PROFLOR PLUS (30 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

PROFLOR PLUS
. bij immuniteitsproblemen, diarree, constipatie, winderigheid, darmkrampen, prikkelbare darm, allergieën, slechte adem

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

PROFLOR PLUS (30 V-CAPS)


Omschrijving
Proflor Plus bestaat uit probiotica en prebiotica (FOS):

 • Probiotica zijn samengesteld uit lactobacillen (goede bacteriën). Lactobacillen hebben een positieve invloed op de darmen en de gezondheid in het algemeen. Van lactobacillen is tevens wetenschappelijk bewezen dat zij de meest voorkomende bacteriën die verantwoordelijk zijn voor urineweginfecties bestrijden.
  Er is pas sprake van een probioticum als het betreffende micro-organisme goed gedefinieerd is, dat wil zeggen dat niet alleen de soort, maar ook de stam beschreven is die in het product gebruikt wordt. Dit is ook gehanteerd als criterium bij het onderzoek eind 2006 van de Consumentenbond. De meest gebruikte probiotica zijn melkzuurbacteriën van de geslachten Lactobacillus en Bifidobacterium, maar ook van bepaalde andere soorten bacteriën en gisten zijn probiotische stammen bekend.
  Lactobacillus acidophilus is een Gram-positieve Lactobacillus-bacterie met facultatief anaerobe staven. De zuurminnende (acidofiel) bacterie kan gedijen bij een pH van 4.5 en lager waarbij de sterktste groei bij 30 °C plaatsvindt. Lactobacillus acidophilus wordt met Streptococcus salivarius ssp thermophilus en Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus gebruikt bij de bereiding van sommige soorten yoghurt. De bacterie komt van nature voor in de mond, het maag-darmkanaal en de vagina.
  Lactobacillus rhamnosus GG is een probioticum, een soort “bevriende” bacterie, aanwezig in de darmflora. Het voorkomt de groei van de meest schadelijke bacteriën in de darm. Daarnaast wijzen studies op een positief effect op de natuurlijke weerstand tegen allergie, in de preventie van diarree of van recidieven ervan, en bij de preventie van recidieven van vaginale schimmelinfecties.
  Onderzoek heeft aangetoond dat verschillende stammen van Lactobacillus reuteri een positief effect op de gezondheid hebben, met inbegrip van verschillende soorten van gastro-intestinale aandoeningen en mondgezondheid. In de jaren 1960, wanneer de bacterie werd ontdekt, huisvestte L. reuteri zich van nature in het lichaam van 30 tot 40 procent van de bevolking. Vandaag de dag is dit nog slechts 10 tot 20 procent.
  Bifidobacterium infantis is een Gram-positieve, strikt anaerobe, niet-sporenvormende, onbeweeglijke en staafvormige bacterie uit het geslacht Bifidobacterium. Bij zuigelingen, die borstvoeding krijgen, maakt B. infantis tot wel 95 % uit van de totale darmflora. B. infantis helpt de darmflora van jonge kinderen optimaliseren. Zwangere vrouwen kunnen deze natuurlijke darmbewoner tijdens het derde zwangerschapstrimester gebruiken. Bifidobacterium infantis is goed voor de darmflora van jonge kinderen en verhoogt hun weerstand. Probios-infantis bevordert de spijsvertering, is inzetbaar bij een opgeblazen gevoel, ondersteunt het immuunsysteem, en verzorgt de conditie van de huid.
  Bifidobacterium lactis heeft een beschermend effect, mogelijk ook door een immunomodulerende werking. Bij ouderen is de cellulaire afweer vaak verlaagd. Door het gebruik van B. lactis verbetert de afweer, zonder bijwerkingen.
 • De meeste gezondheidseffecten van fructo-oligosachariden (FOS, fructo-oligosacchariden, prebioticum) hangen samen met het vermogen de groei van probiotische bacteriën, met name de bifidobacteriën, in de dikke darm te stimuleren. Fructo-oligosachariden kunnen ingenomen worden voor het bekomen van een optimale darmflora (ook wel het microbioom genoemd), bij verstopping (constipatie of obstipatie), diarree, winderigheid en slechte adem.
  Patiënten die pro- en prebiotica gebruiken, kunnen aanvankelijk een verhoogde gasvorming of krampen bemerken. Dit is een teken dat de gunstige bacteriën aan het fermenteren zijn en het darmmilieu aan het verzuren is. Na verloop van tijd (meestal een week) past het lichaam zich aan en verminderen of verdwijnen deze neveneffecten. In een dergelijk geval kan het zinvol zijn de aanvangsdosis gedurende de eerste twee weken te verminderen tot de helft van de aanbevolen dosering.
  Behandeling met prebiotica kan zeer goed worden gecombineerd met probiotica. Deze combinatie wordt ‘synbioticum’ genoemd (en geen ‘symbioticum’, zoals vaak ten onrechte wordt geschreven). Een groot voordeel van de combinatie van pre- en probiotica is dat het prebioticum de overleving van de bacteriën in het probioticum verbetert. Om deze reden wordt FOS of andere prebiotica soms toegevoegd aan probiotische formules.

PROFLOR PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • immuniteitsproblemen
 • diarree
 • constipatie
 • winderigheid
 • darmkrampen
 • prikkelbare darm
 • allergieën
 • slechte adem

Ingrediënten per plantaardige capsule
Probiotica mix 37,5 miljard:
. Lactobacillus acidophilus 7,5 miljard
. Lactobacillus rhamnosus 7,5 miljard
. Lactobacillus reuteri 7,5 miljard
. Bifidobacterium infantis 7,5 miljard
. Bificobacterium animalis lactis 7,5 miljard
Fructo-oligo-saccharide (oligofructose) 100 mg
Bevat maïs

Gebruik
1 à 2 capsules per dag of zoals voorgeschreven.
Koel en droog bewaren, bij voorkeur in de koelkast.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen