SEROTOMIX PLUS (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

SEROTOMIX PLUS
. bij burn-out, depressie, angstaanvallen, stress, onrust, verstoorde nachtrust, seizoensgebonden depressie (winterdip)

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

SEROTOMIX PLUS (60 V-CAPS)


Omschrijving
Wat is het verhaal achter die befaamde winterdip?

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden hebben we een fundamenteel gebrek aan daglicht. Dat ontregelt de melatoninespiegel in ons lichaam. Het maakt ons futloos en moe. Dan slaap je toch beter? Het tegendeel is waar. Onze biologische klok slaat op hol en de hormoonbalans in ons lichaam raakt helemaal overhoop. Behalve een toename van het slaaphormoon melatonine neemt immers ook de hoeveelheid serotonine af. Serotonine kennen we het best als het gelukshormoon. Een lage serotoninespiegel duwt onze gedachten richting somberheid en onverschilligheid.

De heilzame natuurlijke tandem saffraan en groene thee:
Al duizenden jaren geleden ontdekte men in de Aziatische wereld de kracht van saffraan en groene thee. Saffraan vergroot de beschikbaarheid van serotonine, wat ons een betere mindset geeft tegen donkere gedachten en angsten. Het zorgt ook voor rust in lichaam en geest. L-theanine is het geheim van groene thee-extract. Het stimuleert een goede nachtrust en is een van de best onderzochte, natuurlijk rustgevende en slaapbevorderende stoffen. PharmaNutrics bundelde ze in het natuurlijke voedingssupplement Serotomix Plus.

Het natuurlijk supplement Serotomix Plus zorgt opnieuw voor balans:
Serotomix Plus bevat behalve saffraan en groene thee-extract ook een uitgebreid vitamine B-complex. Extra zonnevitamine D remt depressieve en angstgevoelens. Inositol in Serotomix Plus vermindert het angst- en stressniveau in de hersenen, terwijl GABA helpt tegen slapeloosheid. Serotomix Plus is aangevuld met de krachtige brain supplementen N-acetyl-L-tyrosine en L-phenylalanine, die worden omschreven als de motor van onze gelukshormonen. Serotomix Plus beschermt zo op een natuurlijke manier tegen een sluimerende winterdip.

Serotomix Plus bestaat uit:

 • Inositol (vitamine B7) kan veilig gebruikt worden bij depressie, angstaanvallen (zonder fobieën), obsessief-compulsieve stoornissen en fobieën.
 • L-tyrosine is vooral belangrijk ter bevordering van het geheugen, de concentratie en alertheid, voor een verhoging van de stressweerstand, bij dopamine afhankelijke depressie, ondersteuning bij burn-out, verlichting van stemmingsstoornissen als gevolg van het premenstruele syndroom, ADHD en bij schildklierzwakte. Indien tryptofaan niet werkt, kan L-tyrosine wellicht helpen.
 • Groene thee is (samen met zwarte thee) vrijwel de enige bron van L-theanine. L-theanine is een wateroplosbaar, op glutaminegelijkend aminozuur dat verantwoordelijk is voor de karakteristieke smaak van thee. Dit unieke aminozuur behoort niet tot de essentiële noch tot de niet-essentiële aminozuren. L-theanine wordt na de inname snel opgenomen en veroorzaakt binnen 30 tot 40 minuten een (dosisafhankelijke) ontspannen maar alerte gemoedstoestand. Ideaal bij concentratieproblemen. De ontspanning gaat gepaard met toename van alfagolven in de hersenen. L-theanine kan de slaapkwaliteit verbeteren indien ingenomen voor het slapengaan.
 • Gamma-aminoboterzuur, GABA, is een aminozuur. GABA komt van nature voor in ons lichaam als neurotransmitter. Zenuwcellen die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen. Neurotransmitters worden gebruikt voor de signaaloverdracht tussen zenuwcellen. GABA is de belangrijkste neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit. De belangrijkste stimulerende neurotransmitter is glutamaat. In een normale situatie heerst een evenwicht tussen deze remmende en stimulerende neurotransmitters. Door allerlei factoren kan de balans verstoord raken en daalt het niveau van GABA of neemt de effectiviteit af waardoor glutamaat de bovenhand krijgt. Een verlaagd GABA-niveau wordt geassocieerd met klachten zoals angst, geïrriteerdheid, slapeloosheid, gejaagdheid, verhoogde stressgevoeligheid, nerveuze spanningen, depressie, paniekaanvallen, epilepsie, hyperactiviteit (ADHD), spastisch colon, enz. 
 • Uit meerdere studies blijkt dat crocine en safranal de heropname van serotonine, norepinephrine en dopamine remmen. Dit vergroot de beschikbaarheid van serotonine in het zenuwstelstel wat een positieve invloed heeft bij de behandeling van personen met een milde tot matige depressie. Saffraan helpt het emotionele evenwicht, een positieve ingesteldheid en een goed humeur te bewaren. Saffraan ondersteunt tevens de innerlijke rust tijdens spanningen of emotioneel beladen perioden en grote veranderingen in het leven.
 • L-phenylalanine (L-fenylalanine) is nodig voor de vorming van tyrosine en vervolgens voor dopamine, norepinefrine en epinefrine. Het stimuleert de productie van cholecystokinine en vervolgens het gevoel van verzadiging. Phenylalanine wordt ook toegepast bij depressie.
 • Vitamine D of de 'zonneschijnvitamine' is een vetoplosbare vitamine die zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Vitamine D speelt een rol bij de opbouw van het skelet en de tanden en beïnvloedt de spierfunctie, de hersenwerking en de weerstand.
 • Pyridoxal-5-fosfaat (P-5-P, P5P) is een actieve vorm van vitamine B6 en essentieel voor de werking van meer dan honderd vitamine B6-afhankelijke enzymen. Die enzymen zetten diverse biochemische reacties in gang, wat verklaart waarom de fysiologische functies van vitamine B6 zo sterk uiteenlopen. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol bij de energiestofwisseling, de stofwisseling van vetten (cholesterol) en het hormonaal stelsel. Vitamine B6 is ook betrokken bij de vorming van serotonine, dopamine, adrenaline, noradrenaline, GABA, histamine, melatonine en vitamine B3.
 • Vitamine B1 (thiamine) draagt in belangrijke mate bij tot de verbranding van koolhydraten en beïnvloedt daardoor de energievoorziening in het lichaam. Vitamine B1 ondersteunt ook het hart en het zenuwstelsel. Bij een vitamine B1-tekort (bijvoorbeeld bij alcoholisme) kunnen psychische afwijkingen en aan het zenuwstelsel gerelateerde problemen ontstaan, zoals depressie, een verlaagde tolerantiedrempel, concentratieproblemen, geheugenverlies, delirium en zelfs dementie. Andere verschijnselen zijn pijn, spierzwakte, verminderde reflexen, gebrekkige eetlust, gewichtsverlies en maagstoornissen.
 • Foliumzuur (vitamine B9) is een essentieel voedingsbestanddeel voor de groei en instandhouding van alle lichaamscellen. Foliumzuur heeft een belangrijke sleutelfunctie bij de vorming van het erfelijk materiaal (DNA-synthese), de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij de foetus, de stofwisseling van  aminozuren, de afbraak van eiwitten en de vorming van rode bloedcellen.

SEROTOMIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • burn-out
 • depressie, neerslachtigheid
 • angstaanvallen
 • stress
 • onrust
 • verstoorde nachtrust
 • seizoensgebonden depressie (winterdip)

Ingrediënten per plantaardige capsule
Inositol 250 mg
N-acetyl-L-tyrosine 150 mg
Groene thee extract 100 mg
GABA (gamma-aminoboterzuur) 50 mg
Crocus sativus (saffraanextract) 20 mg
L-phenylalanine 10 mg
Vitamine D3 (cholecalciferol 400 IE) 10 mcg
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1,5 mg - 75 % ADH
Vitamine B1 (thiamine HCL) 1,21 mg - 82 % ADH
Vitamine B9 (foliumzuur- 0,22 mg - 100 % ADH
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen