KELP 126 MCG JODIUM (100 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

KELP (ZEEWIER)
. ondersteunt de werking van de schildklier en het zenuwstelsel
. helpt om gewicht te verliezen of te winnen
. voor een normaal energieleverend metabolisme en de instandhouding van een normale huid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

KELP 126 MCG JODIUM (100 V-CAPS)


kelpDit fantastische zeewier bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel. Kelp bevat niet alleen vitamine B2, niacine, choline, caroteen en algeninezuur maar bovendien ook nog 23 mineralen.

Vanwege het gehalte aan natuurlijk jodium heeft kelp een normaliserende uitwerking op de schildklier. Door kelp te gebruiken bij schildklierproblemen, kunnen magere mensen gewicht winnen terwijl eerder gezette mensen gewicht kunnen verliezen. Jodium is noodzakelijk voor de vorming van schildklierhormonen en speelt dus een rol bij de groei en de stofwisseling. Jodium is tevens belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en ondersteunt de energievoorziening.

Een tekort aan jodium kan leiden tot uiteenlopende nadelige gezondheidseffecten. Overigens kan het bij volwassenen jaren duren voor een jodiumtekort tot uiting komt, aangezien het lichaam eerst de jodiumvoorraad van de schildklier zal uitputten. Een licht vertraagde schildklier gaat vaak gepaard met aspecifieke klachten. Indien deze hypothyreoïdie onbehandeld blijft, kunnen er allerlei verschillende klachten ontstaan.

Symptomen die kunnen optreden zijn onder andere:

 • moeheid, traagheid, lusteloosheid
 • kouwelijkheid
 • obstipatie
 • gewichtstoename
 • concentratieproblemen, geheugenverlies
 • haaruitval, droge huid
 • spierkrampen, gewrichtsklachten
 • oedeem
 • struma
 • (intra-uteriene) groei - en ontwikkelingsretardatie
 • intra-uteriene sterfte
 • zwangerschapscomplicaties
 • cretinisme (dwerggroei)
 • mentale achterstand

KELP 126 MCG JODIUM van Deba Pharma is hypoallergeen, bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe en werd gecontroleerd op zware metalen, verontreiniging en bacteriën.

Samenstelling per plantaardige capsule
Ascophyllum nodosum (L.) le Jolis poeder (knotswier) thallus 192,30 mg (0,065 % jodium, komt overeen met 125 mcg jodium (83,33 % ADH)

Gebruik
1 plantaardige capsule per dag tijdens of na de maaltijd met water innemen of zoals voorgeschreven.

Opmerkingen
Ongegronde angst voor teveel aan jodium en jodiumtoxiciteit!
De adviezen qua Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor jodium zijn te laag. Men is namelijk onterecht bang dat een teveel aan jodium al te snel de kans op hyperthyreoïdie (overdreven schildklierwerking) zou verhogen. Niets is minder waar: een teveel aan jodium wordt gewoon via de nieren uitgescheiden. Zo voert het traditionele Japanse dieet gemakkelijk 25 maal meer jodium aan dan het westerse! Het is zelfs zo dat een jodiumgebrek net aan de basis van bepaalde vormen van hyperthyreoïdie kan liggen: geïnduceerd door jodiumtekort kunnen bepaalde schildkliernodules (via de hypofyse) overprikkeld worden om meer schildklierhormoon aan te maken. In 7 op de 10 gevallen van hyperthyreoïdie zou zelfs het geven van een overdosis jodium onder de vorm van kaliumjodide (en af te bouwen over een aantal weken, uiteraard dit alles onder toezicht van een orthomoleculaire arts) de aanmaak van het schildklierhormoon T4 blokkeren. Dit “Wolff-Chaikoff effect” met vermindering van de aanmaak van schildklierhormoon ziet men trouwens niet zelden optreden als men medicijnen met een hoge dosis jodium geeft, zoals amiodarone bij hartritmestoornissen. Overigens, als men hyperthyreoïdie wil vermijden door jodiumsuppletie, volstaat het om de dosis jodium geleidelijk op te bouwen.

Jodiumtabletten worden sterk aangeraden voor mensen die worden blootgesteld aan radioactief jodium, bijvoorbeeld bij een kernramp. Het radioactieve jodium kan immers via de luchtwegen, de huid of door het innemen van besmet voedsel in het bloed terechtkomen. Aangezien de schildklier geen onderscheid kan maken tussen normaal jodium en radioactief jodium wordt ook het schadelijke radioactieve jodium opgeslagen. De kans op kanker en andere (schildklier)aandoeningen kan daardoor fel toenemen. Vooral ongeboren kinderen, baby´s en jonge kinderen zijn daarvoor uiterst gevoelig. Door zelf een aanbevolen hoeveelheid jodium in te nemen en daarmee de schildklier te verzadigen zullen geen schadelijke radioactieve jodiumdeeltjes kunnen worden opgenomen en opgeslagen in het lichaam maar via de urine en de ontlasting worden verwijderd.
Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, baby's en jonge kinderen mogen dus een specifiek aanbevolen hoeveelheid jodium innemen bij stralingsgevaar. Zwangere vrouwen beschermen daardoor niet alleen zichzelf maar ook hun ongeboren kind.
De inname van jodiumtabletten wordt echter niet aangeraden als u allergisch bent aan jodium, aan een zeldzame huidziekte of aangeboren spierziekte lijdt, schildklierproblemen had of heeft of ouder bent dan 40 jaar. Gelieve in die gevallen altijd contact op te nemen met uw geneesheer om de voor- en nadelen van een aangepaste jodiuminname te bespreken.
Blijf bij een mogelijke blootstelling aan radioactief jodium (bijvoorbeeld bij een kernramp) binnen en houd ramen, deuren, … gesloten zodat u niet wordt blootgesteld aan radioactieve deeltjes. Volg de aanbevelingen op die via de media worden verstrekt.
Jodiumtabletten bieden geen bescherming tegen andere radioactieve stoffen zoals cesium of strontium. Daartegen kunt u zich enkel beschermen door tijdig te schuilen en te voorkomen dat de (binnen)lucht besmet raakt.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen