SEROTOMIX PLUS (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

SEROTOMIX PLUS
. bij burn-out, depressie, angstaanvallen, stress, onrust, verstoorde nachtrust

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

SEROTOMIX PLUS (60 V-CAPS)


Omschrijving
Serotomix Plus bestaat uit:

 • Uit meerdere studies blijkt dat crocine en safranal de heropname van serotonine, norepinephrine en dopamine remmen. Dit vergroot de beschikbaarheid van serotonine in het zenuwstelstel wat een positieve invloed heeft bij de behandeling van personen met een milde tot matige depressie. Saffraan helpt het emotionele evenwicht, een positieve ingesteldheid en een goed humeur te bewaren. Saffraan ondersteunt tevens de innerlijke rust tijdens spanningen of emotioneel beladen perioden en grote veranderingen in het leven.
 • L-tyrosine is vooral belangrijk ter bevordering van het geheugen, de concentratie en alertheid, voor een verhoging van de stressweerstand, bij dopamine afhankelijke depressie, ondersteuning bij burn-out, verlichting van stemmingsstoornissen als gevolg van het premenstruele syndroom, ADHD en bij schildklierzwakte. Indien tryptofaan niet werkt, kan L-tyrosine wellicht helpen.
 • Inositol (vitamine B7) kan veilig gebruikt worden bij depressie, angstaanvallen (zonder fobieën), obsessief-compulsieve stoornissen en fobieën.
 • Groene thee is (samen met zwarte thee) vrijwel de enige bron van L-theanine. L-theanine is een wateroplosbaar, op glutaminegelijkend aminozuur dat verantwoordelijk is voor de karakteristieke smaak van thee. Dit unieke aminozuur behoort niet tot de essentiële noch tot de niet-essentiële aminozuren. L-theanine wordt na de inname snel opgenomen en veroorzaakt binnen 30 tot 40 minuten een (dosisafhankelijke) ontspannen maar alerte gemoedstoestand. Ideaal bij concentratieproblemen. De ontspanning gaat gepaard met toename van alfagolven in de hersenen. L-theanine kan de slaapkwaliteit verbeteren indien ingenomen voor het slapengaan.
 • L-phenylalanine (L-fenylalanine) is nodig voor de vorming van tyrosine en vervolgens voor dopamine, norepinefrine en epinefrine. Het stimuleert de productie van cholecystokinine en vervolgens het gevoel van verzadiging. Phenylalanine wordt ook toegepast bij depressie.
 • Vitamine D of de 'zonneschijnvitamine' is een vetoplosbare vitamine die zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt de spierfunctie, de hersenwerking en de weerstand.
 • Pyridoxal-5-fosfaat (P-5-P, P5P) is een actieve vorm van vitamine B6 en essentieel voor de werking van meer dan honderd vitamine B6-afhankelijke enzymen. Die enzymen zetten diverse biochemische reacties in gang, wat verklaart waarom de fysiologische functies van vitamine B6 zo sterk uiteenlopen. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de energiestofwisseling, de stofwisseling van vetten (cholesterol) en het hormonaal stelsel. Vitamine B6 is ook betrokken bij de vorming van serotonine, dopamine, adrenaline, noradrenaline, GABA, histamine, melatonine en vitamine B3.
 • Vitamine B1 (thiamine) draagt in belangrijke mate bij tot de verbranding van koolhydraten en beïnvloedt daardoor de energievoorziening in het lichaam. Vitamine B1 ondersteunt ook het hart en het zenuwstelsel. Bij een vitamine B1-tekort (bijvoorbeeld bij alcoholisme) kunnen psychische afwijkingen en aan het zenuwstelsel gerelateerde problemen ontstaan, zoals depressie, een verlaagde tolerantiedrempel, concentratieproblemen, geheugenverlies, delirium en zelfs dementie. Andere verschijnselen zijn pijn, spierzwakte, verminderde reflexen, gebrekkige eetlust, gewichtsverlies en maagstoornissen.
 • Foliumzuur is een essentieel voedingsbestanddeel voor de groei en instandhouding van alle lichaamscellen. Foliumzuur heeft een belangrijke sleutelfunctie bij de vorming van het erfelijk materiaal (DNA-synthese), de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij de foetus, de stofwisseling van  aminozuren, de afbraak van eiwitten en de vorming van rode bloedcellen.

SEROTOMIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • burn-out
 • depressie
 • angstaanvallen
 • stress
 • onrust
 • verstoorde nachtrust

Ingrediënten per plantaardige capsule
Saffraan (crocus sativus extract) 20 mg
N-acetyl-L-tyrosine 150 mg
Inositol 250 mg
Groene thee extract 100 mg
L-phenylalanine 10 mg
D3 (cholecalciferol) 4 mg - 200 % ADH
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1,4 mg -100 % ADH
Vitamine B1 (thiamine HCL) 1,21 mg - 82 % ADH
Foliumzuur 220 mcg 100 % ADH
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen