Duurzaamheid
Sustainability, een woord dat (helemaal terecht) steeds vaker opduikt. SANAS heeft een groot assortiment aan producten en daardoor ook een groot assortiment aan verpakkingen.
Bij de rebranding begin 2022 werd bewust gekozen voor witte potten en flesjes. De wrappers rond die potten werden uit eenzelfde soort plastic ontworpen. Hierdoor is de volledige SANAS-verpakking opgebouwd uit mono-materialen. De enige manier om te garanderen dat onze potten voor 100 % kunnen gerecycleerd worden.
Onze Energy Gels ondergingen ook een grote evolutie. Het lipje bovenaan de gels kan niet meer losgescheurd worden. Dankzij een lusje blijft de gelverpakking één geheel en helpen we de natuur een handje.
Ten slotte is ons gamma helemaal geüpdatet. Alle producten werden onder de loep genomen en werden vegan wanneer mogelijk. Onze Energy Bar kreeg zelfs een vegan variant. Dit zorgt ervoor dat producten die niet toegankelijk waren voor atleten met een lactose-intolerantie nu wel toegankelijk zijn voor hen.
Anti Doping Statement
Wij bevestigen dat er tijdens de productie, verwerking of opslag in onze productiegebouwen op geen enkel moment anabole en androgene steroïdhormonen, andere dopingproducten of hun precursoren aanwezig zijn. Ons inkoopbeleid bij wereldwijd gerenommeerde leveranciers is erop gericht de risico's van het gebruik van besmette grondstoffen tot een minimum te beperken.
Daarom is er geen mogelijkheid dat deze stoffen andere producten in onze gebouwen besmetten en zijn alle door VITAPHAR geproduceerde eindproducten absoluut dopingvrij. Wij hebben, sinds 1985, een 100% bewezen staat van dienst: geen enkele atleet is ooit positief getest door het gebruiken van een SANAS product.
Wij beschikken over een toelating nr AER/OVL/002237 voor de productie, verwerking en distributie van voedingsmiddelen en dus ook voedingssupplementen, vanaf 01-01-2016 (AC39: productie van andere voedingsmiddelen), goedgekeurd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in België.
Deze toelating geldt dat VITAPHAR werkt volgens een door het FAVV goedgekeurd autocontrolesysteem.
Om de veiligheid van levensmiddelen te garanderen, moet het autocontrolesysteem gebaseerd zijn op de HACCP-beginselen (Hazard Analysis and Critical Control Points). In de primaire productie betreft de autocontrole de naleving van de hygiënevoorschriften en het bijhouden van de nodige registers.
Wat eten & drinken tijdens indoor fietsen?