FLORADIX VLOEIBAAR IJZER-ELIXIR MET VITAMINEN (500 ML) (SALUS FLORADIX)

FLORADIX
. kruidenelixer met ijzer dat met een gerust gevoel kan gebruikt worden
. ijzer speelt een rol bij de vitaliteit en energie van kinderen, vrouwen en mannen
. bij vermoeidheid, zware inspanningen, zwangerschap, menstruatie, borstvoeding

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
€24,99
€22,75 ons aanbod, prijs btw inbegrepen
Dit product is niet in voorraad, gelieve ons te contacteren.

FLORADIX VLOEIBAAR IJZER-ELIXIR MET VITAMINEN (500 ML)


IJzersterk bij vermoeidheid!Omdat het lichaam zelf geen ijzer kan aanmaken, moeten we het dagelijks via de voeding binnenkrijgen. De dagelijks benodigde hoeveelheid ijzer hangt af van de leeftijd en het geslacht. Vrouwen hebben vaak een hogere behoefte aan ijzer dan mannen. IJzer is van groot belang voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Het speelt een rol bij onze vitaliteit en energie. Een verhoogde behoefte aan ijzer kunnen vrouwen hebben in hun menstruatieperiode, tijdens de zwangerschap, kraamtijd en de periode van borstvoeding. Maar ook kinderen in de groei en sporters kunnen voordeel halen uit het innemen van ijzer. Speciaal voor deze groepen is er Floradix, een kruidenelixer met ijzer dat met een gerust gevoel gebruikt kan worden.

Floradix is een vloeibaar ijzer-elixir aangevuld met groentenextracten en vruchtenconcentraten.

Floradix bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer (ferrogluconaat) en biedt ook belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitaminen. Het ijzer draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. De vitaminen B1, B2, B6 en B12 ondersteunen de energie de stofwisseling en de vitamine C bevordert de opname van ijzer. Bovendien draagt vitamine C bij aan de normale functie van het immuunsysteem.

De kruiden en vruchtenconcentraten vormen een unieke samenstelling en leggen de basis voor een goede verdraagzaamheid en dragen zo bij aan het behoud van een normale stoelgang.

Floradix ijzer-elixer is geschikt voor iedereen die ondersteuning van vitaliteit, energie en weerstand kan gebruiken: bv. tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, kinderen in de groei, ouderen of sporters.

Ingrediënten
Behalve de ingrediënten in onderstaand schema bevat het elixer ook: wortel, brandnetel, spinazie, kweekwortel, angelicawortel, venkel, bruine algen, hibiscus, peren, druiven, zwarte bessen, sinaasappelschil en -sap, bramen, kersen en bieten.

Werkzame stof per 20 ml
IJzer 15 mg - 107 % RI
Vitamine B1 1,6 mg - 145 % RI
Vitamine B2 1,8 mg - 129 % RI
Vitamine B6 0,8 mg - 57 % RI
Vitamine B12 1,2 µg - 48 % RI
Vitamine C 26,0 mg - 33 % RI
RI: Referentie-inname

Aftreksel op waterbasis (54 %) van: wortel (Daucus carota), brandnetelblad (Urtica dioica), spinazieblad (Spinacia oleracea), kweekwortel (Agropyron repens), venkelvrucht (Foeniculum vulgare), bruine alg thallus (Macrocystis pyrifera), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa). Mix van vruchtensapconcentraten (29,4 %): peer, druif, zwarte bessensap, water, braam, kers, sinaasappel, biet, citroen, carobe extract, appel. Waterig gistextract, honing, waterige extracten uit rozenbottel (Rosa canina) (met 4 % vit. C), IJzer(II)gluconaat, tarwekiemextract, vitamine C (ascorbine zuur), natuurlijke aroma’s, vitamine B1 (thiamine hydrochloride), vitamine B2 (riboflavine natriumfosfaat), vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride), vitamine B12 (cyanocobalamine).

Gebruik
Volwassenen:

2 x 10 ml of 1 x 20 ml (een maatbeker) een half uur voor de maaltijd.

Kinderen:

3 - 5 jaar 5 ml per dag.

6 - 12 jaar 10 ml per dag.

Vitamine C bevordert de ijzeropname, dus inname met een glas vers vruchtensap is prima.
Voor het beste resultaat dient het elixer 3-4 weken gebruikt te worden.
Na opening in de koelkast bewaren. Het elixer is dan nog 4 weken houdbaar.
Niet innemen met zwarte thee, koffie of melkproducten, want dat vermindert de ijzeropname aanzienlijk!

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen