ALCOHOL GEL HAND SANITIZER)

. bevat 80 % gedenatureerde alcohol en hoeft niet te worden afgespoeld
. ontsmet en desinfecteert de handen snel
. speciaal ontwikkeld voor regelmatig gebruik zonder plakkerige resten, ideaal voor de gezondheidszorg

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 12

TORK ALCOHOL GEL HAND SANITIZER (500 ML)


Omschrijving
Voorkom infecties met de zeer effectieve Tork Alcohol Gel Hand Sanitizer. Het bevat 80% gedenatureerde alcohol (w/w) en hoeft niet te worden afgespoeld. Ontsmet en desinfecteert de handen snel. Dit is onze meest effectieve desinfecterende gel, speciaal ontwikkeld voor regelmatig gebruik zonder plakkerige resten. Ideaal voor de gezondheidszorg en het voldoet zelfs aan de vereisten voor scrubruimten.

  • Effectief tegen een groot aantal micro-organismen - voldoet aan EN1500, EN12791 en EN14476 (Alle omhulde virussen, zoals HIV, SARS, Corona, HBV, HCV, Griep, H1N1, H5N1, etc. en ook Rotavirus en Norovirus). 
  • Vrijstaande pompflacon voor flexibele plaatsing.
  • Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Download product-pdf
Veiligheidsinformatiebladen

Ingrediënten
Actief ingrediënt: Ethanol 80 g/100 g
Overige ingrediënten: Alcohol Denat, Aqua, Panthenol, Glycerin, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aminomethyl Propanol
pH ~ 6.5

Gebruiksaanwijzing
Zorg dat de handen schoon en droog zijn voor gebruik. Voor algemene hygiëne: Breng 1-2 doseringen aan (de hele hand moet worden bevochtigd) en wrijf dit goed in totdat de handen weer droog zijn (15-30 seconden). Om de handen te desinfecteren volgens EN1500: Voldoende product aanbrengen om alle oppervlakken van de hand gedurende 30 seconden te bedekken. Wrijf tot het droog is.

Houdbaarheid
De vervaldatum bedraagt 36 maanden na de productiedatum. Deze is te vinden op de fles. 12 maanden na openen. Bewaren in oorspronkelijke verpakking. Bewaren in oorspronkelijke verpakking. Vermijd extreme temperaturen en bewaar tussen 4 °C en 30 °C.

Gebruiksaanwijzing
Gebruik desinfecterende middelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
Vermijd oogcontact. In geval van contact met ogen, direct spoelen met voldoende water en een arts raadplegen. Meer informatie is te vinden op het veiligheidsinformatieblad. Kan bepaalde stoffen of oppervlakken verkleuren.

Naleving van de regelgeving
De biocideproducten die beschikbaar zijn onder het merk Tork voldoen aan de EU Biocidenverordening nr. 528/2012 en zijn goedgekeurd voor menselijke hygiënedoeleinden. De producten zijn geregistreerd en goedgekeurd in de landen waarin ze worden verkocht. Alle producten van Tork zijn in overeenstemming met de REACH-verordening (EG) nr. 1907/2006 en zijn amendementen. Alle niet-biocide ingrediënten voldoen aan de eisen van de Cosmeticaverordening (EG) nr. 1223/2009 en worden als veilig voor de gezondheid beschouwd, mits gebruikt onder normale of redelijkerwijs te verwachten omstandigheden. De iocideproducten worden geproduceerd in overeenstemming met de goede productiepraktijken (Good Manufacturing Practices - GMP’s). Getest in overeenstemming met EN 14485.

Waarom ethanol?
Sinds de coronatijd is het gebruik van handdesinfectiemiddelen flink toegenomen. En terecht: als u geen toegang heeft tot water en zeep is handdesinfectie de enige manier om bacteriën en virussen op uw handen te doden. Veel van de beschikbare handdesinfectiemiddelen zijn op basis van ethanol, waaronder de middelen die in de gezondheidszorg worden gebruikt.

Aangezien ethanol ook geconsumeerd wordt, is het een stof waar veel onderzoek naar gedaan is. Meer dan andere, vergelijkbare stoffen die niet als consumptie worden genuttigd. Dat heeft als voordeel dat er veel informatie over ethanol bekend is, waaronder de mogelijke gevaren. Het betekent ook dat er veel onderzoek gedaan is om te kunnen garanderen dat de stof bij gebruik veilig is.

Handalcohol als desinfectiemiddel wordt dan ook, onder meer op aanbeveling van de World Health Organization, voor de gezondheidszorg beschouwd als het meest effectieve desinfecterende middel ter voorkoming van de verspreiding van potentieel pathogene micro-organismen, dat op elke willekeurige werkplek kan worden toegepast. In de gezondheidszorg wordt ethanol veelvuldig toegepast als desinfectiemiddel voor de handen en voor oppervlakken. Wanneer het erom gaat de handen zelf te desinfecteren, is daarbij huidcontact met het desinfectiemiddel onvermijdelijk.

De Werkgroep Infectiepreventie (WIP) die de richtlijnen voor de zorgsector in Nederland uitgeeft, gaat er in de richtlijn voor handhygiëne van uit dat absorptie van ethanol door de huid zo gering is, dat het direct gebruik op de handen geen risico vormt. Er wordt hiervoor verwezen naar een rapport over ethanol van de Gezondheidsraad. Diverse arbocatalogi in de zorgsector conformeren zich aan dit advies van de WIP. Bron: SVZ

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen