RELAX PLUS (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

RELAX PLUS
. bij angst, slaapproblemen, stress, nerveuze spanning, neerslachtigheid, inslaapstoornissen, rusteloosheid, ADHD, prikkelbaarheid, nachtmerries, paniekaanvallen, zenuwachtigheid

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

RELAX PLUS (60 V-CAPS)


Omschrijving
Relax Plus, hét natuurlijke slaapmiddel bij uitstek bestaat uit:

 • L-glutamine, een overheersend aminozuur in de ruggemergvloeistof en het serum. Glutamine, doch niet glutaminezuur, kan de hersenbloedbarrière snel passeren. Glutamine is een ‘unieke’ hersenbrandstof. Het beschermt tegen de effecten van alcohol en het vermindert het verlangen naar alcohol en in sommige gevallen naar suiker. Glutamine is behulpzaam bij het herstel na maagzweren, bij darmproblemen (leaky gut, lekkende darm) en bruikbaar bij depressies. Recent wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het lichaam in periodes van stress meer glutamine nodig heeft dan het kan produceren.  Als dit inderdaad het geval is, zou glutamine beschouwd kunnen worden als een ‘voorwaardelijk essentieel’ aminozuur. L-glutamine is ook de drijvende kracht achter het proces van spieropbouw. Glutamine is het meest voorkomende en meest gebruikte aminozuur in het spierweefsel.
 • Ballota nigra of stinkende ballote is verwant aan de brand- en dovenetel en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië. De plant kan in gans Europa en het oosten van de Verenigde Staten gevonden worden in bermen en weilanden. Ballota nigra dankt zijn naam aan de voor dieren verwerpelijke geur (het Griekse woord 'ballo' betekent 'verwerpen') en nigra betekent zwart. Het extract kan echter met een gerust gevoel gebruikt worden ter ondersteuning van uw gezondheid.
  De stinkende ballote is de laatste jaren opnieuw in gebruik geraakt als sedatieve plant. De spasmolytische werking was echter al veel langer bekend. Zo beschreef men uitvoering resultaten bij kinkhoestspasmen, menopauzale zenuwachtigheid en angstfobieën. In een ver verleden werd de ‘marrube noir’ geadviseerd bij hysterie en hypochondrie. Ander onderzoek geeft als hoofdindicaties: angsten, neurasthenie, ontregeling van het vegetatieve zenuwstelsel met een te sterk werkende sympathicus. Ondertussen is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat de plant stoffen bevat zoals phenylpropanoïden. Deze hebben een sedatieve, antioxidante en bloedsuikerverlagende werking.
 • De actie van Ballota nigra wordt in dit supplement ondersteund door passiebloemextract (Passiflora). Van de passiebloem is geweten dat ze een mild kalmerende, ontspannende, angstdempende en slaapbevorderende werking heeft. Passiebloem dankt die werking vooral aan de combinatie van maltol en flavonoïden die in het centrale zenuwstelsel ondermeer een overdreven motorische activiteit vermindert. Passiebloem helpt gevoelens van stress, zenuwachtigheid, jachtigheid en rusteloosheid te verminderen en de hypernerveuze, overactieve persoon tot rust te brengen. Ook bij angst, overdreven emotionaliteit en overbezorgdheid wordt passiebloem met succes ingezet. Tenslotte bevordert passiebloem een gezonde slaap door de overspanning weg te nemen.
 • Melissa officinalis en echte valeriaan (Valeriana officinalis) werken rustgevend en helpen op die manier ontspannen om te gaan met de stress van het dagelijkse leven. Ze dragen ook bij tot een gezonde en herstellende nachtrust. John Evelyn schreef in 1679: “Melisse is onovertroffen voor de hersenen omdat zij het geheugen versterkt en de melancholie krachtdadig verjaagt”. Bij slapeloosheid door nervositeit heeft citroenmelisse een helende werking in combinatie met Valeriana officialis (echte valeriaan) en Passiflora officialis (passiebloem). In de Middeleeuwen pasten natuurgenezers de valeriaanwortel toe als kalmerend middel bij bepaalde vormen van epilepsie. John Gerard schreef in 1597 over de plant: “Voor wie last heeft van kramp en andere stuipen en voor al degenen die zich bij een val bezeerd hebben”.
  Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte men valeriaan bij de behandeling van neurosen en de zogenaamde ’shell-shock’. Dit zijn neurotische verschijnselen bij soldaten als gevolg van de verschrikkingen op het slagveld. Een groot aantal humane studies beschrijft de sedatieve werking van valeriaan. Onderzoekers constateerden een matig slaapbevorderende activiteit bij zowel ’normale’ slapers als patiënten met slaapstoornissen. Het meest opvallende uit deze onderzoeken is de verbetering in subjectieve slaapstoornis-parameters zoals de frequentie van het wakker worden, de slaaptijd, innerlijke onrust, spanning en slaapkwaliteit.
 • De belangrijkste rol van het hormoon melatonine bestaat uit het beïnvloeden van het 24-uursritme in ons lichaam; de slaap-waakcyclus is daarvan het meest gekend. Andere lichaamsprocessen zoals lichaamstemperatuur, bloeddruk en urineproductie vertonen ook variaties afhankelijk van dag en nacht. Het ritme wordt geregeld door externe en interne factoren. Externe factoren zijn bijvoorbeeld temperatuur, licht, beschikbaarheid van voedsel en sociale invloeden. Melatonine synchroniseert het interne hormonale milieu aan de externe factoren en zorgt dat onze biologische klok (die iets minder dan 24 uur bedraagt) gelijk loopt met het 24-uurs dag- en nachtritme. Behalve het 24-uursritme regelt melatonine de seizoensgebonden reproductie, onze immuniteit, bloeddruk, spiertonus, ons humeur en cholesterolgehalte. Melatonine beschikt ook over antioxidatieve eigenschappen en heeft een positieve invloed bij de behandeling van ontstekingen. Melatonine is daarenboven helemaal niet verslavend.

RELAX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • angst
 • slaapproblemen
 • stress
 • nerveuze spanning
 • neerslachtigheid
 • inslaapstoornissen
 • rusteloosheid
 • ADHD
 • prikkelbaarheid
 • nachtmerries
 • paniekaanvallen
 • zenuwachtigheid

Ingrediënten per plantaardige capsule
L-glutamine 166 mg
Ballota nigra (stinkende ballote-extract) 133,3 mg
Passiflora incarnata (passiebloemextract) 133,3 mg
Valeriaan officinalis (valeriaanextract) 33,3 mg
Melissa officinalis (citroenmelisse-extract) 33,3 mg
Melatonine 296 mcg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 capsule per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen